- 02.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 1997 Peržiūrų
- Aptarti
Tai labai gardus dzūkiškas šimtalapis, pagal Loretos receptą, kuris gaunasi su nuostabia traškia plutele ir daug aguonų.
Gaminant jį naudosime gana daug sviesto, kuris čia yra svarbiausias ingredientas ir suteikia tobulumo jausmą!
Ingredientai
- miltai: ~350 gramų
- žalios mielės: 15 gramų
- šiltas pienas: 160 mililitrų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 20 gramų.
- aguonos: 150 gramų
- sviestas: 300 gramų
- cukrus: 280 gramų
- vanilinis cukrus: 20 gramų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mieles išsukame su šaukštu pieno, miltų ir cukrumi.
2. Tada suberiame visus likusius produktus ir minkome, kol tešla tampa labai elastinga ir tampri. Miltų dedame tik tiek kol tešla nebekimba prie rankų.
3. Minkome maždaug 20-30 minučių. Kuo geriau išminkyta bus šimtalapio tešla, tuo lengviau po to bus plonai iškočioti lakštus.
4. Tešlą paliekame pakilti.
5. Įdarui aguonas nuplikome verdančiu vandeniu ir nuvarviname sietelyje. Tada permalame mėsmale. Aš pasmulkinau su rankiniu maisto trintuvu.
6. Sviestą išlydome ant labai silpnos kaitros ir leidžiame pravėsti.
7. Pakilusią tešlą padaliname į šešis kamuoliukus, pridengus paliekame maždaug 20 minučių šiltai pastovėti.
8. Po to ant miltuoto paviršiaus tešlą plonai iškočiojame.
9. Tešla privalo būti tokia plona, kad per ją matytųsi stalviršis. Pakėlus lakštą dar patampome.
10. Lakštą užtepame gausiai sviestu, apiberiame dalimi cukraus. Sviesto ir cukraus privalo užtekti visiems 6 lapams.
11. Kočiojame sekantį lakštą, klojame ant pirmojo ir vėl aptepame sviestu ir beriame cukrų.
12. Ant paskutiniojo lakšto sutepame sviestą (pasiliekame šlakelį aptepti paviršiui), suberiame likusį cukrų, vanilinį cukrų ir sudedame aguonas.
13. Susukame į vyniotinį ir perkeliame į kepimo formą. Leidžiame maždaug 20 minučių pastovėti šiltai.
14. Po to aptepame paviršių sviestu.
15. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje valandą. Kai paviršius apskrunda, uždengiame kepimo popieriaus lakštu. Man apskrudo ganėtinai greitai, po 10 minučių jau turėjau pridengti.
16. Iškepto šimtalapio neišimame iš kepimo formos, o paliekame joje visiškai atvėsti, idealiausia per visą naktį.
17. Galiausiai patiekiame supjaustę nedideliais gabaliukais. Lepinamės!
18. Rekomendacija: Daugiau šimtalapių receptų rasite: Šimtalapių receptai.
Recepto Autorius Skanūs kąsneliai
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau