Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 22

Orkaitėje troškinta triušiena su daržovėmis, šonine ir pievagrybiais

Orkaitėje troškinta triušiena su daržovėmis, šonine ir pievagrybiais

Patiekalų paįvairinimui būtinai rekomenduoju išmėginti patiekalus su triušiena. Tokia mėsa yra lengvai virškinama, o juosmeninė dalis yra viena iš liesiausių triušienos dalių, tad tinka sveika mityba besirūpinantiems žmonėms. Man asmeniškai labai patiko. Vien dėl šio patiekalo, stengsiuosi daug dažniau turėti triušienos savo virtuvėje.

Ingredientai

  • šviežios triušienos juosmeninės dalies be šonkauliukų: 2 gabaliukų (~620 gramų)
  • šaltai rūkyta kiaulienos šoninė: 6 juostelių
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 4 skiltelių
  • šviežias čiobrelis: 10 šakelių
  • smulkintos šviežios petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
  • pievagrybiai: 10 (didelių)
  • bulvės: 4
  • baltas sausas vynas: 100 mililitrų
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia triušienos gabaliukus perpjauname perpus.

2. Iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.

3. Tada keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.

4. Apskrudiname triušieną iš abiejų pusių. Perdedame į lėkštę.

5. Kitoje keptuvėje kepame kiaulienos šoninę supjaustytą smulkiais gabaliukais, kol apskrunda ir sudedame į gilesnę kepimo skardą.

6. Toje pačioje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir kepame tol, kol jis šiek tiek suminkštėja.

7. Tuomet beriame smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir pakepame maždaug 60 sekundžių.

8. Į kepimo skardą taip pat sudedame pakepintus svogūnus su česnakais, čiobrelio šakeles, petražoles, nuskustas bei griežinėliais pjaustytas bulves, perpus perpjautus pievagrybius, supilame vyną. Įberiame šiek tiek druskos ir viską išmaišome.

9. Ant viršaus sudedame triušienos gabaliukus, skardą uždengiame su folija ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 55 minutes.

10. Labai skanu patiekti su garuose virtomis žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis, žaliaisiais žirneliais ir trupučiu alyvuogių aliejaus. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau triušienos receptų rasite: Triušienos receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau