Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 02

Troškinta jaučio uodega orkaitėje

Troškinta jaučio uodega orkaitėje

Esu didelė įvairiausių troškinių gerbėja, bet dar niekada nebuvau troškinusi jaučio uodegos. Ne vienoje receptų laidoje esu mačiusi gaminamą ir labai giriamą jaučio uodegos troškinį, todėl kai tik prisiruošiau nusipirkti šių uodegų, ilgai neabejojau, kad jas troškinsiu. Šį kartą ją gaminau pagal Jamie Oliver receptą.

Uodega yra sudaryta iš raumenų, riebalų bei geležimi turtingų kaulų čiulpų. Jaučio uodegą geriausia yra troškinti labai ilgai ir dieną prieš patiekalo valgymą, kad išsilydę riebalai sustingtų paviršiuje ir paskui juos būtų įmanoma nugriebti. 

Galutinis rezultatas man asmeniškai nerealiai patiko, na o vyras sakė, kad nuo šiol jaučio uodegas pirksime daug dažniau, nors visas gamybos procesas ir atima nemažai laiko.

Ingredientai

  • jaučio uodegos: 1,5 kilogramo
  • svogūnai: 2
  • bulvės: kiek norisi
  • morkos: 2
  • saliero stiebai: 1 (neturėjau)
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • sultinys: 1 kubelio
  • rozmarinas: 2-3 šakelių
  • čiobrelis: pluoštelio
  • lauro lapai: 2
  • druska
  • pipirai
  • konservuoti pomidorai: 600 mililitrų
  • tamsus alus: 500 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jaučio uodegas supjaustykite arba sukapokite mažesniais gabaliukais, nuplaukite ir nusausinkite.

2. Tada įkaitinkite keptuvę (aš pati visame procese naudojau ketaus puodą) su šlakeliu aliejaus.

3. Tada dalimis, kad uodegos gabaliukai nesusigrūstų vienas šalia kito, apskrudinkite iš visų pusių ir išėmus iš keptuvės atidėkite.

4. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir berkite į tą patį puodą (keptuvę), kur kepė uodegos. Pakepinkite, kol nuskaidrėja.

5. Tuomet suberkite susmulkintus česnakus ir pakepinkite maždaug 30 sekundžių.

6. Berkite kubeliais supjaustytas morkas, išmaišykite ir šiek tiek pakepinkite.

7. Paskui berkite kelis šaukštus miltų, išmaišykite, kiek pakepinkite.

8. Beriame kubeliais supjaustytas bulves, suverskite atgal uodegas, pilkite konservuotus pomidorus, dėkite prieskonius, sultinio kubelį, pagardinkite druska, pipirais ir supilkite tamsų alų. Užvirkite.

9. Po to dėkite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 5 valandoms (pagal Jamie Oliver receptą). Aš pati viską pasiruošiau vakare, kepiau iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 valandas, nustačiau, kad vėliau orkaitė pati išsijungtų, o troškinys toliau orkaitėje šutinosi per visą naktį. Galutinis rezultatas tobulas! Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau