Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 02

Troškinta jaučio uodega orkaitėje

Troškinta jaučio uodega orkaitėje

Esu didelė įvairiausių troškinių gerbėja, bet dar niekada nebuvau troškinusi jaučio uodegos. Ne vienoje receptų laidoje esu mačiusi gaminamą ir labai giriamą jaučio uodegos troškinį, todėl kai tik prisiruošiau nusipirkti šių uodegų, ilgai neabejojau, kad jas troškinsiu. Šį kartą ją gaminau pagal Jamie Oliver receptą.

Uodega yra sudaryta iš raumenų, riebalų bei geležimi turtingų kaulų čiulpų. Jaučio uodegą geriausia yra troškinti labai ilgai ir dieną prieš patiekalo valgymą, kad išsilydę riebalai sustingtų paviršiuje ir paskui juos būtų įmanoma nugriebti. 

Galutinis rezultatas man asmeniškai nerealiai patiko, na o vyras sakė, kad nuo šiol jaučio uodegas pirksime daug dažniau, nors visas gamybos procesas ir atima nemažai laiko.

Ingredientai

  • jaučio uodegos: 1,5 kilogramo
  • svogūnai: 2
  • bulvės: kiek norisi
  • morkos: 2
  • saliero stiebai: 1 (neturėjau)
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • sultinys: 1 kubelio
  • rozmarinas: 2-3 šakelių
  • čiobrelis: pluoštelio
  • lauro lapai: 2
  • druska
  • pipirai
  • konservuoti pomidorai: 600 mililitrų
  • tamsus alus: 500 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jaučio uodegas supjaustykite arba sukapokite mažesniais gabaliukais, nuplaukite ir nusausinkite.

2. Tada įkaitinkite keptuvę (aš pati visame procese naudojau ketaus puodą) su šlakeliu aliejaus.

3. Tada dalimis, kad uodegos gabaliukai nesusigrūstų vienas šalia kito, apskrudinkite iš visų pusių ir išėmus iš keptuvės atidėkite.

4. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir berkite į tą patį puodą (keptuvę), kur kepė uodegos. Pakepinkite, kol nuskaidrėja.

5. Tuomet suberkite susmulkintus česnakus ir pakepinkite maždaug 30 sekundžių.

6. Berkite kubeliais supjaustytas morkas, išmaišykite ir šiek tiek pakepinkite.

7. Paskui berkite kelis šaukštus miltų, išmaišykite, kiek pakepinkite.

8. Beriame kubeliais supjaustytas bulves, suverskite atgal uodegas, pilkite konservuotus pomidorus, dėkite prieskonius, sultinio kubelį, pagardinkite druska, pipirais ir supilkite tamsų alų. Užvirkite.

9. Po to dėkite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 5 valandoms (pagal Jamie Oliver receptą). Aš pati viską pasiruošiau vakare, kepiau iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 valandas, nustačiau, kad vėliau orkaitė pati išsijungtų, o troškinys toliau orkaitėje šutinosi per visą naktį. Galutinis rezultatas tobulas! Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau