- 03.12.2022
- 0.0 Reitingas
- 2009 Peržiūrų
- Aptarti
Seniau mano šeimai tokie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais patikdavo tik virti aliejuje, o aš asmeniškai tokius labai retai norėdavau gaminti. Įdarui gamindama tik miško grybus. Dabar su šeima padarėme nuolaidos iš abiejų pusių - jie sutinka, kad pyragėliai būtų iškepti orkaitėje, o aš vietoje miško grybų pasirenku pievagrybius - kaip jie mėgsta. O pievagrybių pliusas, kad galima gaminti ištisus metus. Šitaip atradome visai šeimai tinkantį receptą, kuriuo šį kartą ir pasidalinu!
Ingredientai
- mielinė sluoksniuota tešla: 1 pakelis
- pievagrybiai: 300 gramų
- svogūnai: 1 vienetas
- morka: 1 vienetas
- aliejus arba sviestas: 2 šaukštai
- druska
- pipirai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasidėkite tešlą ten, kur ji turi perspektyvą atšilti. Ant keptuvės užpilkite aliejaus, pašildykite ant nedidelės kaitros ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
2. Kepinkite ant nedidelės ugnies maišydami kol pasidarys skaidrūs.
3. Suberkite tarkuotas morkas ir toliau kepinkite maišydami. Gali būti, kad morkos sugers visus riebalus ir pasidarys visiškai sausos – nepilkite be proto riebalų, geriau užbarstykite druskos. Tuo metu morkos išskirs sultis ir pradės jose troškintis.
4. Berkite gabalėliais supjaustytus šampinjonus. Jie irgi paleis sulčių.
5. Nuplautus grybus pasidėkite ant lentelės ir dideliu peiliu supjaustykite į betkokios formos gabaliukus.
6. Svogūnus, morkas ir grybus su druska troškinkite ant keptuvės. Maišykite nebūtinai nuolat, bet laikas nuo laiko. Po kurio laiko atsiras skysčio, bet kaitinant jis nugaruos. Tada maždaug tuo metu, kai nebeliks skysčio, įdaras jau ir bus gatavas. Paragaukite. Ar užtenka druskos? Galite užberti šiek tiek juodų maltų pipirų. Palikite įdarą atvėsti.
7. Šiame recepte parašiau, kad reikia 300 gramų grybų, bet čia labai apytikslis skaičius. Vienas dalykas, aš pati niekad tiksliai nesveriu. Kitas dalykas – įdaro kiekis priklauso nuo jūsų sugebėjimo jį uždaryti į pyragėlius. Galite daryti viena megapyragėlį - į visą tešlą sudėti visą įdarą. O jei tešla bus pjaustyta gabaliukais, tai kuo mažesni tie gabaliukai, tuo mažiau įdaro galėsite įdėti (kalbu apie bendrą kiekį). Jei sluoksniuotą tešlos lakštelį pjaustysite į tris dalis, ant kiekvieno iš jų reikės maždaug šaukštelio įdaro.
8. Apie sluoksniuotą tešlą – ją galite pakočioti kočėlu, bet nesuspauskite į gniutulą ir minkykite, todėl geriau rinkitės tokias formas, kad neliktų nuopjovų - kvadratukus ar trikampius. Mes naudojame sluoksniuotą mielinę tešlą - galima ir bemielę.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą su pyragėliais kiškite į orkaitę, kai ji jau būna įkaitusi. Kada pyragėliai iškepa, pasimatys iš jų išvaizdos. Trunka 12-20 minučių. Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptų rasite: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau