Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Spalio » 13

DTP skiepas penkis kartus padidino mirties riziką

DTP (difterijos, stabligės, kokliušo) skiepas galbūt padaro daugiau žalos nei naudos - prie tokios išvados priėjo tyrėjai, kurie tik neseniai konstatavo, kad tarp vaikų, kurie buvo skiepyti praeito amžiaus devintąjį dešimtmetį, būta 5 kartus didesnės mirties rizikos.

Po skiepo „nuo kitų priežasčių gali mirti daugiau vaikų, nei pavyksta apsaugoti nuo difterijos, stabligės ar kokliušo", - pripažino projekto Bandim Health Project (BHP) tyrėjai, kurie atliko visuomenės sveikatos tyrimo eksperimentą su 1057 vaikais Bisau Gvinėjoje, Afrikos žemyne (kurių amžius 1981 metais buvo 3 ir daugiau mėnesių). Apie 58 proc. jų buvo skiepyti DTP skiepu.

Skiepytų ir neskiepytų vaikų grupėse mažyliai buvo maitinami vienodai. Iš tikrųjų paskiepytų vaikų sveikatos būkle buvo geresne, bet vis dėlto jų rizika mirti dėl kokios nors kitos priežasties buvo 5 kartus didesnė, Rizika sumažėjo, jei vaikams buvo duodama ir geriamoji vakcina nuo poliomielito.

BHP projektas buvo pradėtas siekiant išsiaiškinti, kodėl šiame regione toks didelis vaikų mirštamumas, ir tyrėjai konstatavo, kad skiepai dar labiau padidina riziką, „Nors ir skiepas apsaugo vaiką nuo konkrečios ligos, tuo pat metu jis gali padidinti imlumą kitoms infekcijoms", - tvirtino vadovaujantysis tyrėjas Sorenas Mogensenas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.09.2018 laikas 07:23 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti

Pragulos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti, receptai nuo pragulų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gripo
Gripas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo gripo, gripas, gripo gydymas, gripo receptai, vaistažolės gripui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Vaistažolės aterosklerozės gydymui

Aterosklerozė liaudies medicinoje, vaistažolės aterosklerozės gydymui, aterosklerozė, aterosklerozės gydymas, receptai aterosklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau