Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 23

Moliūgų koldūnai: skanus ir švelnus rudens patiekalas

Moliūgų koldūnai: skanus ir švelnus rudens patiekalas

Ruduo — tai sezonas, kai švieži moliūgai tampa ypač populiarūs virtuvėje. Moliūgų koldūnai, pasižymintys švelniu skoniu ir unikaliu aromatu, yra puikus pasirinkimas tiek vakarienei, tiek šventiniams patiekalams. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu receptu, kuris leis jums pasigaminti šiuos skanius koldūnus, idealiai tinkančius tiek su jogurtu, tiek kaip saldus desertas.

Koldūnai su moliūgais būna labai švelnūs ir skanūs. Tešla koldūnams ruošiama pačiu paprasčiausiu būdu, o įdaras - griežinėliais supjaustytas keptas moliūgas. 

Koldūnai su moliūgais 

Ingredientai:

  • Moliūgų minkštimas - 300 g; 
  • augalinis aliejus - 30 ml; 
  • miltai - 400 g; 
  • vanduo - 180 ml; 
  • druska - 15 g; 
  • cukraus - 40 g. 

Paruošimas: 

  1. Pirmiausia paruoškite koldūnų įdarą. Tam moliūgo minkštimą patepkite puse augalinio aliejaus, suvyniokite į folijos lakštą ir 15-20 min. kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje. 
  2. Kol moliūgas kepa, paruoškite tešlą koldūnams. Miltus ir 6 g druskos persijokite per smulkų sietelį į platų dubenį. Supilkite vandenį ir gerai išminkykite tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite vėsioje vietoje 1,5 valandos. 
  3. Tada tešlą padalykite į 25 g porcijas. Kiekvieną jų iškočiokite į ploną plokščią duoną. Smulkiai supjaustykite keptą moliūgą. Paskirstykite ant tešlos paplotėlių, pagardinkite druska ir cukrumi. 
  4. Užspauskite kraštus, kad gautųsi koldūnai. Dėkite koldūnus ant padėklo arba lentos, atsargiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldiklį maždaug 1 valandai. 
  5. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir šiek tiek pasūdykite. Galite įpilti šaukštą augalinio aliejaus. Į verdantį vandenį suberkite koldūnus. Vėl užvirkite ir virkite 3 minutes. Išimkite juos dantytu šaukštu ir sudėkite į lėkštes. 
  6. Šiuos koldūnus galima patiekti su natūraliu jogurtu arba iš jų pagaminti originalų ukrainietišką desertą, paskanintą skystu medumi ir apibarstytą smulkintais riešutais: graikiniais riešutais, migdolais arba lazdyno riešutais.

Moliūgas — tai ne tik skanus, bet ir sveikas ingredientas, turintis daug maistingųjų medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Koldūnai su moliūgais yra puikus būdas pasinaudoti šiuo produktu, nes jie yra sotūs, lengvai paruošiami ir tinka įvairioms progoms.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:30, 2024-09-23
Kiekvienas turime savo mėgstamiausią koldūnų receptą! Pasidalinkite savo patirtimi, kaip ruošiate koldūnus su moliūgais, ar gal turite kitų įdomaus įdaro idėjų
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau