Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Gruodžio » 3

Tokie pyragėliai su grybais yra iš fantastiškos srities. Pavyksta fantastiškai gerai!

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (pievagrybiais)

Seniau mano šeimai tokie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais patikdavo tik virti aliejuje, o aš asmeniškai tokius labai retai norėdavau gaminti. Įdarui gamindama tik miško grybus. Dabar su šeima padarėme nuolaidos iš abiejų pusių - jie sutinka, kad pyragėliai būtų iškepti orkaitėje, o aš vietoje miško grybų pasirenku pievagrybius - kaip jie mėgsta. O pievagrybių pliusas, kad galima gaminti ištisus metus. Šitaip atradome visai šeimai tinkantį receptą, kuriuo šį kartą ir pasidalinu!

Ingredientai

  • mielinė sluoksniuota tešla: 1 pakelis
  • pievagrybiai: 300 gramų
  • svogūnai: 1 vienetas
  • morka: 1 vienetas
  • aliejus arba sviestas: 2 šaukštai
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pasidėkite tešlą ten, kur ji turi perspektyvą atšilti. Ant keptuvės užpilkite aliejaus, pašildykite ant nedidelės kaitros ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus.

2. Kepinkite ant nedidelės ugnies maišydami kol pasidarys skaidrūs.

3. Suberkite tarkuotas morkas ir toliau kepinkite maišydami. Gali būti, kad morkos sugers visus riebalus ir pasidarys visiškai sausos – nepilkite be proto riebalų, geriau užbarstykite druskos. Tuo metu morkos išskirs sultis ir pradės jose troškintis.

4. Berkite gabalėliais supjaustytus šampinjonus. Jie irgi paleis sulčių.

5. Nuplautus grybus pasidėkite ant lentelės ir dideliu peiliu supjaustykite į betkokios formos gabaliukus.

6. Svogūnus, morkas ir grybus su druska troškinkite ant keptuvės. Maišykite nebūtinai nuolat, bet laikas nuo laiko. Po kurio laiko atsiras skysčio, bet kaitinant jis nugaruos. Tada maždaug tuo metu, kai nebeliks skysčio, įdaras jau ir bus gatavas. Paragaukite. Ar užtenka druskos? Galite užberti šiek tiek juodų maltų pipirų. Palikite įdarą atvėsti.

7. Šiame recepte parašiau, kad reikia 300 gramų grybų, bet čia labai apytikslis skaičius. Vienas dalykas, aš pati niekad tiksliai nesveriu. Kitas dalykas – įdaro kiekis priklauso nuo jūsų sugebėjimo jį uždaryti į pyragėlius. Galite daryti viena megapyragėlį - į visą tešlą sudėti visą įdarą. O jei tešla bus pjaustyta gabaliukais, tai kuo mažesni tie gabaliukai, tuo mažiau įdaro galėsite įdėti (kalbu apie bendrą kiekį). Jei sluoksniuotą tešlos lakštelį pjaustysite į tris dalis, ant kiekvieno iš jų reikės maždaug šaukštelio įdaro.

8. Apie sluoksniuotą tešlą – ją galite pakočioti kočėlu, bet nesuspauskite į gniutulą ir minkykite, todėl geriau rinkitės tokias formas, kad neliktų nuopjovų - kvadratukus ar trikampius. Mes naudojame sluoksniuotą mielinę tešlą - galima ir bemielę.

9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą su pyragėliais kiškite į orkaitę, kai ji jau būna įkaitusi. Kada pyragėliai iškepa, pasimatys iš jų išvaizdos. Trunka 12-20 minučių. Skanaus!

10. Rekomendacija: Daugiau sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptų rasite: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

28.04.2024 laikas 21:39 Finansinis horoskopas 2024 m. balandžio 29 d. - gegužės 5 d. savaitei
Visą savaitę lėtoji planeta - Plutonas yra stacionarumo fazėje, pereinančioje į retro judėjimą, kuris sustiprina transformacijos procesus pasaulio bendruomenėje

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau