Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 07

Jautienos kumpio troškinys su konservuotais pomidorais ir pupelėmis

Jautienos kumpio troškinys su konservuotais pomidorais ir pupelėmis

Dažnai iš savo draugų išgirstu - jei gyvenčiau viena - nieko ir niekada nebegaminčiau. O aš visada kartoju priešingai - jei gyvenčiau viena kiekvieną dieną į savo virtuvę įsileisčiau vis kitokios šalies virtuvę. Bandyčiau vis naujus skonius ir eksperimentuočiau. Gyvenant šeimoje kartais (gal ir ne kartais, o beveik visada) tenka prisitaikyti ir prie jų skonių. Ypač prie vaikų skonių, kad tik valgytų.

Tad šį kartą pristatau tokį patiekalą, kurį tikrai mėgsta visa mano šeima - jautienos kumpio troškinį. Apskritai, mano šeima mėgsta beveik visus troškinius (su tais, kurie neturi mėsos, kiek sunkiau). Šį kartą parodysiu kaip aš ruošiu dievišką variantą su konservuotais pomidorais, pupelėmis ir morkomis. Pamėginkite ir suprasite, kad toks patiekalas pakerės ir Jus, ir aplinkinius!

Man asmeniškai tokį troškinį skaniausia valgyti su bulvių koše ir marinuotais agurkais, bet Jūs galite rinktis ir savo mėgstamą garnyrą.

Ingredientai

  • jautienos kumpis: ~700 gramų
  • druska: pagal skonį
  • malti lauro lapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir šviežias)
  • svogūnai: 1
  • porai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • morkos: 2
  • aliejus: šlakelio
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • čili: žiupsnio (jeigu norisi aštrumo)
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • konservuotos pupelės: 1 skardinės
  • sultinys: 400 mililitrų (arba vanduo)
  • susmulkinti svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos kumpį supjaustykite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Tada pabarstykite druska, pipirais, lauro lapais ir čiobreliu.

3. Daržoves nulupkite ir nuplaukite. Svogūną, česnaką ir porą supjaustykite nedideliais gabaliukais, o morkas sutarkuokite.

4. Tuomet puode, kuris tinka kepti ir orkaitėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.

5. Sudėkite jautienos gabaliukus ir apkepkite, kol šie gražiai apskrunda. Atidėkite į šalį.

6. Į tą patį puodą sudėkite daržoves ir pakepinkite. Pabarstykite čili ir paprikos milteliais.

7. Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite atgal jautieną, užpilkite sultiniu arba vandeniu. Išmaišykite.

8. Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug vienai valandai.

9. Po to nusemkite dalį skysčio, į jį įmaišykite miltus. Supilkite atgal ant troškinio, suberkite konservuotas pupeles, išmaišykite ir gražiname atgal į orkaitę maždaug 10-15 minučių pasitroškinti.

10. Galiausiai pabarstykite svogūnų laiškais, patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

troškiniai, jautiena, jautienos patiekalai, jautienos troškinys

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau