Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 31

Kaip Skaniai Pagaminti Vištieną su Grietinėlės, Garstyčių ir Peletrūnų Padažu

Įvadas: Šiandien noriu su jumis pasidalinti nuostabiu receptu – kaip pagaminti sultingą vištieną, troškintą grietinėlės, garstyčių ir peletrūnų padaže su pievagrybiais. Šis patiekalas yra greitas, paprastas ir tobulai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Skonis tiesiog užburiantis – ne veltui tai mano mėgstamiausias vištienos ruošimo būdas! Išbandykite ir jūs!

Ingredientai

  • Vištienos filė: 1 kg
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Pievagrybiai: 350 g
  • Vištienos sultinys: 100 ml (arba daržovių sultinys)
  • Grietinėlė: 250 ml
  • Citrinos sultys: 2 arb. šaukšteliai
  • Dijon garstyčios: 3 arb. šaukšteliai
  • Aliejus: 60 ml
  • Džiovintas peletrūnas: 2 arb. šaukšteliai
  • Džiovintas čiobrelis: 1 arb. šaukštelis
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Vištiena keptuvėje su grietinėlės padažu

Galimos Ingredientų Alternatyvos

Vietoj vištienos filė galite naudoti vištienos kumpelius ar kalakutienos filė. Pievagrybius keiskite voveraitėmis, baravykais ar šitakiais. Jei neturite Dijon garstyčių, tiks paprastos geltonosios, o grietinėlę galite pakeisti grietine ar kokosų pienu. Šviežias peletrūnas taip pat puikiai tinka – naudokite apie 2 valg. šaukštus.

Patiekalo Gaminimo Patarimai

Pjaustykite vištieną vienodais gabaliukais, kad ji tolygiai iškeptų. Prieš kepdami nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu – taip gausite traškią plutelę. Padažą tirštinkite miltais, o jei mėgstate aštresnį skonį, įberkite raudonųjų pipirų dribsnių.

Recepto Paruošimas

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol parus, ir atidėkite.
  3. Ten pat pakepkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnaką, atidėkite.
  4. Pakepkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius.
  5. Visus apkepintus ingredientus sudėkite į gilesnę keptuvę, įmaišykite garstyčias su citrinos sultimis, užpilkite sultiniu ir grietinėle, pagardinkite druska bei pipirais. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min.
  6. Bebaigiant troškintis, suberkite peletrūnus ir čiobrelius.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Autorius: Paranormal.lt | Prenumeruokite @gamtosgarsai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 12:05, 2025-03-31
Išbandžiau šį vištienos receptą – skonis neįtikėtinas! Padažas su grietinėle ir peletrūnais tiesiog tirpsta burnoje. O jūs, kokį garnyrą rinksitės prie šio patiekalo? Pasidalinkite savo idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 09:03 Žemė pasvirusi 31,5 colio. Tai neturėtų atsitikti
Vanduo turi galią. Tiesą sakant, tokia didelė galia, kad pumpuojant Žemės gruntinį vandenį galima pakeisti planetos pasvirimą ir sukimąsi. Tai taip pat gali turėti įtakos jūros lygio kilimui ir kitoms klimato kaitos pasekmėms....

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 08:42 Mokslininkai atrado būdą, kaip atgręžti laiką ir galbūt ištrinti klaidas
Kvantinės fizikos subatominėje visatoje galima pasiekti dalykų, kurie mūsų fizinėje pasaulyje laikomi neįmanomais. Tokie dalykai kaip superpozicija, susipynimas ir net teleportacija atrodo įmanomi, kai viskas tampa kvantinė. Dabar Austrijos mokslų ak...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:41 Tyrimai atskleidžia chemoterapijos pavojus: pagreitėjęs senėjimas ir antriniai vėžiai
Naujausi tyrimai atskleidė nerimą keliančius chemoterapijos šalutinius poveikius. Gydymas gali negrįžtamai pažeisti sveikas ląsteles, pagreitinti senėjimą ir padidinti antrinių vėžio formų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:24 Ataskaita patvirtina, kad chemtrailai buvo panaudoti 1952 m. Lynmouth potvynio katastrofai sukelti
1952 m. rugpjūčio 15 d. Jungtinę Karalystę sukrėtė viena didžiausių potvynio katastrofų per pastaruosius 300 metų. Lynmouth kaimas Devone buvo nusiaubtas, kai 90 milijonų tonų vandens ir tūkstančiai tonų uolienų nušlavė namus, tiltus ir gyvenimus, nu...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:33 Kaip Laikyti Obuolius Namuose, Kad Jie Ilgiau Išsilaikytų? Ekspertų Patarimai ir Moksliniai Paaiškinimai
Kaip laikyti obuolius, kad jie išliktų švieži? Sužinokite ekspertų patarimus ir mokslinius paaiškinimus, kaip išsaugoti obuolius šaldytuve ar rūsyje. Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais paaiškinimais ir ekspertų patarimais, atskleisime, kaip ti...

Skaityti daugiau