Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 24

Kepti koldūnai keptuvėje su sūriu ir grietinės padažu

Kepti koldūnai keptuvėje su sūriu ir grietinės padažu

Egzistuoja 2 dalykai, be kurių mano virtuvė, tikrai nebūtų mano virtuvė - tai koldūnai ir sūris. Koldūnai man yra labai skanu, tai taip pat greitai paruošiama. Ir iš jų yra daugybė galimybių paruošti kažką skanaus. Na, o sūris, žinot yra sūris. Jis visus patiekalus padaro skanesniais. Jei nemėgstate sūrio, tai su Jumis kažkas yra negerai - aš taip mėgstu pajuokauti.

Šį kartą pietums iškepiau koldūnus keptuvėje, "išmaudžiau" juos labai skaniame grietinės padaže ir užbarsčiau sūriu. Buvo be galo skanu, pamėginkite ir jūs. Iš karto galiu pasakyti, kad gamindama tokius koldūnų patiekalas, praktiškai niekada nežiūriu į tikslius kiekius ir dedu tiek, kiek man atrodo reikalinga. Tačiau šį kartą, dėl Jūsų pamatavau ganėtinai tiksliai kiek ir ko sunaudojau, tačiau Jūs viską galite pasireguliuoti pagal savo skonius ir norus. 

Ingredientai

  • koldūnai: 450 gramų
  • sūris: 100 gramų
  • aliejus
  • grietinė (galima pakeisti grietinėle)
  • sultinys: 300 mililitrų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • mėgstami prieskoniai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.

2. Ant mažos arba vidutinės kaitros kepkite koldūnus maždaug 10-15 minučių, kol jie apskrus ir pasidarys gražios spalvos.

3. Tada į keptuvę supilkite maždaug 200 mililitrų sultinio (didžiąją dalį) ir uždėkite dangtį, kad koldūnai virtų. Sultinyje virti koldūnai turi maždaug 10-15 minučių, kol beveik visas sultinys nugaruos.

4. Per tą laiką, kol koldūnai verda, pasidarykite padažą: grietinę sumaišykite su prieskoniais, įdėkite šiek tiek miltų ir supilkite likusį sultinį.

5. Koldūnams išvirus, pilkite ant jų pasiruoštą padažą ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

6. Patarimas: Šioje vietoje galite pasitelkti savo fantaziją ir iškilusius norus bei praturinti patiekalą svogūnais, daržovėmis, mėsa arba kitokiais produktais, kurie jums tinka patinka.

7. Pakepkite viską dar maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys, viskas gražiai susimaišys tarpusavyje ir apskrus.

8. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau keptų koldūnų receptų rasite: Keptų koldūnų receptai.

Kepti koldūnai keptuvėje su sūriu ir grietinės padažu

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau