Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 02

Gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis

Pyragai, pyragų receptai, šimtalapis, desertai, saldumynai

Tai labai gardus dzūkiškas šimtalapis, pagal Loretos receptą, kuris gaunasi su nuostabia traškia plutele ir daug aguonų.

Gaminant jį naudosime gana daug sviesto, kuris čia yra svarbiausias ingredientas ir suteikia tobulumo jausmą!

Ingredientai

Tešlai:
  • miltai: ~350 gramų
  • žalios mielės: 15 gramų
  • šiltas pienas: 160 mililitrų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 20 gramų.
Įdarui:
  • aguonos: 150 gramų
  • sviestas: 300 gramų
  • cukrus: 280 gramų
  • vanilinis cukrus: 20 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mieles išsukame su šaukštu pieno, miltų ir cukrumi.

2. Tada suberiame visus likusius produktus ir minkome, kol tešla tampa labai elastinga ir tampri. Miltų dedame tik tiek kol tešla nebekimba prie rankų.

3. Minkome maždaug 20-30 minučių. Kuo geriau išminkyta bus šimtalapio tešla, tuo lengviau po to bus plonai iškočioti lakštus.

4. Tešlą paliekame pakilti.

5. Įdarui aguonas nuplikome verdančiu vandeniu ir nuvarviname sietelyje. Tada permalame mėsmale. Aš pasmulkinau su rankiniu maisto trintuvu.

6. Sviestą išlydome ant labai silpnos kaitros ir leidžiame pravėsti.

7. Pakilusią tešlą padaliname į šešis kamuoliukus, pridengus paliekame maždaug 20 minučių šiltai pastovėti.

8. Po to ant miltuoto paviršiaus tešlą plonai iškočiojame.

9. Tešla privalo būti tokia plona, kad per ją matytųsi stalviršis. Pakėlus lakštą dar patampome.

10. Lakštą užtepame gausiai sviestu, apiberiame dalimi cukraus. Sviesto ir cukraus privalo užtekti visiems 6 lapams.

11. Kočiojame sekantį lakštą, klojame ant pirmojo ir vėl aptepame sviestu ir beriame cukrų.

12. Ant paskutiniojo lakšto sutepame sviestą (pasiliekame šlakelį aptepti paviršiui), suberiame likusį cukrų, vanilinį cukrų ir sudedame aguonas.

13. Susukame į vyniotinį ir perkeliame į kepimo formą. Leidžiame maždaug 20 minučių pastovėti šiltai.

14. Po to aptepame paviršių sviestu.

15. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje valandą. Kai paviršius apskrunda, uždengiame kepimo popieriaus lakštu. Man apskrudo ganėtinai greitai, po 10 minučių jau turėjau pridengti.

16. Iškepto šimtalapio neišimame iš kepimo formos, o paliekame joje visiškai atvėsti, idealiausia per visą naktį.

17. Galiausiai patiekiame supjaustę nedideliais gabaliukais. Lepinamės!

18. Rekomendacija: Daugiau šimtalapių receptų rasite: Šimtalapių receptai.

Recepto Autorius Skanūs kąsneliai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:11 Seksas kartą per savaitę mažina moterų mirtingumo riziką net 70%
Naujausias tyrimas atskleidė: moterys, kurios užsiima seksu rečiau nei kartą per savaitę, turi net 70 % didesnę ankstyvos mirties riziką. Sužinokite, kaip seksualinis aktyvumas veikia širdies sveikatą, mažina depresiją ir didina ilgaamžiškumą tiek mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:03 Išankstinis suvokimas: Ar prekognicija yra realybė? Moksliniai tyrimai

Išankstinis suvokimas: prekognicija kaip nuojautos mokslas. Dean Radin ir Julia Mossbridge eksperimentai su EEG rodo smegenų reakcijas prieš įvykius. Sužinokite apie CŽA tyrimus ir kvantinį laiką. Ar jūsų intuicija numato ateitį?

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 08:55

Naujausia NASA „Hubble“ teleskopo nuotrauka atskleidžia trečiąją tarpžvaigždinę kometą 3I/ATLAS. 2025 m. gruodžio 19 d. ji priartės arčiausiai Žemės (270 mln. km). Sužinokite naujausius mokslinius duomenis, dydį, trajektoriją ir kodėl mokslininkai...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:35 Egipto archeologai rado 13 m ilgio „Mirusiųjų knygos“ ritinį: sensacingas radinys Naujosios karalystės kapinėse

Egipto archeologai Al-Ghuraifa kapinėse aptiko retą 13–15 metrų ilgio „Mirusiųjų knygos“ papirusą, datuojamą Naujosiosios karalystės laikotarpiu (1550–1070 m. pr. Kr.). Tai pirmasis pilnas tokio tipo ritinys šioje vietovėje...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:15 5 ženklai, kad esate sukurti vienas kitam – tikriesiems poros santykiams
Sužinokite 5 tikrus ženklus, kad jūs ir jūsų partneris esate sukurti vienas kitam. Tikros poros girdi vienas kitą, joms visada įdomu kartu, jos moka dėkoti, palaiko ir dažnai apsikabina bei bučiuojasi. Jei dauguma punktų atitinka – sveikinu, jūs rado...

Skaityti daugiau