- 07.02.2020
- 0.0 Reitingas
- 1071 Peržiūr
- Aptarti
Ingredientai 4 prancūziškai troškintos vištos porcijoms:
- 1 višta (apie 1,7 kg)
- 3 svogūnai
- 2 skiltelės česnako
- druska, pipirai
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- miltai
- 100 ml balto sauso vyno
- 350 ml vištienos sultinio
- 150 ml 10-15% riebumo grietinėlės
- 2 šakelės estragono
- 2 valgomieji šaukštai grūdėtųjų garstyčių
Troškintos vištos paruošimas:
- Vištą nuplauti, nusausinti ir nupjauti kojas bei sparnus. Atskirti šlaunį nuo klubo. Krūtinėlę per kaulą įpjauti išilgai, o paskui kiekvieną gabalėlį skersai. Nugarėlę taip pat perpjauti išilgai, o paskui per pusę (kryžmai).
- Svogūną ir česnaką nulupti ir smulkiai supjaustyti.
- Mėsą pabarstyti druska ir pipirais, apvolioti miltais iš visų pusių, nereikalingus miltus nupurtyti.
- Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti vištos gabaliukus kol apskrus. Vištą išimti.
- Į tą pačią keptuvę dėti svogūnus ir česnakus ir kepti 3 min.
- Į svogūnus pilti sultinį ir vyną, užvirinti.
- Dėti ant svogūnų apkeptos mėsos gabalėlius ir troškinti 30 min ant vidutinės ugnies po dangčiu, apverčiant mėsą kelis kartus.
- Nuimti dangtį, užpilti grietinėle, užvirinti ir virti dar 10 min.
- Nuplauti estragoną, nupurtyti, nuskabyti lapus ir smulkiai supjaustyti. Žalią estragoną galima pakeisti sausu prieskoniu.
- Dėti į mėsą estragoną, grūdėtąsias garstyčias, troškinti dar 1 min.
- Pabarstyti druska ir pipirais, iškart patiekti, paliejus padažu, kuriame troškinosi vištytė. Garnyrui paruošti makaronus.
Kaloringumas: 584 kcal 1 porcijoje. Gero apetito!
Tai jums tikrai patiks!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Skaityti daugiau
17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Skaityti daugiau
16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Skaityti daugiau
17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Skaityti daugiau