Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 07

Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis

Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis

Jautienos troškiniai - didžiausia mano aistra virtuvėje paskutiniu metu. Labai pamėgau su jais eksperimentuoti. Šįkart variantas paruoštas orkaitėje, su pakepintos pupelėmis. Tikriausiai daugelis yra pripratę įvairius troškinius valgyti su gerokai patižusiomis pupelėmis (jeigu jame yra naudojamos pupelės), man šį kartą labai norėjosi, kad troškinys nebūtų tik vientisa skani masė, kur nesupranti, kiek ir kokių ingredientų buvo pridėta, tad konservuotos pupelės buvo pakepintos ir į troškinį suverstos tik prieš patiekiant. Valgymo metu buvo galima jaustis pupeles ir skonis buvo labai geras. Pamėginkite ir Jūs šį paruošimo variantą!

Ingredientai

  • jautienos mentė: 500 gramų (galima pakeisti jautienos kumpiu)
  • raudonosios paprikos: 1
  • čili pipirai: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • maži pomidorai: 1 saujos
  • pasata arba konservuoti pomidorai: 1 stiklinės
  • raudonos konservuotos pupelės: 1 skardinės
  • kumino sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • tarkuota imbiero šaknis: 1 arbatinio šaukštelio
  • saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • saldžiarūgštis aitriųjų paprikų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pasiruošiame padažą: Smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skiltelę pakepiname svieste, po to sudedame prieskonius: čili pipirą, imbierą, kuminų sėklų, cinamono, saldžiųjų paprikos, rūkytos paprikos miltelių, džiovinto raudonėlio. Pakepiname, kol pasklinda malonus prieskonių aromatas, viską suverčiame į kaitrai atsparų troškinių indą.

2. Tada gilioje keptuvėje, pakepiname susmulkintą česnako skiltelę, pomidorus, supilame 0,5 stiklinės pasatos ir pusė stiklinės sultinio (tinka naudoti ir stiklinė konservuotų pomidorų). sumažiname kaitrą ir sudedamu šiaudeliais supjaustytą papriką. Viską kaitiname maždaug 5 minutes.

3. Tuomet sudedame į troškinio indą ir įmaišome į jau paruoštą prieskonių mišinį.

4. Ruošiame jautieną: Pjaustytus jautienos gabaliukus, apvoliojus miltuose, apkepame aliejuje ant stiprios kaitros.

5. Kai mėsos gabaliukų išorė apskrunda, sudedame į indą ir uždengus kepame maždaug 60 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 240 laipsnių temperatūros.

6. Pabaigoje paruošiame pupeles: Ant šlakelio įkaitinto aliejaus pakepiname pupeles ir įpilame vieną šauktą saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo.

7. Pupeles įdedame į troškinį tik prieš valgydami. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

jautiena, jautienos patiekalai, troškiniai, jautienos troškinys

Recepto Autorius Bubble kitchen

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau