Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Vasario » 18

Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu

Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais

Purūs japoniški blyneliai iš pačio pirmo žvilgsnio atrodo gan sudėtingai pagaminamas patiekalas, bet tai nėra tiesa. Visada galvojau, kad pasigaminti šiuos suflė blynelius yra gana sudėtinga. Taip pirmiausia gali atrodyti, bet man pačiai jie puikiai pavyko iš pirmo gaminimo. Kitą kartą blynelius stengiuosi daryti gal net dar aukštesnius.

Gamindami galite naudoti apvalias, aukštas formeles, bet aš kepiau be jų.

Tikriausiai sudėtingiausia proceso dalis yra baltymų plakimas. Privalu naudoti ypač švarų, geriausią stiklinį indą. Baltymai privalo būti šalti. Galite juos atskirai pašaldyti, bet aš to nedariau. Naudojau tiesiog iš šaldytuvo išimtus kiaušinius. Baltymus reikia išplakti iki standumo. Apvertus dubenį jie turėtų nekristi lauk. Svarbiausia baltymų neperplakti.

Aš šį kartą blynus patiekiau su graikišku jogurtu ir vaisiais, bet Jūs galite rinktis savo pamėgtus pagardus.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 3 blyneliai.

Ingredientai

  • kiaušiniai: 2 (naudoju M dydžio)
  • kvietiniai miltai: 30 gramų (ketvirtadalio stiklinės)
  • pienas: 17 gramų (1,5 valgomojo šaukšto)
  • cukrus: 20 gramų (1,5 valgomojo šaukšto)
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto (blynelių kepimui)
  • vanduo: kelių šaukštų (blynelių kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.

2. Viename inde šluotele lengvai išplakame kiaušinių trynius ir pieną.

3. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Juos suberiame į trynių indą. Išmaišome, kol neliks gumuliukų.

4. Keptuvę ištepame aliejumi. Įkaitiname ant žemos kaitros.

5. Inde elektriniu plakikliu išplakame kiaušinių baltymus. Kai masė padidės ir pasidarys balta, suberiame cukrų. Plakame iki standumo.

6. Kelis šaukštus baltymų sumaišome su trynių mase. Tuomet atsargiai sukrečiame likusius baltymus ir lengvai išmaišome iki vientisos masės.

7. Savo mintyse tešlą padaliname į tris dalis. Su dideliu šaukštu (arba standartiniu valgomuoju) formuojame 3 blynus: tešlą dedame į keptuvę, stengdamiesi padaryti bokštelį.

8. Tuomet ant viršaus dar uždedame po šaukštą tešlos ant kiekvieno blyno (jos dar turi šiek tiek likti).

9. Įpilame kelis šaukštelius vandens. Uždengiame keptuvę ir kepame maždaug 3 minutes.

10. Po to ant kiekvieno blyno uždedame likusią tešlą (kažkur po vieną šaukštą tešlos). Uždengiame dangtį ir kepame dar maždaug 3-4 minutes.

11. Viršus turėtų būti pradėjęs kietėti. Tuomet atsargiai apverčiame blynus. Įpilame kelis šaukštelius vandens, uždengiame dangtį ir kepame maždaug 4 minutes.

12. Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.

Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.03.2024 laikas 11:01 Receptai – Patiekalai Jautienos liežuvis su krienų ir majonezo padažu
Besiartinant šventėmis vis dažniau sugrįžtu į lietuvišką virtuvę. Prisiminimai apie Kalėdas padeda prisiminti tai ką gamindavo šioms šventėms mano mama, ką gaminau prieš keletą metų pati. Yra patiekalų kurie ruošiami ne taip ir da...

Skaityti daugiau

25.03.2024 laikas 16:56 Receptai – Patiekalai "Sugaišau 10 minučių, o svečiai liko sužavėti": obuolių desertas arbatai (greitai ir nebrangiai)
Paruošti šį desertą man prireikė tiesiog 10 minučių, o mano svečiai manė, kad tam sugaišau pusę dienos! Nuostabus obuolių desertas, pagamintas iš pačių pigiausių produktų. Labai rekomenduoju visiems jį išbandyti! Dalinuosi receptu...

Skaityti daugiau

22.03.2024 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Stulbinamai skanūs sausainiai su įdaru (nebrangus receptas)
Dievinu naminį kepimą ir dažnai eksperimentuoju virtuvėje! Šiandien siūlau pasigaminti minkštų, skanių ir gražių sausainių.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau