Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 07

Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis

Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis

Jautienos troškiniai - didžiausia mano aistra virtuvėje paskutiniu metu. Labai pamėgau su jais eksperimentuoti. Šįkart variantas paruoštas orkaitėje, su pakepintos pupelėmis. Tikriausiai daugelis yra pripratę įvairius troškinius valgyti su gerokai patižusiomis pupelėmis (jeigu jame yra naudojamos pupelės), man šį kartą labai norėjosi, kad troškinys nebūtų tik vientisa skani masė, kur nesupranti, kiek ir kokių ingredientų buvo pridėta, tad konservuotos pupelės buvo pakepintos ir į troškinį suverstos tik prieš patiekiant. Valgymo metu buvo galima jaustis pupeles ir skonis buvo labai geras. Pamėginkite ir Jūs šį paruošimo variantą!

Ingredientai

  • jautienos mentė: 500 gramų (galima pakeisti jautienos kumpiu)
  • raudonosios paprikos: 1
  • čili pipirai: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • maži pomidorai: 1 saujos
  • pasata arba konservuoti pomidorai: 1 stiklinės
  • raudonos konservuotos pupelės: 1 skardinės
  • kumino sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • tarkuota imbiero šaknis: 1 arbatinio šaukštelio
  • saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • saldžiarūgštis aitriųjų paprikų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pasiruošiame padažą: Smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skiltelę pakepiname svieste, po to sudedame prieskonius: čili pipirą, imbierą, kuminų sėklų, cinamono, saldžiųjų paprikos, rūkytos paprikos miltelių, džiovinto raudonėlio. Pakepiname, kol pasklinda malonus prieskonių aromatas, viską suverčiame į kaitrai atsparų troškinių indą.

2. Tada gilioje keptuvėje, pakepiname susmulkintą česnako skiltelę, pomidorus, supilame 0,5 stiklinės pasatos ir pusė stiklinės sultinio (tinka naudoti ir stiklinė konservuotų pomidorų). sumažiname kaitrą ir sudedamu šiaudeliais supjaustytą papriką. Viską kaitiname maždaug 5 minutes.

3. Tuomet sudedame į troškinio indą ir įmaišome į jau paruoštą prieskonių mišinį.

4. Ruošiame jautieną: Pjaustytus jautienos gabaliukus, apvoliojus miltuose, apkepame aliejuje ant stiprios kaitros.

5. Kai mėsos gabaliukų išorė apskrunda, sudedame į indą ir uždengus kepame maždaug 60 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 240 laipsnių temperatūros.

6. Pabaigoje paruošiame pupeles: Ant šlakelio įkaitinto aliejaus pakepiname pupeles ir įpilame vieną šauktą saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo.

7. Pupeles įdedame į troškinį tik prieš valgydami. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

jautiena, jautienos patiekalai, troškiniai, jautienos troškinys

Recepto Autorius Bubble kitchen

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau