Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 06

Grybų kotletai su grikiais

Grybų kotletai su grikiais

Grikiai su grybais yra nuostabi pora, aš Jums prižadu. Grikiai ir šiaip yra labai geros kruopos valgymui - daugybe baltymų, vitaminų ir geležies, išvirti gana paprasta ir ilgai netrunka, idealiai tiks ir su mėsa, ir su daržovėmis, ir su pieno produktais. Kad jau prabilome apie pieną - viena straipsnyje esu skaičiusi, kad grikiai ir pienas vienas kitą nuostabiai papildo ne tik skoniu, bet ir maistinėmis medžiagomis; kiek tiesos - nesu tikra, nuorodos į rimtį mokslinį straipsnį neradau.

Ingredientai

  • grikių kruopos: 1 stiklinės
  • druska
  • svogūnai: 1 didelio
  • morkos: kelių didelių
  • pievagrybiai: 150-200 gramų
  • čiobrelis: didelio žiupsnio
  • kiaušiniai: 2 (nedideli)
  • juodieji pipirai
  • aliejus

Recepto paruošimas

1. Pagrindinė taisyklė, norint labai skaniai išsivirti grikius - teisingas vandens kiekio pasirinkimas ir šiek tiek kantrybės. Aš pati darau šitaip: puode užverdu dvigubai daugiau vandens, nei imu kruopų (tūrio, ne svorio prasme), tada pasūdau, suberiu grikius, uždengiu ir verdu 20 minučių ant nedidelės kaitros nenuiminėdama dangčio - tokiu būdu nepabėga garai.

2. Paskui nukeliu nuo viryklės ir dangčio nejudinu dar 10 minučių - štai ir tobulai birūs grikiai paruošti. Visuomet išsiverdu kiek daugiau, nei reikia, nes baisiai mėgstu kepti kotletus su jais.

3. Taigi, grikius išsiverdame (kaip kad ką tik papasakojau) ir paliekame atvėsti.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.

5. Sudėkite kubeliais sukapotą svogūną ir sutarkuotas morkas. Kepkite vidutiniškai kaitriai maždaug 5-7 minutes, kol ims keisti spalvą.

6. Per tą laiką nuplaukite ir supjaustykite pievagrybius.

7. Sudėkite pievagrybius į keptuvę ir šiek tiek pasūdykite - šitaip grybai niekur nedings ir turės išleisti savo sultis. Kartas nuo karto pamaišydami kepkite, kol tos sultys išgaruos ir grybai kiek apskrus.

8. Tada dėkite čiobrelio (geriausio grybų draugo), pakaitinkite 30 sekundžių, nukelkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.

9. Kai jau ir grikiai, ir grybai yra tokios temperatūros, kad kiaušinių baltymų nedenatūruos be laiko ir rankų nenudegins, susiraskite spintelėje trintuvą. Grikius truputį patrinkite. Nereikia sutrinti visų kruopų, užteks maždaug pusės - tiek pakaks, kad kotletai kepdami išlaikytų formą.

10. Į aptrintus grikius sudėkite grybus su daržovėmis, įmuškite kiaušinius, įdėkite pipirų, pasūdykite, jeigu reikia, ir gerai išminkykite. Toliau galimi 2 skirtingi keliai: keptuvė arba orkaitė.

11. Kepimas keptuvėje: Įkaitinkite porą šaukštų aliejaus.

12. Drėgnomis rankomis formuokite grybų kotletus, kepkite iš abiejų pusių vidutiniškai kaitriai, kol apskrus.

13. Kepimas orkaitėje: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, į aliejumi išteptą skardą dėkite kotletus ir kepkite maždaug 30-40 minučių.

14. Valgyti abiem atvejais skaniausia su natūraliu jogurtu arba užgeriant raugintomis pasukomis / liesu kefyru. Pasimėgaukite! :)

Rekomendacija: Daugiau grybų kotletų receptų rasite: Grybų kotletų receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau