Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Kovo » 7

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Pamenu seniau, jautiena niekada nebūdavo tas patiekalas, kurį paruoščiau labai skaniai. Nors lyg ir skanų skonį išgaudavau, bet ją arba perkepdavau arba dar neaišku ką padarydavau, dėl ko mėsa būdavo tokia tąsi, neįkandamai kieta arba tiesiog tarsi guminė. Kartas nuo karto gaudavosi neblogai, bet vis kažko trūkdavo iki tobulumo. Ir, galiausiai, po daug bandymu padariau atradimą! Tirpstanti burnoje jautienos sprandinė troškinyje! Šiuo receptu šį kartą su Jumis ir pasidalinsiu.

Patarimas: Jeigu alkoholis visiškas jūsų priešas virtuvėje ir nenorite jo naudoti gamyboje, vietoje jo naudojame tokį patį kiekį vandens.

Ingredientai

  • jautienos sprandinė: 850 gramų (supjaustome kubeliais)
  • saliero stiebai: 4 (stambiai supjaustome)
  • svogūnai: 1 (stambiai supjaustome)
  • pievagrybiai: 90 gramų (stambiai supjaustome)
  • morkos: 2 didelės (stambiai supjaustome)
  • lauro lapai: 5
  • čiobrelis: 3 šakelių (tinka ir džiovintas čiobrelis)
  • augalinis aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • paprasti balti miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų piure: 2 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų (galima pakeisti į sojos padažą, ryžių actą ir šiek tiek cukraus)
  • jautienos sultinys: 2 kubelių
  • vynas: 200 mililitrų (galima pakeisti vandeniu)
  • vanduo: 400 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos gabaliukus apipurškiame šiek tiek alyvuogių aliejaus (aš naudoju purškiamą aliejų), apiberiame druska ir pipirais.

2. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 35 minutes.

3. Po to į puodą sudėkite salierus, morkas, lauro lapus, čiobrelius, įpilkite aliejų ir įdėkite sviestą. Maišykite kol sviestas ištirpsta, kelias minutes patroškinkite.

4. Įmaišykite miltus, ir maišykite tol, kol jie tampa tarsi permatomais.

5. Įspauskite pomidorų piure, įpilkite vorčesterio padažo (arba alternatyvą – sojų padažą, actą ir cukrų) ir įmeskite jautienos sultinio kubelius.

6. Iš lėto įpilkite 400 mililitrų vandens ir 200 mililitrų raudonojo vyno. Jei vyno nesinori naudoti, pilame 600 mililitrų vandens. Leiskite troškiniui užvirti, sudėkite keptą jautieną.

7. Užvirus sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 30 minučių, arba tol kol morkos išvirs (kadangi jautiena jau kepta, mūsų pagrindinis tikslas leisti jai suminkštėti, na o morkos verda ilgiausiai). Pievagrybius sudėkite maždaug įpusėjus troškiniui virti.

8. Jei norisi tirštesnio troškinio, prieš išjungiant kaitrą į troškinį įmaišome vieną šaukštą kukurūzų miltų.

9. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau