- 22.11.2019
- 2.0 Reitingas
- 1542 Peržiūros
- Aptarti
Mėgstate saldumynus? Parduotuvėse plaktas medus kainuoja brangiau už paprastą ,bet patikrinti kokybę ne visada pavyksta. Kad neabejotumėte produkto natūralumu, geriau paruoškite jį namų sąlygomis.
Kaip nustatyti falsifikatą
1. Tikras plaktas medus primins sutirštintą pieną pagal spalvą, bet niekada nebus idealiai baltas.
2. Plaktas medus kvepia kaip paprastas. Jei medaus kvapo nesijaučia, o jį permuša kiti aromatizatoriai, medus nenatūralus.
3. Kokybiškas plaktas medus vienalytis ir nesisluoksniuoja.
Naminis paruošimas smarkiai skiriasi nuo gamybinio, kadangi norisi paruošti skanią švelnią masę nedelsiant, tai ir laikysis toks medus du kartus trumpiau. Skonis nuo pirktinio nesiskirs, todėl drąsiai galima ruošti plaktą medų nedidelėmis porcijomis namuose.
Ingredientai:
- 180 g skysto medaus
- 20 g kristalizuoto medaus
Gaminimas:
1. Sumaišyk skystą ir kristalizuotą medų.
2. Blenderiu vidutiniu greičiu pradėk plakti medų. Per kelias minutes kristalai ims skilti į smulkias daleles ir medaus konsistencija pakis. Plakti medų būtina 3 valandas ir daugiau. Taip jis pavirs švelnia mase, kurią bus lengva tepti ant duonos.
3. Dėk plaktą medų į šaldytuvą. Jau po valandos galima pastebėti, kad medus sutirštėjo, bet vis dar lengvai tepasi ant duonos. Vėliau reikia laikyti plaktą medų šaldytuve.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau