Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Gegužės » 13

Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais

Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais

Kiekvienais metais atėjus braškių sezonui bandau jų atsivalgyti. Valgau daug ir nesustodama. Tiek iš savo mamos daržo, tiek pirktines (mama tiek neužaugina, kad mane pasotintų). Tad tenka keliauti į uogų paieškas ir atrasti pačias skaniausias, nes kartais pasitaiko ir prastos kokybės. O jei atrandu patikimą močiutę turguje, tai perku kibirais, nes ir draugės žino mano šitą maniją, tai užsisako, kad ir joms nupirkčiau.

Šį kartą braškių pyragui dar panaudojau jau šaldytuve stovinčius rabarbarus. Nors įprastai morenginiai desertai pyragai man dažniausiai asociacijuojasi su didžiosiomis metų šventėmis žiemą, bet pagrindinis šio pyrago akcentas yra ne kas kita, o būtent braškinis morengas, kurios šiam kepiniui suteikia ryškumo ir vasariško saldumo! Jūs tik pamėginkite.

pyragai, braškės, rabarbanai, pyragų receptai, braškių pyragas, moreng

Ingredientai

Tešlai:

  • rabarbarai: 500 gramų
  • cukrus: 130 gramų
  • sviestas: 120 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 150 gramų
  • migdolai: 50 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: pagal skonį.

Morengui:

  • kiaušinių baltymai: 3
  • cukrus: 150 gramų
  • braškės: 300 gramų.

pyragai, braškės, rabarbanai, pyragų receptai, braškių pyragas, moreng

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia paruošiame tešlą: rabarbarus nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais, gilesniame dubenyje sumaišome su dviem šaukštais cukraus ir cinamonu.

2. Paliekame mažiausiai 30 minučių pastovėti, kad susimaišytų skoniai.

3. Tuomet migdolus kelias apskrudiname keptuvėje arba karštoje orkaitėje. Po to susmulkiname.

4. Sviestą, likusį cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukame. Po vieną įmušame kiaušinius ir dar kartą viską gerai išmaišome.

5. Giliame dubenyje miltus sumaišome su migdolais ir kepimo milteliais, pamažėle viską suberiame į kiaušinių masę bei išmaišome.

6. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

7. Apskritą formą išklojame su kepimo popieriumi, supilame paruoštą tešlą, ant viršaus suberiame nusausintus rabarbarus ir kepame orkaitėje maždaug 25 minutes.

8. Šaldytuve gerai atvėsintus kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų, po truputėlį suberiame cukrų ir dar kartą viską išplakame.

9. Morengą tolygiai paskirstome ant rabarbarų, ant viršaus sudedame supjaustytas braškes ir kepame pyragą orkaitėje dar apie 20 minučių. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.05.2022 laikas 08:06 Receptai | Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais (video)

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir dėkite sviestą. Suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir apkepkite 5 minutes. Suberkite cukrų, žiupsnį druskos ir kepkite dar 15 minučių, kol svogūnai susikaramelizuos. Atidėkite į šalį.

...

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais
Galima sakyti, kad niekada į mėsos faršą aš nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, po to kepant arba troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau mano asmenine nuomone) nelabai kokį skonį.

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:05 Receptai | Patiekalai Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai pagamins net virtuvėje tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteiks šviežios uogos - visi smaližiai garantuotai paprašys dar vieno gabaliuko....

Skaityti daugiau

24.05.2022 laikas 20:48 Kodėl špinatai turėtų atsidurti mitybos racione?
Špinatai – lapinė daržovė, kurią lengva rasti beveik bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Špinatus galima vartoti įvairiais būdais: valgyti virtus arba žalius, dėti į salotas ar trintus kokteilius. Tai ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga daržovė, turtinga vitaminais bei mineralinėmis medžiago...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 18:24 ATSKLEISTA: Vuchano laboratorija atliko beždžionių raupų tyrimo rezultatus

Liūdnai pagarsėjusio Vuhano virusologijos instituto mokslininkų paskelbtame moksliniame žurnale buvo paskelbtas neseniai atliktas beždžionių raupų tyrimas, kuriame, kaip paaiškėjo, buvo naudojamasi funkcijos padidinimo tyrimais - prieštaringai vertinamu patogenų tyrimo metodu, galinčiu padidinti ...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:53 Naujose JK gairėse teigiama, kad beždžionių raupų atvejų kontaktiniai asmenys turėtų 21 dieną izoliuotis

Remiantis naujausiomis JK vyriausybės gairėmis, artimi beždžionių raupų ligonių kontaktai turėtų būti izoliuoti 21 dieną.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:41 Popiežius tyli, kai Kinijoje ir Honkonge Kinijos KKP areštuoja ir įkalina katalikų lyderius
Popiežius Pranciškus nieko nepasakė apie katalikų lyderių areštus ir įkalinimą Kinijoje ir Honkonge.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:28 Kinijos Vuchano laboratorijoje 2021 m. buvo eksperimentuojama su beždžionių raupais
Praėjusiais metais liūdnai pagarsėjusi Wuhano laboratorija Kinijoje eksperimentavo su beždžionių raupais, o šių metų pradžioje net paskelbė tyrimų ataskaitą tarptautiniame žurnale.

Skaityti daugiau