Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Rugsėjo » 25

Jautiena greitpuodyje - jautienos troškinys su daržovėmis ir bulvėmis

Jautiena greitpuodyje - jautienos troškinys su daržovėmis ir bulvėmis

Mano virtuvėje vis aktyviau pradėjo garuoti greitpuodis. Nežinau, kiek laiko jis prastovėjo, kol patį pirmą kartą išdrįsau išmėginti ir tada supratau, kiek daug jame yra naudos! Pirmiausia, tai tauposi energija (kas nemėgsta sutaupyti, be jokių pastangų?). Antra priežastis, maistas yra pagaminamas bene dvigubai greičiau, nei mums įprastu būdų. Be to, greitpuodyje pagamintas maistas yra laikomas sveiku maistu. Beje, skonis taip pat yra ypatingas!

Mano šeima labai mėgsta skaniai bei šviežiai valgyti. O kadangi gyvenimas labai skuba, ne visada yra daug laiko sukinėtis virtuvėje ir gaminti keletą valandų kasdien, todėl greitpuodis tampa tikrų tikriausiu išsigelbėjimu. Kartais net iš darbo, grįžtu namo papietauti, tokiu atveju, iš vakaro susiruošiu produktus, grįžusi tik sudedu į puodą ir per maždaug valandą spėjame viską padaryti.

Kodėl aš taip ilgai laikiau neįdarbinusi šio aparato. Beje naudotis juo itin paprasta. Esmė - tik gerai uždaryti dangtį ir viskas! O dabar bėgam gaminti nuostabaus jautienos troškinio su daržovėmis greitpuodyje.

Ingredientai

  • jautiena: ~500 gramų (supjaustome stambokais gabaliukais)
  • morkos: 1 (didesnės)
  • žalios paprikos: 0,5
  • geltonosios paprikos: 0,5
  • česnakas: 3 skiltelių
  • bulvės: ~500 gramų
  • aliejus: šiek tiek (kepimui)
  • druska
  • pipirai
  • mėgstamos žolelės.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į įkaitintą greitpuodį įpilame šiek tiek aliejaus kepimui ir, su atviru dangčiu, truputį apkepame sutarkuotą (arba supjaustytą) morką, smulkiai supjaustytą česnaką bei juostelėmis supjaustytas paprikas (paprikas galite rinktis ir kitokias, pagal savo skonį).

2. Tuomet dedame jautieną ir šiek tiek apkepame.

3. Pagardiname druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.

4. Po to dedame perpus supjaustytas bulves. Įpilame vieną stiklinę vandens.

5. Puodą gerai uždarome!!! ir dviem žiedams iškilus, kaitrą išjungiame. Gaminame 15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

6. Pastebėjimas: Man pačiai asmeniškai itin patinka jautiena. Jau ne vien tik savo gerosiomis savybėmis, bet ir pačiu skoniu. Seniau niekaip nepavykdavo man jos tinkamai pagaminti. Beveik visados gaudavosi gana kieta. O su šiuo puodu, gaminta tokiu būdu, mėsa tampa tiesiog ideali!

Rekomendacija: Daugiau jautienos troškinių receptų rasite: Jautienos troškiniai.

jautiena, jautienos patiekalai, troškiniai, patiekalai greitpuodyje

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau