Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Spalio » 12

Druskos vartojimas ne didina, bet mažina kraujospūdį

Mums pasakojama, kad norint sumažinti kraujospūdį, patartina riboti druskos vartojimą, o plataus masto neseniai atliktas tyrimas rodo, kad tokia rekomendacija - klaidinanti. Žmonių, kurie kasdien neviršydavo rekomenduojamų 2,3 mg natrio (apie 6 g druskos), kraujospūdis buvo aukštesnis, otų, kurie vartodavo daugiau druskos, - žemesnis. „Nematėme jokių įrodymų, kad dieta, kurioje ribojamas natris, ilgainiui kaip nors teigiamai veiktų kraujospūdį. Mūsų atradimai prisideda prie vis daugėjančių įrodymų, kad dabartinės rekomendacijos apie natrio vartojimą galėtų būti klaidinančios", - sakė JAV Bostono universiteto Medicinos mokyklos (Boston University School of Medicine) asoc. prof, dr. Lynnė Moore.

Druskos vartojimas ne didina, bet mažina kraujospūdį

Norint kontroliuoti kraujospūdį, patartina kasdien gauti daugiau kalio, kalcio ir magnio.

Ištyrę 2632 moterų ir vyrų, kurių amžius 30-64 metų, mitybos įpročius, tyrėjai konstatavo, kad tų, kurie vartodavo daugiausia kalio ir natrio, kraujospūdis buvo žemesnis.

L. Moore nuomone, iš šių dviejų mineralinių medžiagų kaip tik kalis, kurio galima gauti iš avokadų, špinatų, valgomųjų batatų, bananų ir kokosų vandens, yra svarbiausias normaliam kraujospūdžiui palaikyti. Špinatuose, lapiniuose burokėliuose, migdoluose ir juodosiose pupelėse gausu magnio, o kalcio esama piene, sūryje, sojų pupelėse ir riešutuose.

Tyrimas pristatytas Amerikos mitybos asociacijos kasmetės konferencijos eksperimentinės biologijos mokslinėje sesijoje, kuri vyko 2017-04-25 Čikagoje, Ilinojaus valstijoje

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.07.2019 laikas 15:17 Receptai – Patiekalai Keptos voveraitės

Gaminame namuose. Keptos voveraitės

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 07:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo ausų uždegimų
Ausų uždegimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo ausų uždegimų, Ausų uždegimas, ausys, ausų gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis...

Skaityti daugiau

06.10.2019 laikas 18:42 Receptai – Patiekalai Ypatingai Skanus Omletas Prancūziškai

Ypatingas skanus negi profesionalūs virėjai kartais nesugeba pagaminti tinkamai šio patiekalo. Todėl reikia žinoti šio recepto smulkmenas ir paslaptis. Šiandien jūs sužinosite, kaip pagaminti švelnų ir skanų prancūzišką omletą ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau