Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 24

Gydymas druska ir druskos tirpalu

Teigiama, jog druska ir druskos tirpalais galima sėkmingai gydyti daugelį ligų.

Kaip paruošti druskos tirpalą?

• Paruošti druskos tirpalą galima panaudojant įprastinę valgomąją ar jūros druską, neturinčią jokių papildų (jodo ir kt. medžiagų), nes papildai gali sudirginti kūną.

• Ruošdami druskos tirpalą, turite panaudoti distiliuotą, tirpaus ledo ar lietaus vandenį. Taip pat galima panaudoti ir virintą vandentiekio vandenį, jei šis vanduo yra geros kokybės.

Gydymas druska ir druskos tirpalu

Proporcijos druskos tirpale

Idealu, jei druskos tirpalas yra 9 proc. Tiek druskos yra ir žmogaus ašaroje.

• Ruošti gydomuosius tvarsčius ir skalauti bumą patariama panaudoti 8-10 proc. druskos tirpalą. Labiau koncentruotas druskos tirpalas gali pažeisti kapiliarus, o mažiau koncentruotas bus neveiksmingas.

• Ruošdami 9 proc. druskos tirpalą, 1 litre vandens ištirpinkite 3 valgomuosius šaukštus (be kaupo) druskos.

• Galima paruošti ir mažesnį druskos tirpalo kiekį, tačiau druskos ir vandens proporcijas reikia išlaikyti tas pačias. Dalį paruošto tirpalo galima panaudoti tuoj pat, o kitą dalį vėliau - jį pašildžius. Tačiau paruoštą druskos tirpalą sandariai uždarytame inde negalima laikyti ilgiau nei 24 valandas. Jei druskos tirpalo nepanaudojote parą laiko, jį geriau išpilti ir paruošti naują druskos tirpalą.

Druskos tirpalo temperatūra

Galima paruošti tiek karštą, tiek ir šaltą druskos tirpalą. Prieš vartojimą druskos tirpalą pašildykite. Druskos tirpalas turi būti karštas, bet ne deginantis. DĖMESIO! Druskos tirpalo negalima kaitinti mikrobangų krosnelėje, nes ji pakeičia druskos tirpalo struktūrą.

Kaip paruošti druskos tirpalo tvarsčius?

• Ruošdami druskos tirpalo tvarsčius, galite panaudoti 8 kartus sulenktą marlę arba 4 kartus sulenktą ir gerai orą praleidžiantį medvilninį audinį.

• Sulenktą marlę ar medvilninį audinį minutę laiko pamirkykite druskos tirpale. Vėliau lengvai nuspauskite ir uždėkite ant gydomų vietų. Oda turi būti švari, nesutepta jokiais tepalais ir kremais. Druskos tirpalo tvarstį reikia pritvirtinti pleistru arba aprišti.

Svarbiausia sąlyga - druskos tirpalo tvarstis turi praleisti orą. Ruošiant tvarsčius, negalima panaudoti neperšlampančių medžiagų. Druskos tirpalo tvarsčių nereikia šiltinti.

• Druskos tirpalo tvarstį reikia dėti vakare, prieš miegą, o nuimti ryte.

• Būtina, kad druskos tirpalo tvarstis glaudžiai priglustų prie gydomos vietos. Pavyzdžiui, druskos tirpalo tvarstį prie pilvo reikia labai stipriai pritvirtinti, nes per naktį pilvas sumažėja, tuomet iš druskos tvarsčio nebus jokios naudos.

Įvairių ligų gydymas druskos tvarsčiais

Malšindami galvos skausmus, panaudokite druskos tirpalo tvarsčius. DĖMESIO! Taip galvos skausmų negalima malšinti sergantiems galvos smegenų ateroskleroze.

Slogos, sinusito, frontito gydymas

Gydydami slogą, sinusitą, frontitą, druskos tirpalo tvarstį priglauskite prie kaktos, nosies ir skruostų. Druskos tirpalo tvarsčius prispauskite prie nosies sparnelių, palaikykite per naktį. Taip gydykitės iki tol, kol pasveiksite.

• Sergantiems sloga taip pat naudinga nosį perplauti druskos tirpalu.

Peršalimo bei infekcinių uždegiminių gerklės ir bronchų ligų gydymas

Gydydami peršalimo ir infekcines uždegimines gerklės bei bronchų ligas, druskos tirpalo tvarsčius uždėkite ant galvos, kaklo ir nugaros, tvarsčius uždenkite sausu rankšluosčiu. Druskos tirpalo tvarsčius išlaikykite per naktį. Taip gydytis patariama 3-5 dienas, kol pasveiksite.

Papildomas skydliaukės ligų gydymas

Druskos tirpalo tvarsčiais galima papildomai gydyti skydliaukės ligas, juos uždedant ant kaklo ir išlaikant per visą naktį.

Plaučių uždegimo gydymas

Gydydami plaučių uždegimą, druskos tirpalo tvarsčius uždėkite ant nugaros. Standžiai apriškite krūtinės ląstą (bet taip, kad galėtumėte laisvai kvėpuoti).

Kepenų ligų gydymas

Gydant kepenų ligas, druskos tirpalo tvarsčius reikia kaitalioti su karšto vandens pūsle. Druskos tirpalo tvarsčius reikia standžiai aprišti (pilvo plote - dar standžiau). Tvarsčius palaikykite 10 valandų tada nuimkite ir tuoj pat ant tų pačių vietų pusei valandos uždėkite karšto vandens pūslę. Karšto vandens pūslės praplečia tulžies pūslės kanalus, todėl tulžies sultys lengviau patenka į žarnyną. Gydantis be karšto vandens pūslės galimi nemalonūs pojūčiai. Be to, toks gydymas yra mažiau veiksmingas.

Enterito ir kolito gydymas

Gydydami enteritą ir kolitą, druskos tirpalo tvarsčius dėkite viso pilvo plote. Taip gydytis patariama savaitę laiko.

Apsinuodijimų maisto produktais gydymas

Gydydami apsinuodijimus maisto produktais, druskos tirpalo tvarsčius dėkite visame pilvo plote. Taip gydantis pakanka 1-4 procedūrų.

Anemijos gydymas

Sergantiems anemija (liga, kai kraujyje sumažėja hemoglobino lygis) druskos tvarsčius reikia uždėti ant visos krūtinės ląstos, tvarstis turi padengti kepenis ir blužnį. Taip gydytis kas antrą dieną patariama 2 savaites.

Uždegiminių sąnarių ligų: artrito, poliartrito, bursito ir reumato gydymas

Gydydami uždegimines sąnarių ligas, druskos tirpalo tvarsčius uždėkite ant skaudamų sąnarių taip. kad tvarsčiai gydomas vietas uždengtų 15 cm plačiau. Druskos tirpalo tvarsčius palaikykite per naktį. Taip gydytis patariama kas antrą dieną 2 savaites.

Organizmo valymas

Druskos tirpalas padeda iš organizmo išvalyti šlakus ir toksines medžiagas. Valyti organizmą patariama panaudoti medvilninius ar lininius marškinius, kuriuos reikia pamirkyti karštame druskos tirpale, nuspausti, apsirengti, atsigulti į lovą, šiltai užsikloti, išlaikyti per naktį.

Spartų plaukų slinkimą stabdantis druskos tirpalas

Išplautą galvą pabarstykite druska, pamasažuokite, druską įtrinda-mi į plaukų šaknis, perplaukite šiltu vandeniu. Taip sparčiai slenkančius plaukus stiprinkite kasdien 10 dienų.

Kada negalima gydytis druskos tirpalu?

Druskos tirpalais ir druskos tirpalo tvarsčiais draudžiama gydytis:

• sergantiems galvos smegenų ateroskleroze;

• besiskundžiantiems plaučių kraujavimu;

• stenokardija, išemine, širdies liga, širdies vožtuvų ydomis;

• sergantiems skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige;

• sergantiems inkstų ir tulžies pūslės akmenlige.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

11.11.2019 laikas 23:22 Receptai – Patiekalai Sočiam užkandžiui: česnakinės bandelės su sūriu
Į dubenį pilkite miltus, cukrų, druską, česnakų, kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir surtinkite. Į tą patį dubenį pilkite pasukas, išmaišykite iki vientisos tešlos ir dėkite į šaldytuvą...

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:31 Receptai – Patiekalai Eklerai Su Avietėmis

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susiformuos tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti likusio kiaušinio plak...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:20 Nustatyti dinozaurus pakeitę gyvūnai
Tarptautinė paleontologų komanda atrado ir aprašė iki šiol nežinomos žinduolių rūšies, gyvenusios Žemėje maždaug prieš 65,5 mln. metų, suakmenėjusias liekanas. Šie padarai gyveno praėjus vos 610 000 metų po dinozaurų išnykimo...

Skaityti daugiau