Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Kiti rašo » 2022 » Vasario » 13

Ramūnas Karbauskis. Dabar skiepytis - beprasmiška

Ramūnas Karbauskis. Dabar skiepytis - beprasmiška

„Vakaro žinios" tęsia pokalbį su „valstiečių" partijos pirmininku, šešėlinės Vyriausybės premjeru Ramūnu Karbauskiu. Politikas pripažino, kad būdami valdžioje „valstiečiai" neišvengė klaidų, kurių bene didžiausios - universitetų bei urėdijų reformos. Tačiau didžiuojasi, kad partijai pavyko apginti tradicines vertybes, prieš kurias dabartiniai valdantieji vėl pradėjo puolimą. Ir dar R.Karbauskis prisipažįsta, kad yra gavęs dvi skiepų nuo koronaviruso dozes, tačiau sako: žmonės, kurie įkalbinėjami skiepytis dabar, yra apgaudinėjami.

- Praėjusią kadenciją, kai „valstiečiai" buvo valdžioje, stengėsi, kad nebūtų kėsinamasi į tradicines vertybes, norėjo išardyti konservatorių monopolį LRT ir t.t. Tačiau ar nebuvo padaryta ir klaidų? Pavyzdžiui, ar pripažįstate, kad buvo padaryta klaida su universitetų, urėdijų reformomis?

- Be abejonės, mes darėme klaidų, didžiausias jūs ir paminėjote. Kalbant apie švietimą - mes dvejus metus turėjome ministrę liberalę, kuri viską darė pagal konservatorių liniją. Turiu mintyje Jurgitą Petrauskienę, kuri buvo pati mėgstamiausia Sauliaus Skvernelio ministrė. Ir tai buvo visiška tragedija tai Vyriausybei. Galėčiau ilgai pasakoti, kodėl ji buvo tragedija ir kiek S.Skvernelis ją gynė. Ir per tos ministrės gynimą vos nesužlugdė mūsų koalicijos.

O kalbant apie urėdijas - sprendimas buvo priimtas teisingas, įstatymu buvo patvirtinta vienos urėdijos valdyba. Tačiau priėmus įstatymą valdyba ėmė priiminėti mums visiškai nesuvokiamus ir nepriimtinus sprendimus.

Tačiau S.Skvernelis pasakė: politikai, nesikiškime. Mums sakė: iš miško žmonių niekas neišvarys, nemažins girininkų skaičiaus ir t.t. Reforma buvo daroma, kad apsivalytume nuo korupcijos, nes urėdijos buvo kaip tam tikros karalystės. Tačiau poįstatyminiais aktais, įmonės valdybos sprendimais reformos idėja visiškai sužlugdyta.

Suprantu, S.Skvernelis, kaip liberalas, yra patenkintas tuo, kas atsitiko, dabar privatus verslas su miškais galės tvarkytis, kaip norės. Deja, mes to dalyko nesuvaldėme, mūsų pačių suformuotoje valdžioje liberalų buvo per daug.

- Užsiminėte apie S.Skvernelį. Kokį prognozuojate jo naujosios partijos likimą?

- Labai įdomi partija. Aš Sauliui sakiau: tau nepavydžiu, nes aplink bus žmonės, kurie tave parduos tą pačią akimirką, kai tik gaus kokį nors geresnį pasiūlymą. Nes visa partija taip suburta - ar iš mūsų, ar iš socialdemokratų, ar iš konservatorių į šią partiją išėję žmonės taip pasirinko tik tikėdamiesi gauti daugiau naudos. S.Skvernelis sako, kad nebus partijoje vienvaldis lyderis. Tačiau partijos įstatuose parašyta, kad su pirmininku derinamos visos skiriamos pozicijos. Kitaip tariant, partijos valdymą jis centralizavo į vieną asmenį - į save patį.

„Valstiečiams" labiausiai juoką kelia, kad naujoji partija save vadina demokratais. S.Skvernelis ir demokratija - du tarpusavyje visiškai nesusiję dalykai. Todėl partijos įstatuose ir atsirado tokie punktai, kokių nė vienos kitos partijos įstatuose nėra.

