Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Sausio » 6

Gaminame namuose: apverstas obuolių pyragas

Gaminame namuose: apverstas obuolių pyragas
  • 06.01.2022
  • 5.0 Reitingas
  • 1631 Peržiūr
  • Aptarti

Tarte Tatin - tai nuostabus ir be galo be krašto skanus mano obuolinis atradimas šiais metais. Tai toks prancūziškas pyragas, kurio kilmė itin įdomi. Seserys Tatin (nuo jų pavardės ir kilo tokio pyrago pavadinimas) kartą gamindamos obuolių pyragą kiek pridegino obuolius ir mėgindamos gelbėti pyragą, tešlą uždėjo tiesiai ant obuolių, o iškepusios pyragą po to apvertė ant tešlos. Jų svečiams pyragas taip labai patiko ir nuo to laiko tapo jų firminiu pyragu.

Toks pyragas, tarsi kaip ir Obuolių Napoleonas, yra tikras obuolinis rojus, todėl tinka net labiausiai savo formas prisižiūrintiems valgytojams. Jį sudaro iš esmės 3 sudėtinės dalys - obuoliai, karamelė bei plonas traškantis pyrago pagrindas.
 
Pyragas skanus vienas, bet jeigu norisi, galite patiekti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Einam kepti. Jau dabar!

Ingredientai

  • tvirtesni obuoliai: ~9-10
  • rudas cukrus: 100 gramų
  • sviestas: 100 gramų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio.
Tešlai:
  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 15 gramų
  • druska: 1 gramo
  • sviestas: 125 gramų
  • kiaušinių tryniai: 1
  • šaltas vanduo: 60 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pasiruošiame tešlą: Į dubenį suberiame miltus, cukrų, druską ir sudedame kubeliais pjaustytą sviestą. Viską gerai ištriname rankomis.

2. Įmaišome kiaušinio trynį ir supilame vandenį. Užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

3. Keptuvėje arba kepimo formoje, kurioje kepsime pyragą, ištirpiname sviestą.

4. Po truputį beriame rudą cukrų ir maišydami kaitiname ant silpnos kaitros, kol cukrus virsta karamele.

5. Obuolius perpjauname perpus, išimame sėklalizdžius, nulupame ir dar kartą padaliname pusiau. Gausime obuolių ketvirčius.

6. Į formą, kurioje kepsime, supilame karamelę ir sudėliojame obuolius. Apiberiame juos cinamonu.

7. Iš tešlos iškočiojame 4 centimetrų didesnio skersmens formos skritulį, uždedame ant obuolių, prispaudžiame, kraštelius atsargiai sukišame į formą. Tešloje keliose vietų praduriame skylutes peiliu (kad kepant orui pavyktų išeiti).

8. Dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 30-40 minučių, kol tešla gražiai paruduoja.

9. Iškepusiam pyragui leidžiame truputį atvėsti, tada uždengiame padėklu/lėkšte ir atsargiai apverčiame (ganėtinai staigiu judesiu, bet saugantis, kad nenusidegintumėte karamele). Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
19.02.2024 laikas 21:14 Receptai | Patiekalai Medaus pyrago su grietinėle kepimas pagal močiutės receptą: puikus šventinis desertas
Medaus pyragas su grietine yra vienas populiariausių desertų, kurį prisimename iš vaikystės. Mūsų močiutės ir mamos mokėjo kepti net tada, kai parduotuvėse buvo ribotos galimybės įsigyti ingredientų.

Skaityti daugiau

17.02.2024 laikas 21:53 Receptai | Patiekalai Karšti patiekalai / Netikras zuikis
Norint įgyti įdomesnius skonius, šiam receptui galite naudoti įvairius priedus, tokius kaip slyvos, razinos, pistacijos ar saulėje džiovinti pomidorai. Iš tokio kiekio mėsos galima kepti vieną didelį ar keletą mažesnių zuikučių. E...

Skaityti daugiau

17.02.2024 laikas 14:01 Kiti rašo Nepataisoma žala: kas nutinka vaikams po lyties keitimo operacijos?
Kad lyties keitimo procedūros ir lytinį brendimą blokuojantis hormoninis gydymas pasižymi ilgalaike žala paauglių (ir ne tik) psichosocialinei gerovei, pažymi ir Floridoje įsikūręs Amerikos pediatrų koledžas (ACPeds), vasario 7 d....

Skaityti daugiau

21.02.2024 laikas 20:19 WEF įsako vyriausybei suimti piliečius, kurie augina savo maistą
Pasaulio ekonomikos forumas nurodė viso pasaulio vyriausybėms kriminalizuoti piliečių galimybę auginti savo daržoves namuose. Pasak WEF, maisto auginimas namuose prisideda prie vadinamojo pasaulinio virimo, todėl turi būti uždraustas....

Skaityti daugiau

21.02.2024 laikas 19:25 Kurią kūno dalį vonioje prausiate pirmiausia, daug ką pasako apie jūsų charakterį
Jei esate moralus ir doras žmogus, higieną laikote labai svarbiu savo kasdienio gyvenimo aspektu. Tai gali reikšti, kad kiekvieną rytą prausiatės po dušu ruošdamiesi būsimai dienai. Galbūt net jau esate nusistatę tam tikrą maudymosi tvarką....

Skaityti daugiau

21.02.2024 laikas 18:33 Vienas iš geriausių patarimų apie santykius, drąsiai imkite jį į širdį
Šis iš pirmo žvilgsnio paprastas patarimas padės sustiprinti jūsų santykius su šeima ir draugais. Jei to nedarote, būtinai pradėkite, skirkite kelias papildomas minutes laiko savo santykiams.

Skaityti daugiau