- 13.05.2022
- 0.0 Reitingas
- 924 Peržiūros
- Aptarti
Slovakai labai didžiuojasi brinza - trapiu, sodraus skonio avių pieno sūriu. Pas juos, jis dominuoja daugybėje užkandžių - štai jums ir vienas iš Slovakijos virtuvės ypatumų. Tad šį kartą rekomenduoju pasigaminti itin paprastą patiekalą - bulvių ir miltų leistinukus, patiekiamus su lydytu brinzos sūriu (iš bėdos galima pakeisti į feta) ir spirgučiais (slov. bryndzove halušky). Man jie taip patiko, kad tikrai gaminsiu ir ateityje. Skonis pranoko lūkesčius, kuriuos susidariau, tik perskaičiusi ingredientus.
Ingredientai
- brinza sūris: 250 gramų (galima pakeisti feta)
- bulvės: 500 gramų
- kvietiniai miltai: 200 gramų
- kiaušiniai: 1
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- karštai rūkyta šoninė: 200 gramų
- žalumynai: šakelės (pagarinimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustome šoninę nedideliais kubeliais ir kepiname keptuvėje, kol apskrunda.
2. Užverdame pasūdytą vandenį puode.
3. Per tą laiką, kol vanduo užvirs, sutarkuojame nuskustas bulves smulkia tarka.
4. Suberiame miltus ir druską, įmušame kiaušinį. Išmaišome.
5. Šiam patiekalui gaminti įprastai naudojamas specialus įrankis (spaetzle maker, galima rasti pirkti aliexpress arba parduotuvėse, jį taip pat galite matyti nuotraukoje žemiau), jeigu tokio neturite, virtiniams suleisti į verdantį vandenį puikiai tinka ir stambi tarka arba rėtis. Dar vienas būdas - susmulkiname tešlą peiliu.
6. Kad virtiniai jau yra išvirę, galima suprasti, kai jie ima kilti į paviršių. Tuomet juos ir išgriebiame iš puodo kiaurasamčiu. Nuvarviname vandens perteklių.
7. Sudedame virtinius atgal į puodą, ant viršaus užberiame susmulkintą brinzą, pakaitiname, kol sūris išsilydo.
8. Patiekiame su kepinta šonine ir žalumynais. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau