Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Vasario » 18

Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu

Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais
  • 18.02.2022
  • 0.0 Reitingas
  • 1156 Peržiūrų
  • Aptarti

Purūs japoniški blyneliai iš pačio pirmo žvilgsnio atrodo gan sudėtingai pagaminamas patiekalas, bet tai nėra tiesa. Visada galvojau, kad pasigaminti šiuos suflė blynelius yra gana sudėtinga. Taip pirmiausia gali atrodyti, bet man pačiai jie puikiai pavyko iš pirmo gaminimo. Kitą kartą blynelius stengiuosi daryti gal net dar aukštesnius.

Gamindami galite naudoti apvalias, aukštas formeles, bet aš kepiau be jų.

Tikriausiai sudėtingiausia proceso dalis yra baltymų plakimas. Privalu naudoti ypač švarų, geriausią stiklinį indą. Baltymai privalo būti šalti. Galite juos atskirai pašaldyti, bet aš to nedariau. Naudojau tiesiog iš šaldytuvo išimtus kiaušinius. Baltymus reikia išplakti iki standumo. Apvertus dubenį jie turėtų nekristi lauk. Svarbiausia baltymų neperplakti.

Aš šį kartą blynus patiekiau su graikišku jogurtu ir vaisiais, bet Jūs galite rinktis savo pamėgtus pagardus.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 3 blyneliai.

Ingredientai

  • kiaušiniai: 2 (naudoju M dydžio)
  • kvietiniai miltai: 30 gramų (ketvirtadalio stiklinės)
  • pienas: 17 gramų (1,5 valgomojo šaukšto)
  • cukrus: 20 gramų (1,5 valgomojo šaukšto)
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto (blynelių kepimui)
  • vanduo: kelių šaukštų (blynelių kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.

2. Viename inde šluotele lengvai išplakame kiaušinių trynius ir pieną.

3. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Juos suberiame į trynių indą. Išmaišome, kol neliks gumuliukų.

4. Keptuvę ištepame aliejumi. Įkaitiname ant žemos kaitros.

5. Inde elektriniu plakikliu išplakame kiaušinių baltymus. Kai masė padidės ir pasidarys balta, suberiame cukrų. Plakame iki standumo.

6. Kelis šaukštus baltymų sumaišome su trynių mase. Tuomet atsargiai sukrečiame likusius baltymus ir lengvai išmaišome iki vientisos masės.

7. Savo mintyse tešlą padaliname į tris dalis. Su dideliu šaukštu (arba standartiniu valgomuoju) formuojame 3 blynus: tešlą dedame į keptuvę, stengdamiesi padaryti bokštelį.

8. Tuomet ant viršaus dar uždedame po šaukštą tešlos ant kiekvieno blyno (jos dar turi šiek tiek likti).

9. Įpilame kelis šaukštelius vandens. Uždengiame keptuvę ir kepame maždaug 3 minutes.

10. Po to ant kiekvieno blyno uždedame likusią tešlą (kažkur po vieną šaukštą tešlos). Uždengiame dangtį ir kepame dar maždaug 3-4 minutes.

11. Viršus turėtų būti pradėjęs kietėti. Tuomet atsargiai apverčiame blynus. Įpilame kelis šaukštelius vandens, uždengiame dangtį ir kepame maždaug 4 minutes.

12. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.

Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
30.11.2023 laikas 21:37 Receptai | Patiekalai Tai šedevras, o ne tik receptas. Subtilus keksas arbatai iš paprastų produktų
Tai pats geriausias keksas, kokį esu ragavęs! Minkštas, švelnus ir labai skanus, be to, jį lengva paruošti.

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 21:22 Receptai | Patiekalai "Dieve, kaip skanu": biudžetinis pyragas su uogiene
Mėgstu paprastus ir skanius receptus, o šis yra vienas iš mano mėgstamiausių. Tokį pyragą net savo svečiams prie arbatos patiekiu - na, labai skanu!

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 16:06 Tauta Siūlo "BlackRock" perima valstybių ir centrinių bankų kontrolę

Šiandien Rusijos ir užsienio žiniasklaidoje retkarčiais minima Amerikos bendrovė intriguojančiu pavadinimu "BlackRock", kuris išvertus reiškia "Juodoji uola". Daugumai piliečių ji yra daug mažiau žinoma nei,...

Skaityti daugiau

01.12.2023 laikas 10:04 Kaip katės prognozuoja orus: mokslinės prognozės ir žmonių prietarai
Mūsų protėviai stebėjo dangaus šviesulius, gyvūnus, augalus, vabzdžius ir kt. Tikriausiai visi žino su orų prognozėmis susijusias pranašystes, apie kurias papasakos lakštingalų, kukučių, varlių elgesys ir pan.

Skaityti daugiau

01.12.2023 laikas 09:22 2023 m. gruodžio 1 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams
Horoskopai visada traukė žmonių dėmesį, ir daugelis juos laiko patikimu informacijos apie ateitį šaltiniu. Jie padeda suprasti, kokie įvykiai gali nutikti mūsų gyvenime ir kokius sprendimus priimti. Šiame straipsnyje apžvelgsime 2023 m. gruodžio 1 d....

Skaityti daugiau

30.11.2023 laikas 20:59 Kodėl protingas vyras geriau nei gražus?
Bet jeigu patys neskaitote ilgų tekstų, gali būti, kad geriausias dalykas, kurį galite padaryti, – ištekėti (arba vesti) už žmogaus, kuris vis dar juos skaito.

Skaityti daugiau