Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Gegužės » 4

Jogurtinis želė tortas (pyragas) su vaisiais

Jogurtinis želė tortas (pyragas) su vaisiais

Nors aš pati tikriausiai galėčiau įvairiausius saldumynus valgyti bene kiekvieną mielą dieną vietoje pusryčių, pietų ir vakarienės. O štai mano vyrui ką nors saldaus sunku įsiūlyti. Visgi yra vienas desertas, kuriam negali atsispirti ir jis - paprastų paprasčiausia jogurtinis želė tortas su vaisiais. Prireikus pagaminti jam patinkantį tortą, virtuvėje ilgai užtrukti nereikia - užtenka tik šiek tiek kantrybės.

Šis receptas yra itin paprastas ir gal net daugeliui žinomas, bet gal kitų jau primirštas, tad bus labai geras priminimas ir nuspręsite jį pasigaminti jau šiandien!

Ingredientai

  • jogurtas: 1 litro (naudoju vaisių skonio graikišką jogurtą)
  • želatina: ~5 arbatinių šaukštelių (gali priklausyti ir nuo Jūsų turimos želatinos)
  • konservuoti persikai: 1 skardinės
  • šilauogės: 100 gramų (tinka ir kiti jūsų pamėgti vaisiais ar uogos, tik ne rūgštūs, kad netrukdytų želė sustingti)
  • pasirinkto skonio želė: 2 pakelių.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių pasiruoškite pirmąjį želė pakelį ir supilkite į indą, kuriame gaminsite desertą. Aš pati naudoju silikoninę torto formą - iš jos viskas itin lengvai išsiima. Dėkite į šaldytuvą, kad pagreitintumėte procesą.

2. Per tą laiką, kol pirmas želė sluoksnis stingsta, susipjaustykite konservuotus persikus ir nusiplaukite šilauoges.

3. Po to pasiruoškite antrą želė sluoksnį. Išsitraukite iš šaldytuvo sustingusį pirmą, nukraukite jį persikais, šilauogėmis ir užpilkite antrą želė dozę.

4. Pasiruoškite želatiną: 5 arbatinių šaukštelius išbrinkinkite maždaug pusėje puodelio vandens.

5. Kai jau antras sluoksnis sustings, pasiruoškite jogurtinį sluoksnį. Želatiną ištirpinkite, supilkite į jogurtą, labai kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų jokių gumuliukų.

6. Patarimas: Jeigu norite desertą pasaldinti, galima į jogurtą supilti pusę indelio kondensuoto pieno.

7. Supilkite jogurtą į deserto indą.

8. O dabar lieka laukti. Gerai sustingusį tortą (idealiausia - per visą naktį) pjaustykite ir tiekite su šviežiais vaisiais arba uogomis, o jeigu norisi - net ir plakta grietinėle. Skanaus!

9. Rekomendacija: Daugiau želė tortų receptų rasite: Želė tortai.

Recepto Autorius Virtuvinis Romanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau