Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 24

Mielinės Bandelės su Mėlynėmis: Receptas ir Patarimai

Ar norite namuose iškepti purias, saldžiarūgštes mielines bandeles su mėlynėmis?

Mielinės bandelės su mėlynėmis yra tikras skanėstas, kuris sužavės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Šios bandelės puikiai tinka pusryčiams, desertui ar jaukiam pasisėdėjimui prie kavos puodelio. Mėlynės ne tik suteikia nuostabų skonį, bet ir praturtina kepinį vitaminais bei antioksidantais. Šiame straipsnyje dalinamės detaliu receptu, naudingais patarimais ir alternatyviais ingredientais, kad galėtumėte pritaikyti receptą pagal savo poreikius. Ieškokite daugiau mielinių kepinių receptų.

Puri mielinė bandelė su mėlynėmis
Šviežiai iškeptos mielinės bandelės su mėlynėmis – tobulas desertas.

Ingredientai

Štai ko jums reikės 12 purių bandelių gamybai:

  • Kvietiniai miltai: 500 g (alternatyva: speltos arba viso grūdo miltai)
  • Pienas (1,5% riebumo): 220 ml (alternatyva: migdolų, avižų ar sojų pienas)
  • Ksilitolis arba kitas saldiklis: 100 g (alternatyva: cukrus arba medus)
  • Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
  • Sausos mielės: 9 g
  • Kiaušinių tryniai: 2 vnt.
  • Sviestas: 70 g (alternatyva: margarinas arba kokosų aliejus)
  • Cukraus pudra: pabarstymui (pasirinktinai)

Įdaras:

  • Mėlynės: 300 g (šviežios arba šaldytos)
  • Ksilitolis arba kitas saldiklis: 2 valgomieji šaukštai
  • Bulvių miltai: 1 valgomasis šaukštas (padeda sugerti mėlynių sultis)

Recepto Paruošimas

Atlikite šiuos žingsnius, kad iškeptumėte tobulas bandeles:

  1. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sausas mieles, cukrų ir ksilitolį. Supilkite šiltą (ne karštą!) pieną, įdėkite kiaušinių trynius ir minkštą sviestą. Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.
  2. Tešlos kildinimas: Tešlą dėkite į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje (pvz., prie radiatoriaus) 1,5–2 valandoms, kol ji padvigubės.
  3. Įdaro paruošimas: Mėlynes nuplaukite, nusausinkite (jei šaldytos – atitirpinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu). Sumaišykite su saldikliu ir bulvių miltais, kad įdaras nebūtų per skystas.
  4. Bandelių formavimas: Pakilusią tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Suformuokite rutuliukus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pailsėti.
  5. Įdaro įdėjimas: Kiekvieną rutuliuką šiek tiek išlyginkite, įdėkite šaukštą mėlynių įdaro, užspauskite kraštus kaip koldūną ir suformuokite bandelę.
  6. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite bandeles, patepkite jas kiaušinio plakiniu (1 kiaušinis + 1 šaukštas pieno). Kepkite apie 20–25 minutes, kol bandelės gražiai paruduos.
  7. Pabaiga: Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra, jei norite, ir patiekite šiltas.

Raskite daugiau receptų su mėlynėmis.

Patarimai ir Alternatyvos

Norite, kad bandelės būtų dar skanesnės? Štai keletas naudingų patarimų:

  • Tešlos kildinimas: Jei namuose vėsu, įdėkite tešlą į šiltą orkaitę (apie 30 °C) arba šalia šilto puodo, kad ji greičiau pakiltų.
  • Įdaras: Vietoj mėlynių galite naudoti kitas uogas, pvz., avietes ar gervuoges. Taip pat tinka uogienės, tačiau rinkitės tirštesnes, kad neišbėgtų kepant.
  • Sveikesnės alternatyvos: Naudokite viso grūdo miltus ir augalinį pieną, kad sumažintumėte kalorijas. Ksilitolis ar medus puikiai pakeičia cukrų. Daugiau apie sveikesnius kepinius.
  • Kepimo laikas: Jei jūsų orkaitė kepa netolygiai, po 15 minučių apverskite skardą, kad bandelės iškeptų vienodai.

Kalorijų Skaičiavimas

Vienos bandelės maistinė vertė (apytiksliai):

  • Bendras kalorijų kiekis (12 bandelių): ~3080 kcal
  • Vienoje bandelėje: ~257 kcal
  • Riebalai: ~8 g | Angliavandeniai: ~42 g | Baltymai: ~6 g

Norite sumažinti kalorijas? Rinkitės mažesnes porcijas arba pakeiskite sviestą kokosų aliejumi.

Kodėl Verta Išbandyti Šį Receptą?

Šios mielinės bandelės yra ne tik skanios, bet ir universalios. Jas galima pagardinti įvairiais įdarais, pritaikyti veganams ar tiems, kurie renkasi sveikesnius ingredientus. Be to, kepimas namuose sukuria jaukią atmosferą ir leidžia eksperimentuoti virtuvėje. Ieškokite daugiau idėjų namų kepiniams.

Kokius įdarus naudojate savo bandelėms? Pasidalinkite savo idėjomis komentaruose!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:51, 2025-04-24
Koks jūsų mėgstamiausias bandelių įdaras? Išbandykite šį receptą su mėlynėmis ir pasidalinkite savo rezultatais komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 09:03 Žemė pasvirusi 31,5 colio. Tai neturėtų atsitikti
Vanduo turi galią. Tiesą sakant, tokia didelė galia, kad pumpuojant Žemės gruntinį vandenį galima pakeisti planetos pasvirimą ir sukimąsi. Tai taip pat gali turėti įtakos jūros lygio kilimui ir kitoms klimato kaitos pasekmėms....

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 08:42 Mokslininkai atrado būdą, kaip atgręžti laiką ir galbūt ištrinti klaidas
Kvantinės fizikos subatominėje visatoje galima pasiekti dalykų, kurie mūsų fizinėje pasaulyje laikomi neįmanomais. Tokie dalykai kaip superpozicija, susipynimas ir net teleportacija atrodo įmanomi, kai viskas tampa kvantinė. Dabar Austrijos mokslų ak...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:41 Tyrimai atskleidžia chemoterapijos pavojus: pagreitėjęs senėjimas ir antriniai vėžiai
Naujausi tyrimai atskleidė nerimą keliančius chemoterapijos šalutinius poveikius. Gydymas gali negrįžtamai pažeisti sveikas ląsteles, pagreitinti senėjimą ir padidinti antrinių vėžio formų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:24 Ataskaita patvirtina, kad chemtrailai buvo panaudoti 1952 m. Lynmouth potvynio katastrofai sukelti
1952 m. rugpjūčio 15 d. Jungtinę Karalystę sukrėtė viena didžiausių potvynio katastrofų per pastaruosius 300 metų. Lynmouth kaimas Devone buvo nusiaubtas, kai 90 milijonų tonų vandens ir tūkstančiai tonų uolienų nušlavė namus, tiltus ir gyvenimus, nu...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:33 Kaip Laikyti Obuolius Namuose, Kad Jie Ilgiau Išsilaikytų? Ekspertų Patarimai ir Moksliniai Paaiškinimai
Kaip laikyti obuolius, kad jie išliktų švieži? Sužinokite ekspertų patarimus ir mokslinius paaiškinimus, kaip išsaugoti obuolius šaldytuve ar rūsyje. Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais paaiškinimais ir ekspertų patarimais, atskleisime, kaip ti...

Skaityti daugiau