Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Spalio » 20

Imbierinė arbata nuo peršalimo

Peršalote? Jums padės imbierinė arbata nuo peršalimo!

Imbierinė arbata nuo peršalimo

Imbierinės arbatos gydomosios savybės priklausys nuo imbiero kiekio. Paprastai užtenka 1 arbatinio šaukštelio 1 puodeliui verdančio vandens. Po to paliekama 20-30 minučių, kad įtrauktų. Su medumi arbata bus kur kas gardesnė. Gerkite 3-4 kartus per dieną.

Imbierinė arbata nuo peršalimo – tai tinkama priemonė, kuri padės jums greičiau atsigauti. Imbieras padeda lengviau atsikratyti gleivių, ramina kosulį, tačiau atminkite, kad karštas skystis dirgins jums gerklę (tai nieko baisaus).

Imbiero arbatos receptas: 0,5 litro vandens.

Jums reikės :

1. Šviežios imbiero šaknies (3-4 cm). Imbiero miltelių nerekomenduojama. Nebus tokio gero poveikio.
2. Kardamonas – 2 ankštys.
3. Cinamono žiupsnelis (pasirinktinai).
4. Šaukštelis žaliosios arbatos be priedų.
5. 3 valgomieji šaukštai gėlių medaus (gali būti ir daugiau).
6. Gvazdikėliai (neprivaloma).
7. Pusė citrinos.

Užplikykite žaliosios arbatos, kaip įprasta, ir palaukite 5 minutes, tada nukoškite . Arbata (be arbatos lapų ), supilkite į puodą, pagamintą iš nerūdijančio plieno, pridėkite kardamono, smulkiai pjaustytos imbiero šaknies, cinamono, gvazdikėlių. Užvirkite. Virkite virš mažos ugnies dar 20 minučių. Tada pridėkite medaus ir citrinos (pirma išspauskite sultis iš jos, ir tada įmeskite į puodą kartu su citrinos žievele). Virkite dar 5 minutes. Išjunkite ugnį ir leiskite arbatai pastovėti apie 15 minučių – 20. Tada perkoškite per kiaurasamtį  į patogų indą. Arbatą galima gerti ir šaltą ir karštą. Jei norite, galite pridėti smulkiai pjaustytų šviežių mėtų.

Juoda (žalia) arbata su imbieru.

Sutarkuokite šviežią imbierą per ploną tarką arba sumaišykite ½ šaukštelio džiovintų imbiero kartu su arbatos lapais. Mišinį užplikykite karštu vandeniu, galima ir termose. Po 20-30 minučių, nukoškite. Trumpas terminis apdorojimas išsaugo naudingas imbiero savybes. Ši arbata yra labai naudinga: ji ne tik turi malonų gaivų skonį ir aromatą, bet taip pat padeda ir gydantis nuo kosulio, žmogus pagyvėja. Imbieras yra žinomas, kaip antioksidantas, todėl tokių arbatų vartojimas po keletą puodelių per dieną padeda išlikti švariai odai ir mažina raukšlių atsiradimo galimybę. Tai arbata, kuri suteikia gerą sveikatą bet kokio amžiaus žmonėms.

Imbiero arbata (užėjus šalčiui ir depresijai).

Sudėtis:

  • Verdantis vanduo.
  • Lapų arbata (gali būti bet kokia, bet geriau žalia).
  • Imbieras.
  • Taip pat galite pridėti:
  • Medaus (nedaug).
  • Paprika (aštri) arba Čili.

Indijoje, imbiero arbata su citrina populiariausias žiemos gėrimas. Beje, rekomenduojame jums taip pat pabandyti imbiero griežinėlius užvirinti: 10-20 gramų puodeliui. Pridėti šiek tiek mėtų, citrinų, ar kitų žolelių, ir jūs turite puikų gėrimą, kuris pakels tonusą ir ryte jus pažadins daug geriau nei kava.

Gėrimas su imbieru.

Ingredientai:

  • 1,2 litrų vandens.
  • 3 šaukštai tarkuoto imbiero.
  • 5 šaukštai medaus.
  • 4 šaukštai citrinų arba apelsinų sulčių.
  • 2 šaukštai šviežios mėtos.

Paruošimo būdas:

Užvirti vandenį, įdėti imbierą, medų ir išmaišykite. Perkošti per sietelį, reikia maksimaliai išspausti imbiero skystį. Pridėti žiupsnelį juodųjų pipirų ir truputį sulčių. Pabaigoje, pridėti šiek tiek šviežių mėtų . Vartokite karštą.

Imbiero arbata svoriui mažinti.

Arbatinis šaukštelis malto imbiero, užpilkite stikline verdančio vandens, pridėkite medaus ir šaukštelį citrinos sulčių. Šis gėrimas yra pateikiamas trijų skonių – aštrus, rūgštus ir saldus.
Imbieras – tai šakniastiebis turintis eterinio aliejaus, pagrindinės sudedamosios dalys yra: gingerol ir shogaol. Junginiai, kurie imbierui suteikia savo pikantišką, aštrų skonį. Abi medžiagos padidina kraujo tekėjimą ir šilumą viduje. Todėl, skatina virškinimą ir medžiagų apykaitą.

Imbiero ir česnako kiekis svorio mažinimo arbatoje.

Arbata yra geriausias rytinis gėrimas.Didelis termosas (apie 2 litrus). Užpildykite termosą ir mėgaukitės arbata per visą dieną. Jei prieš valgį tai esant alkio pojūčiui.
Česnako naudojimas, siekiant pagerinti svorio mažinimo poveikį.
Galite virti su imbieru ir česnaku. Taip galite tikėtis greitai atsikratyti papildomų kilogramų.

Didelis 2 litrų talpos termosas 1 imbiero šaknis (apie 4 cm ) ir 2 skiltelės česnako. Nuvalykite imbierą ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užpilkite 2 litrais verdančio vandens ir palikite, kad įtrauktų. Po to pašalinti imbierą ir česnaką. Kiekvienas, kuris nemėgsta česnako, gali gerti arbatą be česnako.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.07.2018 laikas 09:32 Receptai – Patiekalai Džiovintos dilgėlių sėklos
Liaudies medicinoje naudojamos visos dilgėlės dalys: lapai, stiebai, šaknys, sėklos. Dilgėlių sėklos turi adaptogeninių savybių, padeda susidoroti su stresu, nuovargiu, endokrininių ligų problemomis, impotencija, skausmu inkstuos...

Skaityti daugiau

02.11.2019 laikas 16:40 Receptai – Patiekalai Vištienos kepsneliai pievagrybių ir Marsala vyno padaže
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai ir išmuškite iki plonų kepsnelių, pagardinkite druska bei pipirais. Kepsnelius išvoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abie...

Skaityti daugiau

01.07.2019 laikas 21:56 Receptai – Patiekalai Keptas triušis (majonezo marinatas)

Gaminame. Keptas triušis. Prieš kepant orkaitę įkaitiname iki 180 laipsniu. Triušio gabaliukus dedame į kepimo maišą ir kepame apie 1,5 valandos. Jeigu norite, kad triušiena labiau apskrustų, išimkite iš maišo ir dar pakepinkit...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau