- 19.05.2021
- 0.0 Reitingas
- 993 Peržiūros
- Aptarti
Labiausiai šiam patiekalui rekomenduoju įsigyti Lietuvoje augintų smidrų iš vietinių ūkininkų. Man asmeniškai jų skonis daug labiau patinka ir visada stengiuosi gaminti tik su jais. Šįkart belgiškai išvirti smidrai su kiaušiniais bei petražolių padažu. Tikrai labai skanus patiekalas pavyko, nors ir nesu vegetarė, bet šį kartą mėsos visai nepasigedau.
Ingredientai
- žalieji smidrai: 5
- sviestas: 40 gramų
- kiaušiniai: 1 (kietai virto)
- citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
- petražolių lapeliai: 1 saujos
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- maltas muskatas: žiupsnio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į platų puodą pripilkite vandens, berkite druskos ir užkaiskite virti.
2. Tada į verdantį vandenį sudėkite smidrus ir virkite maždaug 3-4 minutes.
3. Po to perliekite šaltu vandeniu.
4. Tuomet prikaistuvyje ištirpinkite sviestą.
5. Sukapokite petražoles ir virtą kiaušinį. Užpilkite tirpintu sviestu.
6. Pagardinkite druska, pipirais bei muskatu. Apšlakstykite citrinų sultimis ir padažą išmaišykite.
7. Galiausiai į lėkštę dėkite smidrus, o ant viršaus gausiai užpilkite pasiruošto padažo. Patiekite ir skanaukite!
Rekomendacija: Daugiau smidrų receptų rasite: Smidrų receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau