Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 6

Paprastas triušienos troškinys su daržovėmis ir grietinėle čenakinėse (orkaitėje)

Paprastas triušienos troškinys su daržovėmis ir grietinėle čenakinėse

Triušiena yra ganėtinai retas svečias mano virtuvėje ir net negaliu pasakyti kodėl. Mūsų šeimai ši mėsa labai patinka. O dar nereikėtų pamiršti, kad ji yra sveika, tad tikrai jos turėtume vartoti dažniau.

Kadangi šiandien tokia šventė, kad turėjau triušienos, tai nusprendžiau pagaminti labai skanų troškinį su daržovėmis ir grietinėle. Jį ruošiau čenakinėse. Gavosi nerealiai skanūs šeimos pietūs. Labiausiai jis patiko mano vaikams, sakė, kad tokius pietus norėtų valgyti kone kasdien. Būtinai kartosime jau netolimoje ateityje. O Jums pasigaminti rekomenduoju jau šiandien.

Ingredientų kiekiai yra pritaikyti keturioms 0,5 litro čenakinėms.

Ingredientai

  • triušienos mėsa: ~250-300 gramų
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • raudonosios paprikos: 1-2 (mano buvo 1 didelė)
  • bulvės: 2
  • morkos: 2
  • žali šaldyti žirneliai: 2 saujų
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • krapai
  • petražolės
  • grietinėlė: 280 mililitrų (aš naudoju 15% riebumo)
  • daržovių sultinys: 200 mililitrų
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nedideliais gabaliukais supjaustome triušieną.

2. Apibarstome triušienos gabaliukus maltais pipirais ir druska. Tada apvoliojame juos miltuose.

3. Triušieną apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus maždaug 5 minutes.

4. Paprikas supjaustome ir sumaišome su triušiena, sudedame susmulkintą česnaką ir dar viską apkepame apie 5 minutes.

5. Į molinius indelius sudedame susmulkintas bulves, morkas, svogūnus, žirnelius, ant viršaus sudedame mėsą su paprika, susmulkintas petražoles bei krapus.

6. Sultinį sumaišome su grietinėle ir užpilame ant triušienos su daržovėmis, kad beveik pilnai apsemtų.

7. Čenakines uždengiame dangteliais ir dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškiname maždaug 40 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau triušienos troškinių receptų rasite: Triušienos troškiniai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau