Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Kovo » 7

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Pamenu seniau, jautiena niekada nebūdavo tas patiekalas, kurį paruoščiau labai skaniai. Nors lyg ir skanų skonį išgaudavau, bet ją arba perkepdavau arba dar neaišku ką padarydavau, dėl ko mėsa būdavo tokia tąsi, neįkandamai kieta arba tiesiog tarsi guminė. Kartas nuo karto gaudavosi neblogai, bet vis kažko trūkdavo iki tobulumo. Ir, galiausiai, po daug bandymu padariau atradimą! Tirpstanti burnoje jautienos sprandinė troškinyje! Šiuo receptu šį kartą su Jumis ir pasidalinsiu.

Patarimas: Jeigu alkoholis visiškas jūsų priešas virtuvėje ir nenorite jo naudoti gamyboje, vietoje jo naudojame tokį patį kiekį vandens.

Ingredientai

  • jautienos sprandinė: 850 gramų (supjaustome kubeliais)
  • saliero stiebai: 4 (stambiai supjaustome)
  • svogūnai: 1 (stambiai supjaustome)
  • pievagrybiai: 90 gramų (stambiai supjaustome)
  • morkos: 2 didelės (stambiai supjaustome)
  • lauro lapai: 5
  • čiobrelis: 3 šakelių (tinka ir džiovintas čiobrelis)
  • augalinis aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • paprasti balti miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų piure: 2 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų (galima pakeisti į sojos padažą, ryžių actą ir šiek tiek cukraus)
  • jautienos sultinys: 2 kubelių
  • vynas: 200 mililitrų (galima pakeisti vandeniu)
  • vanduo: 400 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos gabaliukus apipurškiame šiek tiek alyvuogių aliejaus (aš naudoju purškiamą aliejų), apiberiame druska ir pipirais.

2. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 35 minutes.

3. Po to į puodą sudėkite salierus, morkas, lauro lapus, čiobrelius, įpilkite aliejų ir įdėkite sviestą. Maišykite kol sviestas ištirpsta, kelias minutes patroškinkite.

4. Įmaišykite miltus, ir maišykite tol, kol jie tampa tarsi permatomais.

5. Įspauskite pomidorų piure, įpilkite vorčesterio padažo (arba alternatyvą – sojų padažą, actą ir cukrų) ir įmeskite jautienos sultinio kubelius.

6. Iš lėto įpilkite 400 mililitrų vandens ir 200 mililitrų raudonojo vyno. Jei vyno nesinori naudoti, pilame 600 mililitrų vandens. Leiskite troškiniui užvirti, sudėkite keptą jautieną.

7. Užvirus sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 30 minučių, arba tol kol morkos išvirs (kadangi jautiena jau kepta, mūsų pagrindinis tikslas leisti jai suminkštėti, na o morkos verda ilgiausiai). Pievagrybius sudėkite maždaug įpusėjus troškiniui virti.

8. Jei norisi tirštesnio troškinio, prieš išjungiant kaitrą į troškinį įmaišome vieną šaukštą kukurūzų miltų.

9. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
16.03.2024 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai "Niekada nepavargsiu jį kepti": neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
Subtilus, drėgnas, orus ir neįprastas keksiukas prie arbatos. Paruoštas iš pačių paprasčiausių produktų, be vargo ir be vargo.

Skaityti daugiau

13.03.2024 laikas 08:56 Receptai – Patiekalai Senas, geras kiaulienos guliašas
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai. Skanaus.

Skaityti daugiau

09.03.2024 laikas 21:24 Receptai – Patiekalai Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
Blyneliai su kefyro pagrindu gaunasi labai švelnūs. Jums reikės paprasčiausių ingredientų. Ir patys blyneliai paruošiami labai paprastai. O jei į tešlą įpilsite augalinio aliejaus, jie nelips ant keptuvės. Norėdami pasigaminti kef...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau