Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 07

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Jautienos sprandinės troškinys su pievagrybiais ir morkomis

Pamenu seniau, jautiena niekada nebūdavo tas patiekalas, kurį paruoščiau labai skaniai. Nors lyg ir skanų skonį išgaudavau, bet ją arba perkepdavau arba dar neaišku ką padarydavau, dėl ko mėsa būdavo tokia tąsi, neįkandamai kieta arba tiesiog tarsi guminė. Kartas nuo karto gaudavosi neblogai, bet vis kažko trūkdavo iki tobulumo. Ir, galiausiai, po daug bandymu padariau atradimą! Tirpstanti burnoje jautienos sprandinė troškinyje! Šiuo receptu šį kartą su Jumis ir pasidalinsiu.

Patarimas: Jeigu alkoholis visiškas jūsų priešas virtuvėje ir nenorite jo naudoti gamyboje, vietoje jo naudojame tokį patį kiekį vandens.

Ingredientai

  • jautienos sprandinė: 850 gramų (supjaustome kubeliais)
  • saliero stiebai: 4 (stambiai supjaustome)
  • svogūnai: 1 (stambiai supjaustome)
  • pievagrybiai: 90 gramų (stambiai supjaustome)
  • morkos: 2 didelės (stambiai supjaustome)
  • lauro lapai: 5
  • čiobrelis: 3 šakelių (tinka ir džiovintas čiobrelis)
  • augalinis aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • paprasti balti miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų piure: 2 valgomųjų šaukštų
  • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų (galima pakeisti į sojos padažą, ryžių actą ir šiek tiek cukraus)
  • jautienos sultinys: 2 kubelių
  • vynas: 200 mililitrų (galima pakeisti vandeniu)
  • vanduo: 400 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos gabaliukus apipurškiame šiek tiek alyvuogių aliejaus (aš naudoju purškiamą aliejų), apiberiame druska ir pipirais.

2. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 35 minutes.

3. Po to į puodą sudėkite salierus, morkas, lauro lapus, čiobrelius, įpilkite aliejų ir įdėkite sviestą. Maišykite kol sviestas ištirpsta, kelias minutes patroškinkite.

4. Įmaišykite miltus, ir maišykite tol, kol jie tampa tarsi permatomais.

5. Įspauskite pomidorų piure, įpilkite vorčesterio padažo (arba alternatyvą – sojų padažą, actą ir cukrų) ir įmeskite jautienos sultinio kubelius.

6. Iš lėto įpilkite 400 mililitrų vandens ir 200 mililitrų raudonojo vyno. Jei vyno nesinori naudoti, pilame 600 mililitrų vandens. Leiskite troškiniui užvirti, sudėkite keptą jautieną.

7. Užvirus sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug 30 minučių, arba tol kol morkos išvirs (kadangi jautiena jau kepta, mūsų pagrindinis tikslas leisti jai suminkštėti, na o morkos verda ilgiausiai). Pievagrybius sudėkite maždaug įpusėjus troškiniui virti.

8. Jei norisi tirštesnio troškinio, prieš išjungiant kaitrą į troškinį įmaišome vieną šaukštą kukurūzų miltų.

9. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau