Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Lapkričio » 26

Minkštas Bananinis Keksas

Bananinis Keksas, keksas, virtuvė, receptas, skanus maistas

Minkštas švelnus nuostabaus bananų skonio minkštimas, o iš viršaus – traški plutelė. Šis keksas nuo stalo dingsta per suskaičiuotas minutes.

Šį receptą mėgsta viso pasaulio kulinarai. Dažnai jį vadina bananine duona, tačiau, mano nuomone, vis tai yra keksas. Labai gardu juo mėgautis su arbata.

Sudedamosios dalys

  • 1 valg. š. kepimo miltelių
  • 1 vnt. vištos kiaušinis
  • 130 g cukraus
  • 140 g sviesto
  • 4 vnt. bananų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 200 g miltų

Ruošimas

1. Bananus sugnaibyti gabaliukais.

2. Paskui juos sutrinti bulvių trintuve.

3. Sviestą ištirpinti. Geriausia tai padaryti mikrobangų krosnelėje.

4. Ištirpintą sviestą supilti į bananus.

5. Mentele maišyti iki vientisos masės.

6. Įdėti cukrų.

7. Paskui įmušti kiaušinį ir išmaišyti.

8. Supilti miltus, išmaišyti. Čia patariama maišyti būtent mentele, nes dėl elektrinio maišytuvo susidarys papildomų burbuliukų. Mums jie nereikalingi.

9. Tešla gaunasi tiršta ir vientisa.

10. Formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.

11. Tešlą supilti į formą. Atsižvelgiant į formos dydį, keksą kepti 60–80 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje Jei kekso viršus ims skrusti, uždenkite folija ir kepkite toliau. Mūsų keksas iškepė per 80 min.

Skanaus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar