Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 28

Skausmai krūtinėje gali perspėti apie širdies stuburo ir plaučių ligas

Ne visi atkreipia tinkamą dėmesį į skausmus krūtinėje, manydami, jog juos sukelia neuralgija. Skausmus krūtinėje dažniau ar rečiau esame pajutę visi, tačiau jų priežastis nėra lengva nustatyti. Skausmus krūtinėje gali sukelti daugybė priežasčių.

Skausmai krūtinėje gali perspėti apie širdies stuburo ir plaučių ligas

Plaučių ligos. Plaučių ligos gana dažnai sukelia krūtinės skausmus. Dažniausiai krūtinės skausmus sukelia pleuritas (pleuros uždegimas).

• Skausmus krūtinėje sukelia ir pneumotoraksas: oro susikaupimas pleuros ertmėje bei infekcinės plaučių ligos (tuberkuliozė). Verta atminti, kad susirgus pneumonija krūtinės skausmai pasireiškia retai, nes plaučių audiniuose nėra skausmo receptorių.

• Plaučių ligų sukelti krūtinės skausmai - ūmūs. dažniausiai dešinėje pusėje. Neretai skauda krūtinę ir tuo pat metu dusina. Tokiais atvejais reikia kreiptis į terapeutą ar pulmonologą.

Krūtinės ląstos radikulitas. Rečiau krūtinę skauda dėl krūtinės ląstos radikulito, kai sudirginamos nervų šaknelės, iš kurių susidaro tarpšonkauliniai nervai. Tokius krūtinės skausmus skatina peršalimas. pernelyg dideli fiziniai krūviai ar traumos. Dažniausiai šie skausmai nuo stuburo pasiekia priekinę ar šoninę, dešinę ar kairę krūtinės pusę. Šie skausmai yra aštrūs, vienpusiški. Kartais skaudamos vietos tampa nejautrios, todėl būtina kiek galima skubiau kreiptis į gydytojus.

• Aštrius skausmus pajuntame vos tik prisilietę prie odos. Tokius skausmus reikia malšinti vaistais ar injekcijomis.

Širdies ligos. Skausmus krūtinėje gali sukelti širdies ir kraujotakos sistemos ligos. o pirmiausiai - išeminė širdies liga. Jei širdies raumenyje net ir nežymiai sutrinka kraujotaka pakankamai daug kraujo netekusi širdis „šaukiasi" pagalbos skausmais (stenokardija), dusuliu, aritmija (sutrikusiu širdies ritmu). Dažniausiai skausmas juntamas kairėje krūtinės pusėje. Šie skausmai yra tampriai susiję su fiziniu ar emociniu krūviu. Ištikus stenokardijos priepuoliui, peršti krūtinę, jaučiamas diskomfortas, atrodo, kad krūtinės centrinę dalį kažkas spaustų. Tokiais atvejais būtina kreiptis į kardiologą ir kompleksiškai pasitikrinti sveikatą.

Stuburo ligos. Įvairiomis stuburo ligomis serga apie 60-80 proc. suaugusių žmonių, Įgimtos kaulų ir sąnarių anomalijos, traumos, sėdimas gyvenimo būdas, sunkių daiktų nešiojimas - tai priežastys dėl kurių pasikeičia įprasta stuburo konfigūracija. Keičiantis orui, padidėjus krūviui sąnariams, juose prasideda uždegiminiai procesai ir atsiranda skausmai. Stuburo sukelti krūtinės skausmai gali būti ilgalaikiai, tačiau juntami ne vien tik krūtinėje, bet ir rankose, strėnose ir t.t. Skausmų vieta priklauso ne tiek nuo judėjimo. kiek nuo ilgo sėdėjimo, pavyzdžiui, ilgai sėdint lėktuve.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.08.2019 laikas 14:06 Receptai – Patiekalai Vafliai pertepti “Rududu”
"Rududu" indelį dedame į puodą su vandeniu ir pakaitiname kol vanduo užvirs. Riešutus smulkiai suskaldome ir sumaišome su pašildytu "Rududu". Imame vaflio lakštą ir tolygiai aptepame "Rududu" kremu, ant viršaus dedame kitą vaflio ...

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Varškės apkepas su razinomis

Tobulas varškės apkepas su razinomis. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių&nb...

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:31 Receptai – Patiekalai Eklerai Su Avietėmis

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susiformuos tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti likusio kiaušinio plak...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
08.05.2024 laikas 13:29 AstraZeneca visame pasaulyje atšaukia Covid vakciną

Bendrovė „AstraZeneca“ visame pasaulyje atšaukia savo „Covid“ vakciną, praėjus keliems mėnesiams po to, kai pripažino, kad ji gali sukelti gyvybei pavojingus sužalojimus.

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:30 Italijoje atkastas prestižinis geležies amžiaus nekropolis
Italijoje Kasertos ir Benevento provincijų Archeologijos, vaizduojamojo meno ir kraštovaizdžio direktorato misija atkasė geležies amžiaus nekropolio liekanas, kurios mokslininkus nustebino savo dydžiu ir prabanga....

Skaityti daugiau

08.05.2024 laikas 09:20 Nustatyti dinozaurus pakeitę gyvūnai
Tarptautinė paleontologų komanda atrado ir aprašė iki šiol nežinomos žinduolių rūšies, gyvenusios Žemėje maždaug prieš 65,5 mln. metų, suakmenėjusias liekanas. Šie padarai gyveno praėjus vos 610 000 metų po dinozaurų išnykimo...

Skaityti daugiau