Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 22

Orkaitėje troškinta triušiena su daržovėmis, šonine ir pievagrybiais

Orkaitėje troškinta triušiena su daržovėmis, šonine ir pievagrybiais

Patiekalų paįvairinimui būtinai rekomenduoju išmėginti patiekalus su triušiena. Tokia mėsa yra lengvai virškinama, o juosmeninė dalis yra viena iš liesiausių triušienos dalių, tad tinka sveika mityba besirūpinantiems žmonėms. Man asmeniškai labai patiko. Vien dėl šio patiekalo, stengsiuosi daug dažniau turėti triušienos savo virtuvėje.

Ingredientai

  • šviežios triušienos juosmeninės dalies be šonkauliukų: 2 gabaliukų (~620 gramų)
  • šaltai rūkyta kiaulienos šoninė: 6 juostelių
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 4 skiltelių
  • šviežias čiobrelis: 10 šakelių
  • smulkintos šviežios petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
  • pievagrybiai: 10 (didelių)
  • bulvės: 4
  • baltas sausas vynas: 100 mililitrų
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia triušienos gabaliukus perpjauname perpus.

2. Iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.

3. Tada keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.

4. Apskrudiname triušieną iš abiejų pusių. Perdedame į lėkštę.

5. Kitoje keptuvėje kepame kiaulienos šoninę supjaustytą smulkiais gabaliukais, kol apskrunda ir sudedame į gilesnę kepimo skardą.

6. Toje pačioje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir kepame tol, kol jis šiek tiek suminkštėja.

7. Tuomet beriame smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir pakepame maždaug 60 sekundžių.

8. Į kepimo skardą taip pat sudedame pakepintus svogūnus su česnakais, čiobrelio šakeles, petražoles, nuskustas bei griežinėliais pjaustytas bulves, perpus perpjautus pievagrybius, supilame vyną. Įberiame šiek tiek druskos ir viską išmaišome.

9. Ant viršaus sudedame triušienos gabaliukus, skardą uždengiame su folija ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 55 minutes.

10. Labai skanu patiekti su garuose virtomis žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis, žaliaisiais žirneliais ir trupučiu alyvuogių aliejaus. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau triušienos receptų rasite: Triušienos receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau