Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gegužės » 04

Jogurtinis želė tortas (pyragas) su vaisiais

Jogurtinis želė tortas (pyragas) su vaisiais

Nors aš pati tikriausiai galėčiau įvairiausius saldumynus valgyti bene kiekvieną mielą dieną vietoje pusryčių, pietų ir vakarienės. O štai mano vyrui ką nors saldaus sunku įsiūlyti. Visgi yra vienas desertas, kuriam negali atsispirti ir jis - paprastų paprasčiausia jogurtinis želė tortas su vaisiais. Prireikus pagaminti jam patinkantį tortą, virtuvėje ilgai užtrukti nereikia - užtenka tik šiek tiek kantrybės.

Šis receptas yra itin paprastas ir gal net daugeliui žinomas, bet gal kitų jau primirštas, tad bus labai geras priminimas ir nuspręsite jį pasigaminti jau šiandien!

Ingredientai

  • jogurtas: 1 litro (naudoju vaisių skonio graikišką jogurtą)
  • želatina: ~5 arbatinių šaukštelių (gali priklausyti ir nuo Jūsų turimos želatinos)
  • konservuoti persikai: 1 skardinės
  • šilauogės: 100 gramų (tinka ir kiti jūsų pamėgti vaisiais ar uogos, tik ne rūgštūs, kad netrukdytų želė sustingti)
  • pasirinkto skonio želė: 2 pakelių.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių pasiruoškite pirmąjį želė pakelį ir supilkite į indą, kuriame gaminsite desertą. Aš pati naudoju silikoninę torto formą - iš jos viskas itin lengvai išsiima. Dėkite į šaldytuvą, kad pagreitintumėte procesą.

2. Per tą laiką, kol pirmas želė sluoksnis stingsta, susipjaustykite konservuotus persikus ir nusiplaukite šilauoges.

3. Po to pasiruoškite antrą želė sluoksnį. Išsitraukite iš šaldytuvo sustingusį pirmą, nukraukite jį persikais, šilauogėmis ir užpilkite antrą želė dozę.

4. Pasiruoškite želatiną: 5 arbatinių šaukštelius išbrinkinkite maždaug pusėje puodelio vandens.

5. Kai jau antras sluoksnis sustings, pasiruoškite jogurtinį sluoksnį. Želatiną ištirpinkite, supilkite į jogurtą, labai kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų jokių gumuliukų.

6. Patarimas: Jeigu norite desertą pasaldinti, galima į jogurtą supilti pusę indelio kondensuoto pieno.

7. Supilkite jogurtą į deserto indą.

8. O dabar lieka laukti. Gerai sustingusį tortą (idealiausia - per visą naktį) pjaustykite ir tiekite su šviežiais vaisiais arba uogomis, o jeigu norisi - net ir plakta grietinėle. Skanaus!

9. Rekomendacija: Daugiau želė tortų receptų rasite: Želė tortai.

Recepto Autorius Virtuvinis Romanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau