Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 3

Mitai apie apsinuodijimą maistu

Vasarą daug kas mėgsta valgyti lauke. Tačiau iškylaujant dažniau negu namie apsinuodijama maistu. Žinoma, tai nereiškia, kad reikėtų vengti smagių vakarų prie laužo. Tiesiog reikėtų žinoti, į ką atkreipti dėmesį, kad išliktumėte saugūs.

Sveikata ir mityba

Mitai apie apsinuodijimą maistu:

  • Įsitikinimas: „Tai man nenutiks“. Apsinuodijimas maistu – viena dažniausių ligų priežasčių. Suserga 1 iš 6, pavartoję užkrėsto bakterijomis maisto, gėrimų. Kai kurie patenka į ligonines, net miršta.
  • Apsinuodijus maistu simptomai pasireiškia iš karto. Auksinio stafilokoko infekcijos pasireiškia per 1 – 6 valandas. Norovirusai – 12 – 48 valandas. E. Coli bakterijų, kurių gali būti ant nepakankamai iškeptos mėsos, žalių vaisių ir daržovių, nepasterizuotose gėrimuose ir užkrėstame vandenyje, infekcija gali pasireikšti per 1 – 8 dienas.
  • Dabar pakankamai karšta ar šalta. Maisto produktų niekada nereikėtų palikti ilgiau nei valandą, kai lauke yra karšta. Netinkamai laikomas maistas gali pagesti labai greitai.
  • Vaisius ir daržoves vartoti visada saugu. Arbūzuose, melionuose, moliūguose gali būti listerijų bakterijų, tačiau apnuodyti organizmą gali bet kokie vaisiai ir daržovės. Labai svarbu prieš valgant vaisius ir daržoves gerai nuplauti, net jei žievelė nebus valgoma.
  • Viskas dėl majonezo. Tiesa yra ta, kad majonezai labai retai sukelia apsinuodijimą. Atvirkščiai jis padeda sunaikinti kai kuriuos patogeninius mikroorganizmus, nes tai yra rūgštinis produktas. Tačiau nuo bulvių salotų su majonezu dažnai apsinuodijama, todėl tokius patiekalus ant stalo reikėtų laikyti kuo trumpiau.
  • Apsinuodijimo maistu simptomai visada tokie patys. Vieniems apsinuodijimas maistu gali sukelti viduriavimą, kitiems – vėmimą, pilvo spazmus, karščiavimą, drebulį, galvos skausmą, net į artritą panašius skausmus.
  • Vanduo viską pataisys. Viduriuojant ir vemiant organizmui kyla dehidratacijos pavojus, tačiau kūnui reikia ne tik vandens, bet ir elektrolitų, kuriuos prarado. Išalkus reikėtų suvalgyti bananų, ryžių, obuolių tyrės, skrudintos duonos, džiūvėsėlių.
  • Man nereikia gydytojo. Dažniausiai gydytojų pagalbos iš tiesų neprireikia. Tačiau jeigu pasirodo kraujas išmatose, karščiuojama, dažnai vemiama ir viduriuojama kelias dienas iš eilės, reikėtų apsilankyti pas gydytoją. Gali prireikti antibiotikų.
  • Pareiškimas: „Neisiu ir pats nerengsiu iškylu šiais metais, nes tai mane pražudys!“. Nereikia vengti susitikimų su draugais dėl baimės apsinuodyti maistu. Tiesiog reikia laikytis elementarių taisyklių ir stebėti tai, ką dedate į burną. Nevalgyti maisto ir negerti gėrimų, kurie per ilgai laikomi karštyje, valgyti tik gerai iškeptą maistą ir pan.

Mitai apie apsinuodijimą maistu

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 19:52 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (sidabražolės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: sidabražolės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė marinuota su majonezu

vištienos krutinėle, vištienos krutinėles receptas, vištienos kepsneliai, vištienos file, vištienos kepsnys

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išsiplėtusių venų gydymui
Išsiplėtusios venos liaudies medicinoje, išsiplėtusios venos, venos, venų gydymas, receptas venoms, vaistažolės venoms, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau