Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 6

Paprastas triušienos troškinys su daržovėmis ir grietinėle čenakinėse (orkaitėje)

Paprastas triušienos troškinys su daržovėmis ir grietinėle čenakinėse

Triušiena yra ganėtinai retas svečias mano virtuvėje ir net negaliu pasakyti kodėl. Mūsų šeimai ši mėsa labai patinka. O dar nereikėtų pamiršti, kad ji yra sveika, tad tikrai jos turėtume vartoti dažniau.

Kadangi šiandien tokia šventė, kad turėjau triušienos, tai nusprendžiau pagaminti labai skanų troškinį su daržovėmis ir grietinėle. Jį ruošiau čenakinėse. Gavosi nerealiai skanūs šeimos pietūs. Labiausiai jis patiko mano vaikams, sakė, kad tokius pietus norėtų valgyti kone kasdien. Būtinai kartosime jau netolimoje ateityje. O Jums pasigaminti rekomenduoju jau šiandien.

Ingredientų kiekiai yra pritaikyti keturioms 0,5 litro čenakinėms.

Ingredientai

  • triušienos mėsa: ~250-300 gramų
  • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • raudonosios paprikos: 1-2 (mano buvo 1 didelė)
  • bulvės: 2
  • morkos: 2
  • žali šaldyti žirneliai: 2 saujų
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • krapai
  • petražolės
  • grietinėlė: 280 mililitrų (aš naudoju 15% riebumo)
  • daržovių sultinys: 200 mililitrų
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nedideliais gabaliukais supjaustome triušieną.

2. Apibarstome triušienos gabaliukus maltais pipirais ir druska. Tada apvoliojame juos miltuose.

3. Triušieną apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus maždaug 5 minutes.

4. Paprikas supjaustome ir sumaišome su triušiena, sudedame susmulkintą česnaką ir dar viską apkepame apie 5 minutes.

5. Į molinius indelius sudedame susmulkintas bulves, morkas, svogūnus, žirnelius, ant viršaus sudedame mėsą su paprika, susmulkintas petražoles bei krapus.

6. Sultinį sumaišome su grietinėle ir užpilame ant triušienos su daržovėmis, kad beveik pilnai apsemtų.

7. Čenakines uždengiame dangteliais ir dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškiname maždaug 40 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau triušienos troškinių receptų rasite: Triušienos troškiniai.

Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau