Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 06

Paprastas triušienos troškinys su daržovėmis ir grietinėle čenakinėse (orkaitėje)

Paprastas triušienos troškinys su daržovėmis ir grietinėle čenakinėse

Triušiena yra ganėtinai retas svečias mano virtuvėje ir net negaliu pasakyti kodėl. Mūsų šeimai ši mėsa labai patinka. O dar nereikėtų pamiršti, kad ji yra sveika, tad tikrai jos turėtume vartoti dažniau.

Kadangi šiandien tokia šventė, kad turėjau triušienos, tai nusprendžiau pagaminti labai skanų troškinį su daržovėmis ir grietinėle. Jį ruošiau čenakinėse. Gavosi nerealiai skanūs šeimos pietūs. Labiausiai jis patiko mano vaikams, sakė, kad tokius pietus norėtų valgyti kone kasdien. Būtinai kartosime jau netolimoje ateityje. O Jums pasigaminti rekomenduoju jau šiandien.

Ingredientų kiekiai yra pritaikyti keturioms 0,5 litro čenakinėms.

Ingredientai

  • triušienos mėsa: ~250-300 gramų
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • raudonosios paprikos: 1-2 (mano buvo 1 didelė)
  • bulvės: 2
  • morkos: 2
  • žali šaldyti žirneliai: 2 saujų
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • krapai
  • petražolės
  • grietinėlė: 280 mililitrų (aš naudoju 15% riebumo)
  • daržovių sultinys: 200 mililitrų
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nedideliais gabaliukais supjaustome triušieną.

2. Apibarstome triušienos gabaliukus maltais pipirais ir druska. Tada apvoliojame juos miltuose.

3. Triušieną apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus maždaug 5 minutes.

4. Paprikas supjaustome ir sumaišome su triušiena, sudedame susmulkintą česnaką ir dar viską apkepame apie 5 minutes.

5. Į molinius indelius sudedame susmulkintas bulves, morkas, svogūnus, žirnelius, ant viršaus sudedame mėsą su paprika, susmulkintas petražoles bei krapus.

6. Sultinį sumaišome su grietinėle ir užpilame ant triušienos su daržovėmis, kad beveik pilnai apsemtų.

7. Čenakines uždengiame dangteliais ir dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškiname maždaug 40 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau triušienos troškinių receptų rasite: Triušienos troškiniai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 09:52 Kaip atpažinti klastotą sūrį: 7 požymiai ir patarimai pirkėjams
Maisto saugos ekspertai įspėja: daugelyje parduotuvių sūrių yra augalinių riebalų pakaitalų, kurie gadina skonį ir kenkia sveikatai. Sužinokite 7 pagrindinius klastotės požymius – nuo nenatūralios spalvos ir blizgesio iki įtartinai ilgo galiojimo ter...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 09:38 4 Gimimo Mėnesiai su Giliausia Išmintimi ir Senomis Sielomis
Kai kurie gimimo mėnesiai neša ypatingą išmintį – kovas, liepa, lapkritis ir gruodis siejami su senomis sielomis, intuicija bei vidine jėga. Astrologija (Žuvys, Avinas, Vėžys, Liūtas, Skorpionas, Šaulys, Ožiaragis) ir numerologija paaiškina, kodėl ši...

Skaityti daugiau