Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 23

Moliūgų koldūnai: skanus ir švelnus rudens patiekalas

Moliūgų koldūnai: skanus ir švelnus rudens patiekalas

Ruduo — tai sezonas, kai švieži moliūgai tampa ypač populiarūs virtuvėje. Moliūgų koldūnai, pasižymintys švelniu skoniu ir unikaliu aromatu, yra puikus pasirinkimas tiek vakarienei, tiek šventiniams patiekalams. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu receptu, kuris leis jums pasigaminti šiuos skanius koldūnus, idealiai tinkančius tiek su jogurtu, tiek kaip saldus desertas.

Koldūnai su moliūgais būna labai švelnūs ir skanūs. Tešla koldūnams ruošiama pačiu paprasčiausiu būdu, o įdaras - griežinėliais supjaustytas keptas moliūgas. 

Koldūnai su moliūgais 

Ingredientai:

  • Moliūgų minkštimas - 300 g; 
  • augalinis aliejus - 30 ml; 
  • miltai - 400 g; 
  • vanduo - 180 ml; 
  • druska - 15 g; 
  • cukraus - 40 g. 

Paruošimas: 

  1. Pirmiausia paruoškite koldūnų įdarą. Tam moliūgo minkštimą patepkite puse augalinio aliejaus, suvyniokite į folijos lakštą ir 15-20 min. kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje. 
  2. Kol moliūgas kepa, paruoškite tešlą koldūnams. Miltus ir 6 g druskos persijokite per smulkų sietelį į platų dubenį. Supilkite vandenį ir gerai išminkykite tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite vėsioje vietoje 1,5 valandos. 
  3. Tada tešlą padalykite į 25 g porcijas. Kiekvieną jų iškočiokite į ploną plokščią duoną. Smulkiai supjaustykite keptą moliūgą. Paskirstykite ant tešlos paplotėlių, pagardinkite druska ir cukrumi. 
  4. Užspauskite kraštus, kad gautųsi koldūnai. Dėkite koldūnus ant padėklo arba lentos, atsargiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldiklį maždaug 1 valandai. 
  5. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir šiek tiek pasūdykite. Galite įpilti šaukštą augalinio aliejaus. Į verdantį vandenį suberkite koldūnus. Vėl užvirkite ir virkite 3 minutes. Išimkite juos dantytu šaukštu ir sudėkite į lėkštes. 
  6. Šiuos koldūnus galima patiekti su natūraliu jogurtu arba iš jų pagaminti originalų ukrainietišką desertą, paskanintą skystu medumi ir apibarstytą smulkintais riešutais: graikiniais riešutais, migdolais arba lazdyno riešutais.

Moliūgas — tai ne tik skanus, bet ir sveikas ingredientas, turintis daug maistingųjų medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Koldūnai su moliūgais yra puikus būdas pasinaudoti šiuo produktu, nes jie yra sotūs, lengvai paruošiami ir tinka įvairioms progoms.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:30, 2024-09-23
Kiekvienas turime savo mėgstamiausią koldūnų receptą! Pasidalinkite savo patirtimi, kaip ruošiate koldūnus su moliūgais, ar gal turite kitų įdomaus įdaro idėjų
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 20:22 Kongresas reikalauja visiškai atskleisti informaciją apie COVID kilmę

Nacionalinės gynybos įgaliojimų įstatymas (NDAA) reikalauja, kad Nacionalinės žvalgybos direktorius (DNI) Tulsi Gabbard per 180 dienų atskleistų ne apibendrinimus, o neapdorotus žvalgybos duomenis apie: Kinijos koronaviruso tyrimus, įskaitant WIV ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:50 Oficialus tyrimas patvirtina, kad per ilgas sėdėjimas didina širdies ligų riziką
Naujasis oficialus tyrimas patvirtino, kad ilgas sėdėjimas žymiai padidina širdies ligų ir diabeto riziką vyresniems nei 60 metų suaugusiesiems, net ir tiems, kurie sportuoja.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:44 Kanada pradeda eutanaziją kaliniams, nuteistiems už ‘neapykantos nusikaltimus’
Siekdama sumažinti kalėjimų biudžetus ir palengvinti chronišką perpildymą, Kanados vyriausybė ėmėsi prieštaringo žingsnio – pradėjo siūlyti eutanaziją kaliniams, nuteistiems už neapykantos nusikaltimus, pagal išplėstą Medicininės pagalbos mirštanties...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 08:08 Dienos Horoskopas: 2025 m. Gruodžio 16 d. – Galinga Saulės ir Marso Jungtis Šaulyje Atneša Ambicijas ir Sėkmę
Šiandien, gruodžio 16 d., Saulė įžengia į Šaulį ir susijungia su Marsu, formuodama galingą energijos jungtį – tai vadinama Aditya Mangal Raj Yoga vedinėje astrologijoje. Šis tranzitas žada drąsą, ambicijas, lyderystę ir proveržius karjeroje bei finan...

Skaityti daugiau

2025-12-15 laikas 09:16 Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką iki 50% – natūralūs sprendimai

Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką 32–50%. Naujausia 2025 m. meta-analizė Frontie...

Skaityti daugiau