Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Liepos » 31

Kivių želė pyragas (tortas) su grietine

Kivių želė tortas su grietine

Noriu su jumis pasidalyti savo naujojo šedevro receptu, kuris tarp mano draugų ir namiškių sukėlė daugybę emocijų.

Sudedamosios dalys:

Tortas:

  • 400 g sausainių;
  • 150 g sviesto.

I Želė:

  • 2 pakuotės parduotuvėje pirktos želė su kivių skoniu;
  • 2 kiviai;
  • 25 g želatinos.

II Želė:

  • 750 g grietinės;
  • 500 ml pieno;
  • 35 g želatinos;
  • 200 g cukraus.

Paruošimas:

1. Sausainius trintuvu paverčiau trupiniais.

2. Sviestą ištirpinau, atvėsinau ir sudėjau į sausainius. Užminkiau tešlą. Tešla buvo gana trapi, bet minkšta.

3. Kepimo indą išklokite maistine plėvele. Dugne iškloju tešlą ir paskleidžiu ją po visą paviršių, gerai prispausdama. Tada įdėkite į šaldytuvą.

4. Želė pupeles supilkite pagal instrukcijas į kepimo skardos formos dubenį, tačiau žemesnį ir mažesnio tūrio. Dedu į šaldytuvą, kad užšaltų.

5. Po kurio laiko pridėjau kivių griežinėlių. Tai buvo mano klaida. Pasirodo, kivių ir ananasų negalima dėti į želė šviežių, nes jie neutralizuoja želatiną.

6. Per naktį jis nesustingo, bet aš nenusiminiau ir ištirpinau jį ant mažos ugnies. Tuo tarpu papildomą želatiną ištirpinau karštame vandenyje ir įmaišiau į kivių sirupą. Padėjau jį atgal į šaldytuvą.

7. tai pavyko ir po 4 valandų želė buvo paruošta.

8. Kurį laiką palaikydavau dubenėlį karštame vandenyje, ir želė lengvai išsiskyrė iš indo. Uždėjau torto formą ant viršaus ir apverčiau ją aukštyn kojomis, kad ji būtų viduryje.

9. Tada pieną beveik užvirinkite ir supilkite ant želatinos. Gerai išmaišykite, kol ištirps, ir leiskite atvėsti.

10. Grietinę ir cukrų plakite mikseriu, kol cukrus ištirps. Proceso metu įmaišiau vanilės. Ragaukite kremą, nes jis turi būti saldus, kadangi vėliau į jį bus įpilta daugiau nerauginto pieno.

Nenustodama maišyti plona srovele supilu pieną ir želatiną. Tai daroma tam, kad nesusidarytų gumuliukų ir kad želatina nuo šaltos grietinės iš karto nesusidarytų.

12. Šį mišinį atsargiai supyliau į laisvą formą ir dar valandai palikau šaldytuve.

13. Tiek laiko užteko, kad jis sustingtų. Atsargiai nuimkite šonus ir maistinę plėvelę. Paruoštas pyragas sveria apie 2½-3 kg.
Būsiu sąžininga, kai kivių želė nepavyko, norėjau pasiduoti, bet džiaugiuosi, kad privedžiau receptą iki galo. Tą vakarą atvykusius mano šeimos narius ir svečius iš pradžių šokiravo neįprasta torto išvaizda, o paskui ir skonis. Jis buvo labai švelnus ir lengvas, rūgščiai saldaus skonio. Kai baigi kūrinį, iš tiesų supranti, kad kito jau nebegali sukurti.

Bandžiau pieno želė ir grietinės želė. Man tos galimybės nepatiko, todėl surizikavau derinti šiuos produktus ir nesuklydau. Kartu jie veikė 100 %. Ši pyrago dalis buvo panaši į suflė, tik tirštesnės konsistencijos.

Rekomenduoju: daugiau tortų receptų.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

10.04.2024 laikas 20:02 Receptai – Patiekalai Bananų sausainių pyragas: skanus ir greitas desertas be kepimo receptas
Jei mėgstate saldumynus, bet neturite pakankamai laiko gaminti, rekomenduojame labai greito ir lengvo deserto receptą. Jums nereikės vargti su tešla ir įjungti orkaitės. Pakanka po ranka turėti krekerių, bananų, šiek tiek cukraus ...

Skaityti daugiau

08.04.2024 laikas 15:22 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė su malonia citrinos rūgštele. Skanus užkandis iš to, ką turite šaldytuve

Greitai, lengvai ir nebrangiai! Puikus skonis ir aromatas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Būtinai išbandykite - rekomenduoju.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau