Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Kovo » 7

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Pamenu seniau, jautiena niekada nebūdavo tas patiekalas, kurį paruoščiau labai skaniai. Nors lyg ir skanų skonį išgaudavau, bet ją arba perkepdavau arba dar neaišku ką padarydavau, dėl ko mėsa būdavo tokia tąsi, neįkandamai kieta arba tiesiog tarsi guminė. Kartas nuo karto gaudavosi neblogai, bet vis kažko trūkdavo iki tobulumo. Ir, galiausiai, po daug bandymu padariau atradimą! Tirpstanti burnoje jautienos sprandinė troškinyje! Šiuo receptu šį kartą su Jumis ir pasidalinsiu.

Patarimas: Jeigu alkoholis visiškas jūsų priešas virtuvėje ir nenorite jo naudoti gamyboje, vietoje jo naudojame tokį patį kiekį vandens.

Ingredientai

  • jautienos sprandinė: 850 gramų (supjaustome kubeliais)
  • saliero stiebai: 4 (stambiai supjaustome)
  • svogūnai: 1 (stambiai supjaustome)
  • pievagrybiai: 90 gramų (stambiai supjaustome)
  • morkos: 2 didelės (stambiai supjaustome)
  • lauro lapai: 5
  • čiobrelis: 3 šakelių (tinka ir džiovintas čiobrelis)
  • augalinis aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • paprasti balti miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų piure: 2 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų (galima pakeisti į sojos padažą, ryžių actą ir šiek tiek cukraus)
  • jautienos sultinys: 2 kubelių
  • vynas: 200 mililitrų (galima pakeisti vandeniu)
  • vanduo: 400 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos gabaliukus apipurškiame šiek tiek alyvuogių aliejaus (aš naudoju purškiamą aliejų), apiberiame druska ir pipirais.

2. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 35 minutes.

3. Po to į puodą sudėkite salierus, morkas, lauro lapus, čiobrelius, įpilkite aliejų ir įdėkite sviestą. Maišykite kol sviestas ištirpsta, kelias minutes patroškinkite.

4. Įmaišykite miltus, ir maišykite tol, kol jie tampa tarsi permatomais.

5. Įspauskite pomidorų piure, įpilkite vorčesterio padažo (arba alternatyvą – sojų padažą, actą ir cukrų) ir įmeskite jautienos sultinio kubelius.

6. Iš lėto įpilkite 400 mililitrų vandens ir 200 mililitrų raudonojo vyno. Jei vyno nesinori naudoti, pilame 600 mililitrų vandens. Leiskite troškiniui užvirti, sudėkite keptą jautieną.

7. Užvirus sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 30 minučių, arba tol kol morkos išvirs (kadangi jautiena jau kepta, mūsų pagrindinis tikslas leisti jai suminkštėti, na o morkos verda ilgiausiai). Pievagrybius sudėkite maždaug įpusėjus troškiniui virti.

8. Jei norisi tirštesnio troškinio, prieš išjungiant kaitrą į troškinį įmaišome vieną šaukštą kukurūzų miltų.

9. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau