Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 31

Kaip Skaniai Pagaminti Vištieną su Grietinėlės, Garstyčių ir Peletrūnų Padažu

Įvadas: Šiandien noriu su jumis pasidalinti nuostabiu receptu – kaip pagaminti sultingą vištieną, troškintą grietinėlės, garstyčių ir peletrūnų padaže su pievagrybiais. Šis patiekalas yra greitas, paprastas ir tobulai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Skonis tiesiog užburiantis – ne veltui tai mano mėgstamiausias vištienos ruošimo būdas! Išbandykite ir jūs!

Ingredientai

  • Vištienos filė: 1 kg
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Pievagrybiai: 350 g
  • Vištienos sultinys: 100 ml (arba daržovių sultinys)
  • Grietinėlė: 250 ml
  • Citrinos sultys: 2 arb. šaukšteliai
  • Dijon garstyčios: 3 arb. šaukšteliai
  • Aliejus: 60 ml
  • Džiovintas peletrūnas: 2 arb. šaukšteliai
  • Džiovintas čiobrelis: 1 arb. šaukštelis
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Vištiena keptuvėje su grietinėlės padažu

Galimos Ingredientų Alternatyvos

Vietoj vištienos filė galite naudoti vištienos kumpelius ar kalakutienos filė. Pievagrybius keiskite voveraitėmis, baravykais ar šitakiais. Jei neturite Dijon garstyčių, tiks paprastos geltonosios, o grietinėlę galite pakeisti grietine ar kokosų pienu. Šviežias peletrūnas taip pat puikiai tinka – naudokite apie 2 valg. šaukštus.

Patiekalo Gaminimo Patarimai

Pjaustykite vištieną vienodais gabaliukais, kad ji tolygiai iškeptų. Prieš kepdami nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu – taip gausite traškią plutelę. Padažą tirštinkite miltais, o jei mėgstate aštresnį skonį, įberkite raudonųjų pipirų dribsnių.

Recepto Paruošimas

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol parus, ir atidėkite.
  3. Ten pat pakepkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnaką, atidėkite.
  4. Pakepkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius.
  5. Visus apkepintus ingredientus sudėkite į gilesnę keptuvę, įmaišykite garstyčias su citrinos sultimis, užpilkite sultiniu ir grietinėle, pagardinkite druska bei pipirais. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min.
  6. Bebaigiant troškintis, suberkite peletrūnus ir čiobrelius.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Autorius: Paranormal.lt | Prenumeruokite @gamtosgarsai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 12:05, 2025-03-31
Išbandžiau šį vištienos receptą – skonis neįtikėtinas! Padažas su grietinėle ir peletrūnais tiesiog tirpsta burnoje. O jūs, kokį garnyrą rinksitės prie šio patiekalo? Pasidalinkite savo idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau