Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Kovo » 22

Orkaitėje troškinta triušiena su daržovėmis, šonine ir pievagrybiais

Orkaitėje troškinta triušiena su daržovėmis, šonine ir pievagrybiais

Patiekalų paįvairinimui būtinai rekomenduoju išmėginti patiekalus su triušiena. Tokia mėsa yra lengvai virškinama, o juosmeninė dalis yra viena iš liesiausių triušienos dalių, tad tinka sveika mityba besirūpinantiems žmonėms. Man asmeniškai labai patiko. Vien dėl šio patiekalo, stengsiuosi daug dažniau turėti triušienos savo virtuvėje.

Ingredientai

  • šviežios triušienos juosmeninės dalies be šonkauliukų: 2 gabaliukų (~620 gramų)
  • šaltai rūkyta kiaulienos šoninė: 6 juostelių
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 4 skiltelių
  • šviežias čiobrelis: 10 šakelių
  • smulkintos šviežios petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
  • pievagrybiai: 10 (didelių)
  • bulvės: 4
  • baltas sausas vynas: 100 mililitrų
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia triušienos gabaliukus perpjauname perpus.

2. Iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.

3. Tada keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.

4. Apskrudiname triušieną iš abiejų pusių. Perdedame į lėkštę.

5. Kitoje keptuvėje kepame kiaulienos šoninę supjaustytą smulkiais gabaliukais, kol apskrunda ir sudedame į gilesnę kepimo skardą.

6. Toje pačioje keptuvėje išlydome sviestą, suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir kepame tol, kol jis šiek tiek suminkštėja.

7. Tuomet beriame smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir pakepame maždaug 60 sekundžių.

8. Į kepimo skardą taip pat sudedame pakepintus svogūnus su česnakais, čiobrelio šakeles, petražoles, nuskustas bei griežinėliais pjaustytas bulves, perpus perpjautus pievagrybius, supilame vyną. Įberiame šiek tiek druskos ir viską išmaišome.

9. Ant viršaus sudedame triušienos gabaliukus, skardą uždengiame su folija ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 55 minutes.

10. Labai skanu patiekti su garuose virtomis žaliosiomis šparaginėmis pupelėmis, žaliaisiais žirneliais ir trupučiu alyvuogių aliejaus. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau triušienos receptų rasite: Triušienos receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.10.2024 laikas 07:36 Receptai Varškės Apkepai: Moliūgų, Kriaušių ir Banano Receptai
Varškės apkepai – tai puikus ir maistingas pasirinkimas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Šie patiekalai ne tik džiugina akį savo spalvomis, bet ir stebina skoniu. Šiame straipsnyje supažindinsime su trimis skaniausiais v...

Skaityti daugiau

16.10.2024 laikas 12:25 Receptai Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže: greitas receptas

Vištienos kepenėlės pomidorų padaže – tai ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia švelnų vištienos kepenėlių skonį su aromatingais pomid...

Skaityti daugiau

13.10.2024 laikas 16:52 Receptai Veganiški varškėčiai su bananais: skanūs ir lengvi pusryčiai
Sveiki draugai, šiandien noriu pasidalyti su jumis gardžiu receptu - veganiškais varškėčiais su bananais be kiaušinių. Sveiki atvykę į skanių ir sveikų pusryčių pasaulį! Šiandien pasidalinsime receptu, kuris ne tik pamalonins jūsų...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 19:49 Skydliaukės hormonų tyrimai: kaip ir kodėl juos atlikti?

Skydliaukė – tai mažas, tačiau galingas organas, turintis didžiulę įtaką mūsų sveikatai. Jos hormonai reguliuoja medžiagų apykaitą, energijos lygį ir net nuotaiką. Deja, daugelis žmonių neįvertina skydliaukės funkcijos svarbos, o simptomai, ...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 16:50 Paslaptingos „durys“ Antarktidoje: mokslininkų paaiškinimas

Neseniai „Google Maps“ žemėlapiuose pasirodė neįprasta struktūra Antarktidoje, kuri sukėlė begalę teorijų ir spekuliacijų. Internete pasirodžius nuotraukoms, šimtai vartotojų ėmė spėlioti, kas galėtų būti šios paslaptingos „durys...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 09:22 Rusijos Šalio Rajonas: NSO Stebėjimai ir Paslaptys
Pasaulyje, kurio techninės galimybės nuolat tobulėja, laiko kelionės ir nežemiškų civilizacijų egzistavimas vis dar kelia nerimą ir smalsumą. Nuo legendinių 51-osios zonos JAV iki mažiau žinomų, bet ne mažiau intriguojančių vietų Rusijoje, tokios pas...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 07:54 Laiko Kelionės: Paranormalūs Išgyvenimai ir Istoriniai Atvejai
Laiko kelionės – tai ne tik fantastikos kūrinių tema, bet ir realių žmonių patirčių šaltinis. Nuo Moberley ir Jourdan nuotykio Versalyje iki Martindale’o vizijų York’e, šie išgyvenimai kelia klausimų apie laiką, mūsų suvokimą ir istoriją. Kai kurie ž...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 07:41 Ekspertės Patarimai: Kaip Būti Savimi Per Pirmus Pasimatymus
Pirmieji pasimatymai gali sukelti didelį stresą ir nerimą, ypač kai norime palikti gerą įspūdį. Psichologė ir santykių ekspertė Lalita Suglani teigia, kad svarbu būti savimi ir išlaisvinti save nuo visuomenės lūkesčių. Šiame straipsnyje pateiksime ek...

Skaityti daugiau