Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 07

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Pamenu seniau, jautiena niekada nebūdavo tas patiekalas, kurį paruoščiau labai skaniai. Nors lyg ir skanų skonį išgaudavau, bet ją arba perkepdavau arba dar neaišku ką padarydavau, dėl ko mėsa būdavo tokia tąsi, neįkandamai kieta arba tiesiog tarsi guminė. Kartas nuo karto gaudavosi neblogai, bet vis kažko trūkdavo iki tobulumo. Ir, galiausiai, po daug bandymu padariau atradimą! Tirpstanti burnoje jautienos sprandinė troškinyje! Šiuo receptu šį kartą su Jumis ir pasidalinsiu.

Patarimas: Jeigu alkoholis visiškas jūsų priešas virtuvėje ir nenorite jo naudoti gamyboje, vietoje jo naudojame tokį patį kiekį vandens.

Ingredientai

  • jautienos sprandinė: 850 gramų (supjaustome kubeliais)
  • saliero stiebai: 4 (stambiai supjaustome)
  • svogūnai: 1 (stambiai supjaustome)
  • pievagrybiai: 90 gramų (stambiai supjaustome)
  • morkos: 2 didelės (stambiai supjaustome)
  • lauro lapai: 5
  • čiobrelis: 3 šakelių (tinka ir džiovintas čiobrelis)
  • augalinis aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • paprasti balti miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų piure: 2 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų (galima pakeisti į sojos padažą, ryžių actą ir šiek tiek cukraus)
  • jautienos sultinys: 2 kubelių
  • vynas: 200 mililitrų (galima pakeisti vandeniu)
  • vanduo: 400 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos gabaliukus apipurškiame šiek tiek alyvuogių aliejaus (aš naudoju purškiamą aliejų), apiberiame druska ir pipirais.

2. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 35 minutes.

3. Po to į puodą sudėkite salierus, morkas, lauro lapus, čiobrelius, įpilkite aliejų ir įdėkite sviestą. Maišykite kol sviestas ištirpsta, kelias minutes patroškinkite.

4. Įmaišykite miltus, ir maišykite tol, kol jie tampa tarsi permatomais.

5. Įspauskite pomidorų piure, įpilkite vorčesterio padažo (arba alternatyvą – sojų padažą, actą ir cukrų) ir įmeskite jautienos sultinio kubelius.

6. Iš lėto įpilkite 400 mililitrų vandens ir 200 mililitrų raudonojo vyno. Jei vyno nesinori naudoti, pilame 600 mililitrų vandens. Leiskite troškiniui užvirti, sudėkite keptą jautieną.

7. Užvirus sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 30 minučių, arba tol kol morkos išvirs (kadangi jautiena jau kepta, mūsų pagrindinis tikslas leisti jai suminkštėti, na o morkos verda ilgiausiai). Pievagrybius sudėkite maždaug įpusėjus troškiniui virti.

8. Jei norisi tirštesnio troškinio, prieš išjungiant kaitrą į troškinį įmaišome vieną šaukštą kukurūzų miltų.

9. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau