Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 31

Kaip Skaniai Pagaminti Vištieną su Grietinėlės, Garstyčių ir Peletrūnų Padažu

Įvadas: Šiandien noriu su jumis pasidalinti nuostabiu receptu – kaip pagaminti sultingą vištieną, troškintą grietinėlės, garstyčių ir peletrūnų padaže su pievagrybiais. Šis patiekalas yra greitas, paprastas ir tobulai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Skonis tiesiog užburiantis – ne veltui tai mano mėgstamiausias vištienos ruošimo būdas! Išbandykite ir jūs!

Ingredientai

  • Vištienos filė: 1 kg
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Pievagrybiai: 350 g
  • Vištienos sultinys: 100 ml (arba daržovių sultinys)
  • Grietinėlė: 250 ml
  • Citrinos sultys: 2 arb. šaukšteliai
  • Dijon garstyčios: 3 arb. šaukšteliai
  • Aliejus: 60 ml
  • Džiovintas peletrūnas: 2 arb. šaukšteliai
  • Džiovintas čiobrelis: 1 arb. šaukštelis
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Vištiena keptuvėje su grietinėlės padažu

Galimos Ingredientų Alternatyvos

Vietoj vištienos filė galite naudoti vištienos kumpelius ar kalakutienos filė. Pievagrybius keiskite voveraitėmis, baravykais ar šitakiais. Jei neturite Dijon garstyčių, tiks paprastos geltonosios, o grietinėlę galite pakeisti grietine ar kokosų pienu. Šviežias peletrūnas taip pat puikiai tinka – naudokite apie 2 valg. šaukštus.

Patiekalo Gaminimo Patarimai

Pjaustykite vištieną vienodais gabaliukais, kad ji tolygiai iškeptų. Prieš kepdami nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu – taip gausite traškią plutelę. Padažą tirštinkite miltais, o jei mėgstate aštresnį skonį, įberkite raudonųjų pipirų dribsnių.

Recepto Paruošimas

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol parus, ir atidėkite.
  3. Ten pat pakepkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnaką, atidėkite.
  4. Pakepkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius.
  5. Visus apkepintus ingredientus sudėkite į gilesnę keptuvę, įmaišykite garstyčias su citrinos sultimis, užpilkite sultiniu ir grietinėle, pagardinkite druska bei pipirais. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min.
  6. Bebaigiant troškintis, suberkite peletrūnus ir čiobrelius.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Autorius: Paranormal.lt | Prenumeruokite @gamtosgarsai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 12:05, 2025-03-31
Išbandžiau šį vištienos receptą – skonis neįtikėtinas! Padažas su grietinėle ir peletrūnais tiesiog tirpsta burnoje. O jūs, kokį garnyrą rinksitės prie šio patiekalo? Pasidalinkite savo idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau