Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Rugsėjo » 25

Jautiena greitpuodyje - jautienos troškinys su daržovėmis ir bulvėmis

Jautiena greitpuodyje - jautienos troškinys su daržovėmis ir bulvėmis

Mano virtuvėje vis aktyviau pradėjo garuoti greitpuodis. Nežinau, kiek laiko jis prastovėjo, kol patį pirmą kartą išdrįsau išmėginti ir tada supratau, kiek daug jame yra naudos! Pirmiausia, tai tauposi energija (kas nemėgsta sutaupyti, be jokių pastangų?). Antra priežastis, maistas yra pagaminamas bene dvigubai greičiau, nei mums įprastu būdų. Be to, greitpuodyje pagamintas maistas yra laikomas sveiku maistu. Beje, skonis taip pat yra ypatingas!

Mano šeima labai mėgsta skaniai bei šviežiai valgyti. O kadangi gyvenimas labai skuba, ne visada yra daug laiko sukinėtis virtuvėje ir gaminti keletą valandų kasdien, todėl greitpuodis tampa tikrų tikriausiu išsigelbėjimu. Kartais net iš darbo, grįžtu namo papietauti, tokiu atveju, iš vakaro susiruošiu produktus, grįžusi tik sudedu į puodą ir per maždaug valandą spėjame viską padaryti.

Kodėl aš taip ilgai laikiau neįdarbinusi šio aparato. Beje naudotis juo itin paprasta. Esmė - tik gerai uždaryti dangtį ir viskas! O dabar bėgam gaminti nuostabaus jautienos troškinio su daržovėmis greitpuodyje.

Ingredientai

  • jautiena: ~500 gramų (supjaustome stambokais gabaliukais)
  • morkos: 1 (didesnės)
  • žalios paprikos: 0,5
  • geltonosios paprikos: 0,5
  • česnakas: 3 skiltelių
  • bulvės: ~500 gramų
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)
  • druska
  • pipirai
  • mėgstamos žolelės.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į įkaitintą greitpuodį įpilame šiek tiek aliejaus kepimui ir, su atviru dangčiu, truputį apkepame sutarkuotą (arba supjaustytą) morką, smulkiai supjaustytą česnaką bei juostelėmis supjaustytas paprikas (paprikas galite rinktis ir kitokias, pagal savo skonį).

2. Tuomet dedame jautieną ir šiek tiek apkepame.

3. Pagardiname druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.

4. Po to dedame perpus supjaustytas bulves. Įpilame vieną stiklinę vandens.

5. Puodą gerai uždarome!!! ir dviem žiedams iškilus, kaitrą išjungiame. Gaminame 15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

6. Pastebėjimas: Man pačiai asmeniškai itin patinka jautiena. Jau ne vien tik savo gerosiomis savybėmis, bet ir pačiu skoniu. Seniau niekaip nepavykdavo man jos tinkamai pagaminti. Beveik visados gaudavosi gana kieta. O su šiuo puodu, gaminta tokiu būdu, mėsa tampa tiesiog ideali!

Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.

jautiena, jautienos patiekalai, troškiniai, patiekalai greitpuodyje

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau