Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Vasario » 2

Gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis

Pyragai, pyragų receptai, šimtalapis, desertai, saldumynai

Tai labai gardus dzūkiškas šimtalapis, pagal Loretos receptą, kuris gaunasi su nuostabia traškia plutele ir daug aguonų.

Gaminant jį naudosime gana daug sviesto, kuris čia yra svarbiausias ingredientas ir suteikia tobulumo jausmą!

Ingredientai

Tešlai:
  • miltai: ~350 gramų
  • žalios mielės: 15 gramų
  • šiltas pienas: 160 mililitrų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 20 gramų.
Įdarui:
  • aguonos: 150 gramų
  • sviestas: 300 gramų
  • cukrus: 280 gramų
  • vanilinis cukrus: 20 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mieles išsukame su šaukštu pieno, miltų ir cukrumi.

2. Tada suberiame visus likusius produktus ir minkome, kol tešla tampa labai elastinga ir tampri. Miltų dedame tik tiek kol tešla nebekimba prie rankų.

3. Minkome maždaug 20-30 minučių. Kuo geriau išminkyta bus šimtalapio tešla, tuo lengviau po to bus plonai iškočioti lakštus.

4. Tešlą paliekame pakilti.

5. Įdarui aguonas nuplikome verdančiu vandeniu ir nuvarviname sietelyje. Tada permalame mėsmale. Aš pasmulkinau su rankiniu maisto trintuvu.

6. Sviestą išlydome ant labai silpnos kaitros ir leidžiame pravėsti.

7. Pakilusią tešlą padaliname į šešis kamuoliukus, pridengus paliekame maždaug 20 minučių šiltai pastovėti.

8. Po to ant miltuoto paviršiaus tešlą plonai iškočiojame.

9. Tešla privalo būti tokia plona, kad per ją matytųsi stalviršis. Pakėlus lakštą dar patampome.

10. Lakštą užtepame gausiai sviestu, apiberiame dalimi cukraus. Sviesto ir cukraus privalo užtekti visiems 6 lapams.

11. Kočiojame sekantį lakštą, klojame ant pirmojo ir vėl aptepame sviestu ir beriame cukrų.

12. Ant paskutiniojo lakšto sutepame sviestą (pasiliekame šlakelį aptepti paviršiui), suberiame likusį cukrų, vanilinį cukrų ir sudedame aguonas.

13. Susukame į vyniotinį ir perkeliame į kepimo formą. Leidžiame maždaug 20 minučių pastovėti šiltai.

14. Po to aptepame paviršių sviestu.

15. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje valandą. Kai paviršius apskrunda, uždengiame kepimo popieriaus lakštu. Man apskrudo ganėtinai greitai, po 10 minučių jau turėjau pridengti.

16. Iškepto šimtalapio neišimame iš kepimo formos, o paliekame joje visiškai atvėsti, idealiausia per visą naktį.

17. Galiausiai patiekiame supjaustę nedideliais gabaliukais. Lepinamės!

18. Rekomendacija: Daugiau šimtalapių receptų rasite: Šimtalapių receptai.

Recepto Autorius Skanūs kąsneliai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau