Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 20

Refliuksas

Pilvo pūtimas, pykinimas, kartais net gerklės skausmas ar kosulys gali įsėti apie galimus virškinamojo trakto sutrikimus, įspėjo Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų gastroenterologė, medicinos mokslų daktarė doc. Goda Denapienė.

Gastroezofaginio refliukso liga (GERL) - tai procesas, kai skrandžio turinys patenka į stemplę ir ją dirgina, sukeldamas simptomus ir arba stemplės gleivinės pažeidimus.

Refliuksas

Kokie gali būti simptomai?

1. Deginimas už krūtinkaulio
2. Burnos džiūvimas
3. Seilėtekis
4. Kosulys
5. Balso prikimimas
6. Pykinimas
7. Rūgštus skonis burnoje

Kokios yra pagrindinės refliuksą skatinančios priežastys?

1. Netaisyklinga mityba
2. Stresas
3. Kai kurie vaistai, dirginantys pačią stemplės gleivinę arba silpninantys apatinio stemplės sfinkterio tonusą
3. Kai kurios virškinimo trakto ligos, kai refliuksas kyla dėl sutrikusio skysčio ar maisto pratakumo
4. Būklės, kai didėja slėgis pilve: nutukimas, veržiantys juosmenį rūbai, vidurių užkietėjimas, nėštumas.

Gali padėti ramunėlių arbata, jonažolių arbata, šiltas medumi saldintas vanduo, švelnūs prieskoniai, tokie kaip pankolis, kardamonas. Po valgio, pavyzdžiui, galima sukramtyti pankolio sėklyčių. Liaudiškos priemonės vartotinos tik kaip pagalbinės.

Reikėtų vengti rūgštaus, aštraus, sūraus, kepto ir kito sunkiai virškinamo maisto. Refliuksą provokuoja ir alkoholis, kava, gazuoti gėrimai, gausus prisivalgymas vienu metu.

Tuo tarpu reikėtų valgyti dažniau po nedaug, vartoti švelnesnį maistą, gamintą garuose, valgyti daugiau sriubų, košių - pataria gydytoja Goda.

Neretai žmonės kenčia skausmus, rūgštingumą, bet neatlieka tyrimo, kadangi labai jo bijo.

„Juk mes ryjame maistą, gėrimus, čia yra panašu, ir jei žmonės laikosi gydytojo nurodymų, tai nesukelia itin daug nepatogumų, kurių žmogus negalėtų išgyventi.
Be to, itin jautriems pacientams gali būti taikoma trumpalaikė nejautra, tada žmogus užmiega, o atsimerkęs gauna atsakymus,“ - sakė gydytoja.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.06.2019 laikas 21:52 Receptai – Patiekalai Super skani sluoksniuota tešla per 10 minučių
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius. Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išein...

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 08:29 Receptai – Patiekalai Organizmo draugės – gervuogės
Dabar miškuose gausu įvairių uogų, taip pat ir gervuogių. Jos ne tik skanios, bet ir turi daug naudingų medžiagų. Be to, vartojamos kaip vaistas įvairioms ligoms gydyti. Gervuogėmis gardinami įvairūs desertai, kepiniai ir kokteili...

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gerklės gydymui

Gerklės ligos liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gerklės gydymui, gerklės ligos, gerklė, gerklės gydymas, gerklės skausmas, receptai gerklei, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau