Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Kiti rašo » 2023 » Sausio » 1

Gal užteks šitų nesąmonių?

Gal užteks šitų nesąmonių?

Palydint išeinančius metus, įprasta susimąstyti, kas nutiko gero, blogo, kas liūdino ar džiugino. Lyg ant svarstyklių į vieną pusę sudėti teigiamus įvykius, į kitą - neigiamus, ir žiūrėti, kas nusvers. Kiekvieno gyvenime, neabejoju, šiemet būta visko. Juk nebūna viskas tik juoda arba balta. Tas pats ir valstybės gyvenime. O visai taikliai metus apipavidalino jų pabaigoje išplatintos dvi naujienos. Abi apie tai, kas svarbiausia, ir abi - absurdiškos.

Pirmoji žinia atskriejo iš lietuviškosios Sveikatos apsaugos ministerijos: „Lietuva tęsia paramą Ukrainai ir siunčia Rusijos karinę agresiją patiriančiai šaliai 1 mln. savikontrolei skirtų greitųjų antigeno testų, kurie padeda greitai ir efektyviai nustatyti COVID-19 ligą."

Na, nesukelti juoko pro ašaras ši žinutė negali. Ko jau ko, bet greitųjų testų, paprastai kalbant, pagaliukų į nosį ar kolbelių spjaudymui, Ukrainai tik ir trūko! Žmonės kariauja, kasdien be namų lieka šeimos, vaikai atskiriami nuo tėvų, kai kur šventės bus sutinkamos be elektros, be šilumos, net be vandens... O štai Lietuvos valdininkai pasiųs ukrainiečiams „išsigelbėjimą" - greitųjų testų!

Atsimenate, kai kovą į Lietuvą važiavo šimtai pabėgėlių iš Ukrainos, tai jiems mažiausiai rūpėjo koronavirusas. Laimei, mūsų valdžiai irgi, tad tuomet jie nerūšiavo žmonių į sveikus ir ligotus, skiepytus ir antivakserius. Norėtųsi, kad tokiomis nesąmonėmis karo fronte neužsiiminėtų ir dabar.

Kita žinia - irgi susijusi su skaudžiausiu metų įvykiu - karu. Ir vėl apipinta absurdu. Baltijos aplinkos forumas skelbia, kad „karas Ukrainoje kelia grėsmę meldinių nendrinukių išlikimui. Gamtininkų teigimu, neapibrėžta padėtis dviejose svarbiausiose šiai rūšiai šalyse - Ukrainoje ir Baltarusijoje - gali lemti drastišką rūšies mažėjimą". Ko jau ko, bet manęs apkaltinti gamtos nemylėjimu neįmanoma. Tačiau pamačius tokį pranešimą, apėmė gėdos jausmas.

Suprantu, kad forumas rūpinasi gamta, ne žmonėmis, bet juk galima savo veiklą vykdyti tyliai, be tokių pranešimų spaudai. Bent tol, kol vyksta karas. Juk jis grasina ne tik paukštelių rūšies mažėjimui, Putinui panaudojus branduolinį užtaisą „drastiškai gali sumažėti žmonių rūšis".

Gerai, kad bent jau į ukrainiečių kalbą tekstas neišverstas, nes nežinau, kaip į jį sureaguotų be vyro, be namų, su mažu vaiku ant rankų likusi moteris iš Ukrainos... Kaip sakoma, ne vietoje ir ne laiku.

Neabejotinai, svarbiausia ir baisiausia, kas nutiko 2022-aisiais - karas Ukrainoje. Niekas negalvojo, kad toks puolimas gali vykti šiuolaikiniame pasaulyje. Juo labiau niekas negalvojo, kad karas gali trukti taip ilgai, jog žmonės net prie jo pripras. Todėl vėl ims rūpintis savais reikalais ir karo fone skelbti savas nesąmones!

Jurgita Žemaitytė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://www.respublika.lt/lt/naujienos/nuomones_ir_komentarai/vakaro-ziniu-redakcijos-skiltis/jurgita-zemaityte-gal-uzteks-situ--nesamoniu/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau