Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai
Mokyklose platinama dezinformacija dėl skiepų
17.02.2024, 13:32
Mokyklose platinama dezinformacija dėl skiepų: teigiama, kad nesukeliamas autizmas, infekcijos ir nesilpninamas imunitetas
Apie skiepų naudą ir žalą galima išgirsti daug skirtingų nuomonių. Tokio tipo diskusijos ypač paaštrėjo koronaviruso pandemijos metu, kai visi gyventojai buvo skatinami net kelis kartus pasiskiepyti per rekordiškai trumpą laiką pagamintomis COVID-19 vakcinomis. Deja, nepaisant to, jog pandemija vis labiau iškeliauja užmarštin, panašu, kad kalbos apie besąlyginę skiepų naudą ir bet kokios galimos žalos neigimą niekur nedingsta.
Skaityk toliau
J. Blažytė: NUSTOKIME MYžž....., UPS, KRŪPČIOTI
15.02.2024, 10:25
J. Blažytė: NUSTOKIME MYžž....., UPS, KRŪPČIOTI
Lietuvoje vėl nauja isterija: va, JAV prezidentu taps D. Trumpas ir niekas mūsų nebegins. Ajajai..
Skaityk toliau
Žydai teigia, kad tai jie sukūrė Lietuvą.
15.02.2024, 10:01
Žydai lieja pyktį: pareiškė, kad Lietuvą sukūrė jie, piktinasi Užgavėnių šventimu

Žydai teigia, kad tai jie sukūrė Lietuvą. Užgavėnės – vėl dėmesio centre: šventė siejama su neapykantos kurstymu, neapsieita ir be istorijos interpretacijų

Skaityk toliau
Z. Vaišvila: Ohmanas aiškinsis dėl melagingų parodymų
15.02.2024, 09:49
Z. Vaišvila: Ohmanas aiškinsis dėl melagingų parodymų
Š.m. sausio 24 d. spaudos konferencijoje Seime aptarėme ketvirtąjį Vilniaus 3 policijos komisariato atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Švedijos karinės žvalgybos struktūros veikėjo Jono Axel Ohmano finansinę veiklą VšĮ „Mėlyna ir geltona“ priedangoje.
Skaityk toliau
Sklinda kalbos apie planuojamą medicinos paslaugų apmokestinimą
14.02.2024, 16:37
Sklinda kalbos apie planuojamą medicinos paslaugų apmokestinimą

Sveikatos apsaugos sistemai išgyvenant sunkius laikus vis garsiau pradedama kalbėti, kad už medicinos paslaugas gali tekti susimokėti iš savo kišenės. Svarstoma ir apie tai, ar neturėtų didėti Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokos. Teigiama, jog esą mokėdami už paslaugą žmonės labiau pradėtų vertinti savo sveikatą ir rūpintųsi ja profilaktiškai.

Skaityk toliau
Jolanta Blažytė: Padėti kitiems ir sunaikinti save
14.02.2024, 16:23
Jolanta Blažytė: Padėti kitiems ir sunaikinti save
Sunaikinti ES šalių fermerius ir maisto gamintojus – taip eurobiurokratai supranta pagalbą Ukrainai. Į ES rinką šiuo metu plūsta pigi, nekontroliuojamos kokybės ir be jokių „žalios darbotvarkės“ reikalavimų pagamina ukrainietiška produkcija.
Skaityk toliau
Keptos vištienos blauzdelės orkaitėje su obuoliais
14.02.2024, 10:59
Keptos vištienos blauzdelės orkaitėje su obuoliais (receptas)
Tokį vištienos pagaminimo receptą atsinešiau iš močiutės receptų užrašų ir mano šeimoje jis labai prigijo. Aišku mano močiutė naudodavo paprastesnius prieskonius, be jokių įmantrybių, o aš pati kas kartą stengiuosi įdėti vis kitokių.
Skaityk toliau
Kremliuje apsilankė vyriausias rabinas Berl Lazaras
14.02.2024, 10:18
Po T.Karlsono interviu su V.Putinu Kremliuje apsilankė vyriausias rabinas Berl Lazaras

Vladimiro Putino interviu Takeriui Karsonui įvyko Maskvos Kremliuje vasario 6 d., o jau sekančią dieną šiuose rūmuose apsilankė dvi Rusijoje labai įtakingos personos. Vasario 7d. V.Putinas čia susitiko su vyriausiuoju Rusijos rabinu Berlu Lazaru ir Rusijos žydų bendruomenių federacijos pirmininku Aleksandru Boroda.

Skaityk toliau
Vokietijos vyriausybė tikisi, kad Rusijai laimėjus karą iš Ukrainos
14.02.2024, 10:10
Vokietijos vyriausybė tikisi, kad Rusijai laimėjus karą iš Ukrainos pabėgs 10 mln. migrantų

Vokietijos vyriausybė mano, kad Ukrainai pralaimėjus karą su Rusija, iš šalies masiškai bėgs iki dešimties milijonų migrantų, ypač į Vokietiją, kurios prieglobsčio sistema jau dabar trūkinėja dėl pastarąjį dešimtmetį vykdytos atvirų sienų politikos.

Skaityk toliau
Varškėčiai, kepti keptuvėje nustebins savo skoniu
13.02.2024, 10:50
Varškėčiai, kepti keptuvėje nustebins savo skoniu
Nors dauguma per Užgavėnes gamina mielinius blynus, aš kartais prisigaminu štai tokių varškėčių, kuriuos išmokau gaminti iš savo močiutės. Paruošti juos visai paprasta, o gaunasi be galo skanūs varškėčiai. Tad jeigu ir Jūs ieškote kokių naujų idėjų ką galima dar pagaminti be mielinių blynelių, tai pasirinkite šį receptą. Nenusivilsite ne tik Jūs, bet nenusivils ir Jūsų vaikai ir kiti šeimos nariai. Jie tikrai verti visų pagyrų. Imamės gamybos!
Skaityk toliau
Skaniausi mieliniai blynai su mielėmis ir pienu
13.02.2024, 10:40
Skaniausi mieliniai blynai su mielėmis ir pienu

Tiesą pasakius, mielinius blynus aš pati kepu ne tik per Užgavėnes, nes jie man labai labai patinka. Šie blynai gaunasi labai skanūs, purūs ir neprisigėrę riebalų - tiesiog fantastiškai gardūs! Šių blynelių ingredientai gana panašūs į kitų, tik skiriasi pats gamybos procesas. Paskaitykite! Pats geriausias receptas. Vaikai sakė, kad tokių skanių blynų iki šiol nebuvo valgę!

Skaityk toliau
Paprastas ir pigus pyrago receptas be kiaušinių
12.02.2024, 20:21
Šis pyragas sužavės ir vaikus, ir suaugusiuosius. Paprastas ir pigus receptas be kiaušinių
Jei norite pasigaminti ką nors saldaus, bet namuose nėra kiaušinių - pabandykite pasigaminti "dryžuotą" pyragą. Jam nereikės gaišti daug laiko ir ieškoti virtuvinių svarstyklių, nes viskas matuojama paprastomis stiklinėmis.
Skaityk toliau
Minkštų blynų gaminimas ant vandens
11.02.2024, 20:40
Šie pusryčiai patiks visiems. Minkštų blynų gaminimas ant vandens

Šį paprastą receptą gali pasigaminti kiekvienas, o paruoštas patiekalas nustebins jus savo skoniu ir grožiu. Kai blynai ir blyneliai nusibosta, o pusryčiams ar šiaip sau norisi suvalgyti ką nors skanaus - pabandykite pasigaminti švelnius blynelius ant vandens. Paprastas receptas bus nesudėtingas kiekvienam, o paruoštas patiekalas nustebins jus savo skoniu ir grožiu.

Skaityk toliau
Šokoladinis naminis tinginys su kondencuotu pienu
10.02.2024, 10:43
Šokoladinis naminis tinginys su kondencuotu pienu

Prieš gaminant tinginį sviestą mažiausiai valandą palaikome šiltoje vietoje. Sausainius sutrupiname, bet paliekame gana stambius gabaliukus, dedame į dubenį. Riešutus taip pat pasmulkiname ir sumaišome su sausainiais. Tada dedame sviestą, išmaišome, beriame kakavos miltelius ir vėl išmaišome. Pilame kondencuotą pieną ir paskutinį kartą gerai išmaišome.

Skaityk toliau
Namų gamybos ledai su šokolado glaistu (video)
08.02.2024, 08:39
Namų gamybos ledai su šokolado glaistu (video)
Šokoladinių ledų batonėliai: po šio recepto visada gaminsite naminius ledus! Visus ingredientus, išskyrus šokoladą, sudėkite į elektrinį trintuvą ir gerai sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę supilkite į formeles ir dėkite į šaldymo kamerą nakčiai.
Skaityk toliau
Avižiniai blyneliai su bananais (video)
08.02.2024, 08:33
Avižiniai blyneliai su bananais (video)
Bananiniai avižiniai blyneliai - lengvi ir greiti sveiki blyneliai be cukraus. Šie bananiniai avižiniai blyneliai yra puikus pusryčių skanėstas, kurį lengva pagaminti, be rafinuoto cukraus ir pilnas skonio. Šiuose blyneliuose dera prinokusių bananų ir sultingų avižų derinys, todėl jie yra nuostabiai purūs ir saldūs.
Skaityk toliau
Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis
29.01.2024, 18:16
Neprilygstamas šokoladinis keksas su bananais ir datulėmis: receptas be glitimo ir cukraus

Skanus, sodraus skonio šokoladinis keksas. Jis gaunasi drėgnas ir saikingai saldus. Be to, šis skanėstas neturi glitimo ir cukraus, nes gaminamas iš ryžių ir avižinių miltų, o saldumo jam suteikia bananai ir datulės. Keksiuko receptu pasidalijo "Shef Donna" svetainė

Skaityk toliau
« 1 2 3 4 5 ... 276 277 »