Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Kovo » 7

Jautienos kumpio troškinys su konservuotais pomidorais ir pupelėmis

Jautienos kumpio troškinys su konservuotais pomidorais ir pupelėmis

Dažnai iš savo draugų išgirstu - jei gyvenčiau viena - nieko ir niekada nebegaminčiau. O aš visada kartoju priešingai - jei gyvenčiau viena kiekvieną dieną į savo virtuvę įsileisčiau vis kitokios šalies virtuvę. Bandyčiau vis naujus skonius ir eksperimentuočiau. Gyvenant šeimoje kartais (gal ir ne kartais, o beveik visada) tenka prisitaikyti ir prie jų skonių. Ypač prie vaikų skonių, kad tik valgytų.

Tad šį kartą pristatau tokį patiekalą, kurį tikrai mėgsta visa mano šeima - jautienos kumpio troškinį. Apskritai, mano šeima mėgsta beveik visus troškinius (su tais, kurie neturi mėsos, kiek sunkiau). Šį kartą parodysiu kaip aš ruošiu dievišką variantą su konservuotais pomidorais, pupelėmis ir morkomis. Pamėginkite ir suprasite, kad toks patiekalas pakerės ir Jus, ir aplinkinius!

Man asmeniškai tokį troškinį skaniausia valgyti su bulvių koše ir marinuotais agurkais, bet Jūs galite rinktis ir savo mėgstamą garnyrą.

Ingredientai

  • jautienos kumpis: ~700 gramų
  • druska: pagal skonį
  • malti lauro lapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir šviežias)
  • svogūnai: 1
  • porai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • morkos: 2
  • aliejus: šlakelio
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • čili: žiupsnio (jeigu norisi aštrumo)
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • konservuotos pupelės: 1 skardinės
  • sultinys: 400 mililitrų (arba vanduo)
  • susmulkinti svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos kumpį supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Tada pabarstykite druska, pipirais, lauro lapais ir čiobreliu.

3. Daržoves nulupkite ir nuplaukite. Svogūną, česnaką ir porą supjaustykite nedideliais gabaliukais, o morkas sutarkuokite.

4. Tuomet puode, kuris tinka kepti ir orkaitėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.

5. Sudėkite jautienos gabaliukus ir apkepkite, kol šie gražiai apskrunda. Atidėkite į šalį.

6. Į tą patį puodą sudėkite daržoves ir pakepinkite. Pabarstykite čili ir paprikos milteliais.

7. Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite atgal jautieną, užpilkite sultiniu arba vandeniu. Išmaišykite.

8. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug vienai valandai.

9. Po to nusemkite dalį skysčio, į jį įmaišykite miltus. Supilkite atgal ant troškinio, suberkite konservuotas pupeles, išmaišykite ir gražiname atgal į orkaitę maždaug 10-15 minučių pasitroškinti.

10. Galiausiai pabarstykite svogūnų laiškais, patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

troškiniai, jautiena, jautienos patiekalai, jautienos troškinys

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
16.03.2024 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai "Niekada nepavargsiu jį kepti": neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
Subtilus, drėgnas, orus ir neįprastas keksiukas prie arbatos. Paruoštas iš pačių paprasčiausių produktų, be vargo ir be vargo.

Skaityti daugiau

13.03.2024 laikas 08:56 Receptai – Patiekalai Senas, geras kiaulienos guliašas
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai. Skanaus.

Skaityti daugiau

09.03.2024 laikas 21:24 Receptai – Patiekalai Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
Blyneliai su kefyro pagrindu gaunasi labai švelnūs. Jums reikės paprasčiausių ingredientų. Ir patys blyneliai paruošiami labai paprastai. O jei į tešlą įpilsite augalinio aliejaus, jie nelips ant keptuvės. Norėdami pasigaminti kef...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau