Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Kovo » 7

Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis

Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis

Jautienos troškiniai - didžiausia mano aistra virtuvėje paskutiniu metu. Labai pamėgau su jais eksperimentuoti. Šįkart variantas paruoštas orkaitėje, su pakepintos pupelėmis. Tikriausiai daugelis yra pripratę įvairius troškinius valgyti su gerokai patižusiomis pupelėmis (jeigu jame yra naudojamos pupelės), man šį kartą labai norėjosi, kad troškinys nebūtų tik vientisa skani masė, kur nesupranti, kiek ir kokių ingredientų buvo pridėta, tad konservuotos pupelės buvo pakepintos ir į troškinį suverstos tik prieš patiekiant. Valgymo metu buvo galima jaustis pupeles ir skonis buvo labai geras. Pamėginkite ir Jūs šį paruošimo variantą!

Ingredientai

  • jautienos mentė: 500 gramų (galima pakeisti jautienos kumpiu)
  • raudonosios paprikos: 1
  • čili pipirai: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • maži pomidorai: 1 saujos
  • pasata arba konservuoti pomidorai: 1 stiklinės
  • raudonos konservuotos pupelės: 1 skardinės
  • kumino sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • tarkuota imbiero šaknis: 1 arbatinio šaukštelio
  • saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • saldžiarūgštis aitriųjų paprikų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pasiruošiame padažą: Smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skiltelę pakepiname svieste, po to sudedame prieskonius: čili pipirą, imbierą, kuminų sėklų, cinamono, saldžiųjų paprikos, rūkytos paprikos miltelių, džiovinto raudonėlio. Pakepiname, kol pasklinda malonus prieskonių aromatas, viską suverčiame į kaitrai atsparų troškinių indą.

2. Tada gilioje keptuvėje, pakepiname susmulkintą česnako skiltelę, pomidorus, supilame 0,5 stiklinės pasatos ir pusė stiklinės sultinio (tinka naudoti ir stiklinė konservuotų pomidorų). sumažiname kaitrą ir sudedamu šiaudeliais supjaustytą papriką. Viską kaitiname maždaug 5 minutes.

3. Tuomet sudedame į troškinio indą ir įmaišome į jau paruoštą prieskonių mišinį.

4. Ruošiame jautieną: Pjaustytus jautienos gabaliukus, apvoliojus miltuose, apkepame aliejuje ant stiprios kaitros.

5. Kai mėsos gabaliukų išorė apskrunda, sudedame į indą ir uždengus kepame maždaug 60 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 240 laipsnių temperatūros.

6. Pabaigoje paruošiame pupeles: Ant šlakelio įkaitinto aliejaus pakepiname pupeles ir įpilame vieną šauktą saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo.

7. Pupeles įdedame į troškinį tik prieš valgydami. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

jautiena, jautienos patiekalai, troškiniai, jautienos troškinys

Recepto Autorius Bubble kitchen

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
16.03.2024 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai "Niekada nepavargsiu jį kepti": neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
Subtilus, drėgnas, orus ir neįprastas keksiukas prie arbatos. Paruoštas iš pačių paprasčiausių produktų, be vargo ir be vargo.

Skaityti daugiau

13.03.2024 laikas 08:56 Receptai – Patiekalai Senas, geras kiaulienos guliašas
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai. Skanaus.

Skaityti daugiau

09.03.2024 laikas 21:24 Receptai – Patiekalai Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
Blyneliai su kefyro pagrindu gaunasi labai švelnūs. Jums reikės paprasčiausių ingredientų. Ir patys blyneliai paruošiami labai paprastai. O jei į tešlą įpilsite augalinio aliejaus, jie nelips ant keptuvės. Norėdami pasigaminti kef...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau