Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 06

Gaminame namuose: apverstas obuolių pyragas

Gaminame namuose: apverstas obuolių pyragas

Tarte Tatin - tai nuostabus ir be galo be krašto skanus mano obuolinis atradimas šiais metais. Tai toks prancūziškas pyragas, kurio kilmė itin įdomi. Seserys Tatin (nuo jų pavardės ir kilo tokio pyrago pavadinimas) kartą gamindamos obuolių pyragą kiek pridegino obuolius ir mėgindamos gelbėti pyragą, tešlą uždėjo tiesiai ant obuolių, o iškepusios pyragą po to apvertė ant tešlos. Jų svečiams pyragas taip labai patiko ir nuo to laiko tapo jų firminiu pyragu.

Toks pyragas, tarsi kaip ir Obuolių Napoleonas, yra tikras obuolinis rojus, todėl tinka net labiausiai savo formas prisižiūrintiems valgytojams. Jį sudaro iš esmės 3 sudėtinės dalys - obuoliai, karamelė bei plonas traškantis pyrago pagrindas.
 
Pyragas skanus vienas, bet jeigu norisi, galite patiekti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Einam kepti. Jau dabar!

Ingredientai

  • tvirtesni obuoliai: ~9-10
  • rudas cukrus: 100 gramų
  • sviestas: 100 gramų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio.
Tešlai:
  • miltai: 250 gramų
  • cukrus: 15 gramų
  • druska: 1 gramo
  • sviestas: 125 gramų
  • kiaušinių tryniai: 1
  • šaltas vanduo: 60 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pasiruošiame tešlą: Į dubenį suberiame miltus, cukrų, druską ir sudedame kubeliais pjaustytą sviestą. Viską gerai ištriname rankomis.

2. Įmaišome kiaušinio trynį ir supilame vandenį. Užminkome tešlą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

3. Keptuvėje arba kepimo formoje, kurioje kepsime pyragą, ištirpiname sviestą.

4. Po truputį beriame rudą cukrų ir maišydami kaitiname ant silpnos kaitros, kol cukrus virsta karamele.

5. Obuolius perpjauname perpus, išimame sėklalizdžius, nulupame ir dar kartą padaliname pusiau. Gausime obuolių ketvirčius.

6. Į formą, kurioje kepsime, supilame karamelę ir sudėliojame obuolius. Apiberiame juos cinamonu.

7. Iš tešlos iškočiojame 4 centimetrų didesnio skersmens formos skritulį, uždedame ant obuolių, prispaudžiame, kraštelius atsargiai sukišame į formą. Tešloje keliose vietų praduriame skylutes peiliu (kad kepant orui pavyktų išeiti).

8. Dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 30-40 minučių, kol tešla gražiai paruduoja.

9. Iškepusiam pyragui leidžiame truputį atvėsti, tada uždengiame padėklu/lėkšte ir atsargiai apverčiame (ganėtinai staigiu judesiu, bet saugantis, kad nenusidegintumėte karamele). Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite purų biskvitą be kiaušinių! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą maistingesnį.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite drėgną obuolių pyragą su kefyru! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą sveikesnį. Šiame straipsnyje atskleisime, kodėl obuolių pyragas su kefyru yra puikus pasirinkimas, kokios jo kalorij...

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Paruoškite skanius mėsos kukulius su medaus ir garstyčių padažu! Sužinokite apie jų maistinę naudą, kalorijas ir gaminimo patarimus.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau