Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Spalio » 12

Važiuokite dviračiu ir sumažinkite vėžio grėsmę

Važiavimas į darbą gali išgelbėti jums gyvybę, bet tik tada, jei vietoj troleibuso ar autobuso rinksitės važiuoti dviračiu ar eisite pėsti. Aktyvus būdas, kaip patekti į darbo vietą, gali sumažinti širdies ligų ir vėžio riziką.

Važiuokite dviračiu ir sumažinkite vėžio grėsmę

Kaip stipriai grėsmė susirgti ir mirti sumažės, priklauso nuo to, kokį atstumą kasdien įveiksite (pvz., ėjimo pėstute poveikis pasireiškė tik tada, jei per savaitę buvo nueinama daugiau nei 9 km). Juo didesnis atstumas, tuo mažesnė rizika.

Siekdami įvertinti, kaip sveikatą veikia „aktyvus vykimas į darbą", mokslininkų komanda iš Didžiosios Britanijos Glazgo universiteto (University of Glasgow) analizavo daugiau nei 263 tūkst. asmenų gyvenimo būdą ir sveikatą. Tyrimo dalyvių vidutinis amžius buvo 52 metai, o į darbą jie kasdien keliaudavo iš atokesnių vietovių.

Labiausiai rizika sumažėjo tarp tų, kurie dviračiu įveikdavo didžiausią atstumą - jiems vėžio grėsmė buvo 45 proc. mažesnė nei tiems, kurie j darbą važiuodavo traukiniu ar automobiliu, bet rizika mirti nuo naviko - 40 proc. mažesnė. Tikimybė susirgti širdies ligomis ir mirti nuo jų buvo panašiai mažesnė (atitinkamai - 46 ir 52 procentais).

Apskritai, žymiausias rizikos sumažėjimas buvo tarp dviratininkų, galbūt todėl, kad tai aktyvesnis judėjimo būdas. Sergamumo ir mirštamumo grėsmė sumažėjo visų ligų grupėse - ir vertinant širdies ligas bei navikus, ir mirštamumą dėl visų priežasčių.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

14.08.2019 laikas 17:38 Receptai – Patiekalai Tinginiai virtinukai su varške
Tačiau kai po ranka yra receptai „Greiti patiekalai“, galima greitai pagaminti skanių patiekalų visai šeimai. Mes parengėme jums šį „Virtinukų-tinginių“ receptą. Beje, vaikai dažniausiai juos labai mėgsta!

Skaityti daugiau

08.07.2019 laikas 17:23 Receptai – Patiekalai Tortas be kepimo „Plombyras“. Madingiausias tortas iš trupinių!
Tortas be kepimo „Plombyras“ receptas. Labai skanus ir lengvai paruošiamas! Išsamų paruošimą be kepimo „Plombyras“, žiūrėkite žemiau esančiame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
05.05.2024 laikas 18:45 Didžiausias amžiaus skirtumas tarp sutuoktinių (tokiu atveju skyrybos neišvengiamos)
Kai įvyksta atsitiktinės pažintys, retai atkreipiame dėmesį į amžiaus skirtumą, net jei jis yra didelis. Daugelis žmonių mano, kad jei abu sutuoktiniai sutaria, amžius neturi reikšmės. Tačiau tai gali būti tik iliuzija, kuri laikui bėgant išnyks....

Skaityti daugiau

05.05.2024 laikas 18:24 Jei jūsų vyras jūsų akivaizdoje flirtuoja su kita moterimi, štai ką tai reiškia
Kodėl taip elgiamasi? Jei vyras flirtuoja su kitomis moterimis, o jo draugė yra šalia, tai gali jus sunervinti. Šiame straipsnyje pabandysime išsiaiškinti, kodėl taip nutinka, pradedant dėmesio troškimu ir baigiant pagarbos ir nesaugumo problemomis....

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 13:01 Santykiai. Ką reiškia būti suaugusiu?
Infantilus elgesys su partneriu – tai ne vien bejėgiškumas, čia pasireiškia ir atvirai vartotojiški interesai. Žmogus, kuris laikosi vaikiškos pozicijos, įsitikinęs, jog jo partneris privalo prisiimti sau visas bendras poros problemas, viskuo jį aprū...

Skaityti daugiau