Aš jam linkiu sveikatos, nes žinau, kad liga, kuria persirgo (S.Skvernelis 2019 m. pranešė, kad serga kraujo vėžiu - red. past.), atsirado, nes buvo labai sunki rinkimų į prezidentus kampanija. Žmogus susirgo nuo įtampos. O dabar įtampa bus beprotiška, nes jis bus atsakingas už visus. Tai - jo Achilo kulnas. Saulius vadovaus „suneštinei" organizacijai, į kurią visi subėgo dėl vienintelio tikslo - pagrobti kuo daugiau valdžios. Partija turėtų vadintis ne „Vardan Lietuvos", o „Vardan valdžios".

- Pastaruoju metu bene labiausiai aptarinėjama aktualija - Galimybių paso atšaukimas. Ar džiaugiatės bent jau šiuo valdžios sprendimu?

- Aišku. Nes Galimybių pasas jau ilgą laiką veikia priešingai tam, kam buvo sukurtas. Žmonės, kurie turėjo Galimybių pasą, lygiai taip pat galėjo užsikrėsti ir užkrėsti kitus, tačiau turėjo visiškai kitas sąlygas, nei likusieji. Aš pats nuo sausio 16 d. nebeturėjau Galimybių paso ir pats sau buvau pasakęs, kad jo ir nebeturėsiu, nebeimsiu. Skiepytis, kai atsirado „Omikron" atmaina, nebeliko prasmės. Vadovaujuosi ne kažkokiais gandais, sąmokslo teorijomis, o Pasaulio sveikatos organizacijos, Izraelio mokslininkų pastebėjimais.

Suprantu viena: dabar skiepytis yra pavojingiau, negu persirgti „Omikron" atmaina. Ir dabar tiek Galimybių pasas, tiek gyventojų testavimas nebetenka jokios prasmės. Nes realiai šia atmaina persirgs visi.

- Tai kodėl skiepai ir toliau stumiami? Šeimos gydytojams už senjorų įkalbėjimą pasiskiepyti duodama po 30 eurų, įstaigoms už kiekvieną skiepą mokama po 5 eurus...

- Čia aš visiškai sutinku su tuo, ką sako Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė. Jis sako, kad tai - bukas verslas. Valstybės yra išnaudojamos verslo, kuris iš vakcinų pelnosi. Kai kurie verslai nuo šimtamilijoninių apyvartų perėjo prie milijardinių. Ir niekas nenori, kad visa tai baigtųsi.

Niekam ne paslaptis, kad visi tie Europos veikėjai, pirmieji leidę naudoti vakcinas, dabar dirba kompanijose, kurios ir gamina tas vakcinas.

Aš dukart skiepijausi pernai pavasarį. Tačiau kai iš Pietų Afrikos Respublikos atėjo informacija apie „Omikron" atmainą, supratau, kad ji mažiau pavojinga, nei galimos pasekmės po vakcinavimo. Ir net neaišku, koks imunitetas atsiranda pačiam persirgus, ir koks - nuo vakcinos. Tie, kurie dabar skiepijasi, nebeaišku, nuo ko skiepijasi. Nes tų atmainų, nuo kurių sukurtos vakcinos, jau beveik nebeliko. O naujomis atmainomis lygiai taip pat serga ir pasiskiepiję. Tai koks tada tikslas skiepytis? Žmonės apgaudinėjami. Na, nebent vyresni žmonės lengviau persirgs, jei bus pasiskiepiję. Bet irgi tikslių duomenų dar nėra, nes nuo „Omikron" mirčių lyg irgi beveik nėra. Yra tik nuo „Deltos", kuri dar ne visai išnyko.

Lietuva turi remtis Danijos ir kitų valstybių, kurios panaikino draudimus, pavyzdžiu. Kuo greičiau šį sprendimą padarysime, tuo bus geriau, nes dabar problema tik ištempiama laike.

Danas NAGELĖ

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/dabar-skiepytis---beprasmiska/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau