Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Rugsėjo » 16

Mokslininkai svarstė galimybę skristi į hipotetinę 9-ąją planetą

Neseniai žurnale "Earth and Planetary Astrophysics" pristatytame tyrime tarptautinė mokslininkų grupė aptaria įvairias misijos į hipotetinę 9-ąją planetą galimybes. Mokslininkai mano, kad erdvėlaivio siuntimas į 9-ąją planetą galėtų duoti mokslinės naudos, panašios į tą, kurią gavo NASA erdvėlaivis "New Horizons", 2015 m. aplankęs Plutoną. Tačiau ar ši planeta iš tikrųjų egzistuoja?

"Šiuo metu sakyčiau, kad yra neįprasta ekstremalių transneptūniškų objektų sankaupa. Nežinome, kas lemia šį telkinį, bet 9-oji planeta atrodo daug žadantis kandidatas", - sakė tyrimo bendraautorė daktarė Manavsi Lingam.

Mokslininkai siūlo keletą misijos variantų, kaip pasiekti 9-ąją planetą. Tai Jupiterio gravitacijos pagalbinė sistema, kuri erdvėlaiviui pagreitinti naudoja Jupiterio arba Saulės gravitacijos šulinį, cheminės raketos, branduoliniai varikliai ir lazerinės burės. Išskyrus lazerines bures, kiekvienam metodui pasiekti 9-ąją planetą reikia nuo 40 iki 100 metų. Tyrėjai apskaičiavo, kad naudodamas lazerines bures erdvėlaivis galėtų pasiekti 9-ąją planetą per 6,5-7 metus.

"Lazerinių burių technologija šiuo metu plėtojama pagal projektą "Breakthrough Starshot", kuriame dalyvauju ir aš ir kuris per pastaruosius 6 metus gerokai patobulino šią technologiją, įskaitant laboratorinius prototipus", - sakė tyrimo bendraautorius daktaras Andrew Hein. - "Nors skrydžio technologija šiuo metu yra koncepcinė, kai kurie technologiniai blokai jau egzistuoja laboratorijoje. Projekto tikslas - paleisti lazerinę burę į kitą žvaigždę. Mažos apimties versiją turėtų būti įmanoma sukurti per artimiausius 10-15 metų, o jos biudžetas turėtų būti mažesnis nei tradicinio kosminio zondo. Sukūrus šią nedidelės apimties versiją, per kelerius metus būtų galima pasiekti 9-ąją planetą. Tačiau sukūrus lazerinį siųstuvą, tokius zondus būtų galima paleisti kas savaitę, o jų kaina būtų šimtus kartų mažesnė nei šiuolaikinių zondų."

Kol kas 9-oji planeta išlieka tik hipotetinė Saulės sistemos narė. Ar laikas, kurio prireiktų, norint ten nuvykti įprastiniais metodais, užkirs kelią galimam apsilankymui šiame taip toli nuo Saulės esančiame objekte?

"Nors manome, kad minimali skrydžio trukmė bus 40-50 metų (neskaitant lazerinių burių), jo trukmė neturėtų mūsų gąsdinti", - pažymėjo Linghamas. - "Voyager" erdvėlaivis veikia maždaug tiek pat laiko ir toliau teikia milžiniškus duomenų kiekius. Siūloma misija į 9-ąją planetą (jei ji egzistuos) ne tik pakeis mūsų supratimą apie išorinę Saulės sistemą, bet ir leis mums ištirti kitus pakeliui esančius objektus, pavyzdžiui, kai kuriais manevrais priartėsime prie Jupiterio ir Saulės, todėl šiuos pasaulius taip pat bus galima ištirti."

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.06.2019 laikas 21:52 Receptai – Patiekalai Super skani sluoksniuota tešla per 10 minučių
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius. Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išein...

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:04 Receptai – Patiekalai 5 minutės ir keletas valandų šaldytuve, ir skanus tortas paruoštas!

Patinka jums saldumynai? Esate tikri, kad jūs neprieštaraujate pasmaguriauti skaniu desertu su karšta arbata. Bet, kartais taip nesinori teptis miltais, minkyti tešlos ir ilgą laiką kepti skanėstą orkaitėje.

...

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:33 Receptai – Patiekalai Gardus varškės pyragas
Pasigaminkime labai skanų ir gardų pyragą iš varškės.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 14:44 Užgesusi moteris: vieną dieną ji nusprendė, kad nebenori „degti“
Užgesusi moteris - tai moteris, kuri kartą dėl kažkokių priežasčių nusprendė, kad nebenori „degti“. Tiesiog taip ji užgeso. Tiksliau, ji prisuko savo „vidinę dagtį“ ir įjungė režimą, mažiausią leistiną, kad galėtų pakenčiamai išgyventi, ir dabar ji n...

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau