Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Gegužės » 4

Jogurtinis želė tortas (pyragas) su vaisiais

Jogurtinis želė tortas (pyragas) su vaisiais

Nors aš pati tikriausiai galėčiau įvairiausius saldumynus valgyti bene kiekvieną mielą dieną vietoje pusryčių, pietų ir vakarienės. O štai mano vyrui ką nors saldaus sunku įsiūlyti. Visgi yra vienas desertas, kuriam negali atsispirti ir jis - paprastų paprasčiausia jogurtinis želė tortas su vaisiais. Prireikus pagaminti jam patinkantį tortą, virtuvėje ilgai užtrukti nereikia - užtenka tik šiek tiek kantrybės.

Šis receptas yra itin paprastas ir gal net daugeliui žinomas, bet gal kitų jau primirštas, tad bus labai geras priminimas ir nuspręsite jį pasigaminti jau šiandien!

Ingredientai

  • jogurtas: 1 litro (naudoju vaisių skonio graikišką jogurtą)
  • želatina: ~5 arbatinių šaukštelių (gali priklausyti ir nuo Jūsų turimos želatinos)
  • konservuoti persikai: 1 skardinės
  • šilauogės: 100 gramų (tinka ir kiti jūsų pamėgti vaisiais ar uogos, tik ne rūgštūs, kad netrukdytų želė sustingti)
  • pasirinkto skonio želė: 2 pakelių.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių pasiruoškite pirmąjį želė pakelį ir supilkite į indą, kuriame gaminsite desertą. Aš pati naudoju silikoninę torto formą - iš jos viskas itin lengvai išsiima. Dėkite į šaldytuvą, kad pagreitintumėte procesą.

2. Per tą laiką, kol pirmas želė sluoksnis stingsta, susipjaustykite konservuotus persikus ir nusiplaukite šilauoges.

3. Po to pasiruoškite antrą želė sluoksnį. Išsitraukite iš šaldytuvo sustingusį pirmą, nukraukite jį persikais, šilauogėmis ir užpilkite antrą želė dozę.

4. Pasiruoškite želatiną: 5 arbatinių šaukštelius išbrinkinkite maždaug pusėje puodelio vandens.

5. Kai jau antras sluoksnis sustings, pasiruoškite jogurtinį sluoksnį. Želatiną ištirpinkite, supilkite į jogurtą, labai kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų jokių gumuliukų.

6. Patarimas: Jeigu norite desertą pasaldinti, galima į jogurtą supilti pusę indelio kondensuoto pieno.

7. Supilkite jogurtą į deserto indą.

8. O dabar lieka laukti. Gerai sustingusį tortą (idealiausia - per visą naktį) pjaustykite ir tiekite su šviežiais vaisiais arba uogomis, o jeigu norisi - net ir plakta grietinėle. Skanaus!

9. Rekomendacija: Daugiau želė tortų receptų rasite: Želė tortai.

Recepto Autorius Virtuvinis Romanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.04.2024 laikas 21:53 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriuba su vištienos kukuliais, bulvėmis ir morkomis
Pasikartosiu dar kartelį - su šeima stengiamės valgyti vis daugiau vištienos. Tad šiandien dar vienas receptas - kopūstų sriuba su vištienos kukuliais, kuris mums labai patiko. Pagaminimas tikrai nėra sunkus, o skonis labai geras....

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:12 Trys priežastys, kodėl vyrai anksčiau ar vėliau meta net geras moteris

Nepriklausomai nuo aplinkybių, paprastai yra bendros priežastys, kurias jūsų buvęs tikriausiai slepia - paslaptys, neleidžiančios jam iki galo išreikšti savo jausmų.

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 17:45 Europos Parlamentas patvirtino griežtus operacijų grynaisiais pinigais apribojimus
Breyeris nurodo, kad prireikus kriptovaliutą jau galima atsekti, nes ji veikia per blokų grandinės tarpusavio kompiuterių tinklą. Jis priduria, kad teisėsaugos institucijos jau veiksmingai susekė ir sugavo nusikaltėlius, vykdančius finansinius nusika...

Skaityti daugiau

30.04.2024 laikas 17:45 12 pagrindinių požymių, kad vyras yra nelaimingas santuokoje
Nelaimė santuokoje gali būti panaši į bandymą išspręsti galvosūkį. Kalbėsime apie devynis ženklus, kurie gali rodyti, kad vyras jaučiasi nelaimingas santuokoje. Šiuos požymius ne visada lengva pastebėti, tačiau jie yra tarsi mažos užuominos, pranešan...

Skaityti daugiau