Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 02

Troškinta jaučio uodega orkaitėje

Troškinta jaučio uodega orkaitėje

Esu didelė įvairiausių troškinių gerbėja, bet dar niekada nebuvau troškinusi jaučio uodegos. Ne vienoje receptų laidoje esu mačiusi gaminamą ir labai giriamą jaučio uodegos troškinį, todėl kai tik prisiruošiau nusipirkti šių uodegų, ilgai neabejojau, kad jas troškinsiu. Šį kartą ją gaminau pagal Jamie Oliver receptą.

Uodega yra sudaryta iš raumenų, riebalų bei geležimi turtingų kaulų čiulpų. Jaučio uodegą geriausia yra troškinti labai ilgai ir dieną prieš patiekalo valgymą, kad išsilydę riebalai sustingtų paviršiuje ir paskui juos būtų įmanoma nugriebti. 

Galutinis rezultatas man asmeniškai nerealiai patiko, na o vyras sakė, kad nuo šiol jaučio uodegas pirksime daug dažniau, nors visas gamybos procesas ir atima nemažai laiko.

Ingredientai

  • jaučio uodegos: 1,5 kilogramo
  • svogūnai: 2
  • bulvės: kiek norisi
  • morkos: 2
  • saliero stiebai: 1 (neturėjau)
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • sultinys: 1 kubelio
  • rozmarinas: 2-3 šakelių
  • čiobrelis: pluoštelio
  • lauro lapai: 2
  • druska
  • pipirai
  • konservuoti pomidorai: 600 mililitrų
  • tamsus alus: 500 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jaučio uodegas supjaustykite arba sukapokite mažesniais gabaliukais, nuplaukite ir nusausinkite.

2. Tada įkaitinkite keptuvę (aš pati visame procese naudojau ketaus puodą) su šlakeliu aliejaus.

3. Tada dalimis, kad uodegos gabaliukai nesusigrūstų vienas šalia kito, apskrudinkite iš visų pusių ir išėmus iš keptuvės atidėkite.

4. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir berkite į tą patį puodą (keptuvę), kur kepė uodegos. Pakepinkite, kol nuskaidrėja.

5. Tuomet suberkite susmulkintus česnakus ir pakepinkite maždaug 30 sekundžių.

6. Berkite kubeliais supjaustytas morkas, išmaišykite ir šiek tiek pakepinkite.

7. Paskui berkite kelis šaukštus miltų, išmaišykite, kiek pakepinkite.

8. Beriame kubeliais supjaustytas bulves, suverskite atgal uodegas, pilkite konservuotus pomidorus, dėkite prieskonius, sultinio kubelį, pagardinkite druska, pipirais ir supilkite tamsų alų. Užvirkite.

9. Po to dėkite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 5 valandoms (pagal Jamie Oliver receptą). Aš pati viską pasiruošiau vakare, kepiau iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 valandas, nustačiau, kad vėliau orkaitė pati išsijungtų, o troškinys toliau orkaitėje šutinosi per visą naktį. Galutinis rezultatas tobulas! Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 20:22 Kongresas reikalauja visiškai atskleisti informaciją apie COVID kilmę

Nacionalinės gynybos įgaliojimų įstatymas (NDAA) reikalauja, kad Nacionalinės žvalgybos direktorius (DNI) Tulsi Gabbard per 180 dienų atskleistų ne apibendrinimus, o neapdorotus žvalgybos duomenis apie: Kinijos koronaviruso tyrimus, įskaitant WIV ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:50 Oficialus tyrimas patvirtina, kad per ilgas sėdėjimas didina širdies ligų riziką
Naujasis oficialus tyrimas patvirtino, kad ilgas sėdėjimas žymiai padidina širdies ligų ir diabeto riziką vyresniems nei 60 metų suaugusiesiems, net ir tiems, kurie sportuoja.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:44 Kanada pradeda eutanaziją kaliniams, nuteistiems už ‘neapykantos nusikaltimus’
Siekdama sumažinti kalėjimų biudžetus ir palengvinti chronišką perpildymą, Kanados vyriausybė ėmėsi prieštaringo žingsnio – pradėjo siūlyti eutanaziją kaliniams, nuteistiems už neapykantos nusikaltimus, pagal išplėstą Medicininės pagalbos mirštanties...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 08:08 Dienos Horoskopas: 2025 m. Gruodžio 16 d. – Galinga Saulės ir Marso Jungtis Šaulyje Atneša Ambicijas ir Sėkmę
Šiandien, gruodžio 16 d., Saulė įžengia į Šaulį ir susijungia su Marsu, formuodama galingą energijos jungtį – tai vadinama Aditya Mangal Raj Yoga vedinėje astrologijoje. Šis tranzitas žada drąsą, ambicijas, lyderystę ir proveržius karjeroje bei finan...

Skaityti daugiau

2025-12-15 laikas 09:16 Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką iki 50% – natūralūs sprendimai

Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką 32–50%. Naujausia 2025 m. meta-analizė Frontie...

Skaityti daugiau