Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 24

Mielinės Bandelės su Mėlynėmis: Receptas ir Patarimai

Ar norite namuose iškepti purias, saldžiarūgštes mielines bandeles su mėlynėmis?

Mielinės bandelės su mėlynėmis yra tikras skanėstas, kuris sužavės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Šios bandelės puikiai tinka pusryčiams, desertui ar jaukiam pasisėdėjimui prie kavos puodelio. Mėlynės ne tik suteikia nuostabų skonį, bet ir praturtina kepinį vitaminais bei antioksidantais. Šiame straipsnyje dalinamės detaliu receptu, naudingais patarimais ir alternatyviais ingredientais, kad galėtumėte pritaikyti receptą pagal savo poreikius. Ieškokite daugiau mielinių kepinių receptų.

Puri mielinė bandelė su mėlynėmis
Šviežiai iškeptos mielinės bandelės su mėlynėmis – tobulas desertas.

Ingredientai

Štai ko jums reikės 12 purių bandelių gamybai:

  • Kvietiniai miltai: 500 g (alternatyva: speltos arba viso grūdo miltai)
  • Pienas (1,5% riebumo): 220 ml (alternatyva: migdolų, avižų ar sojų pienas)
  • Ksilitolis arba kitas saldiklis: 100 g (alternatyva: cukrus arba medus)
  • Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
  • Sausos mielės: 9 g
  • Kiaušinių tryniai: 2 vnt.
  • Sviestas: 70 g (alternatyva: margarinas arba kokosų aliejus)
  • Cukraus pudra: pabarstymui (pasirinktinai)

Įdaras:

  • Mėlynės: 300 g (šviežios arba šaldytos)
  • Ksilitolis arba kitas saldiklis: 2 valgomieji šaukštai
  • Bulvių miltai: 1 valgomasis šaukštas (padeda sugerti mėlynių sultis)

Recepto Paruošimas

Atlikite šiuos žingsnius, kad iškeptumėte tobulas bandeles:

  1. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sausas mieles, cukrų ir ksilitolį. Supilkite šiltą (ne karštą!) pieną, įdėkite kiaušinių trynius ir minkštą sviestą. Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.
  2. Tešlos kildinimas: Tešlą dėkite į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje (pvz., prie radiatoriaus) 1,5–2 valandoms, kol ji padvigubės.
  3. Įdaro paruošimas: Mėlynes nuplaukite, nusausinkite (jei šaldytos – atitirpinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu). Sumaišykite su saldikliu ir bulvių miltais, kad įdaras nebūtų per skystas.
  4. Bandelių formavimas: Pakilusią tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Suformuokite rutuliukus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pailsėti.
  5. Įdaro įdėjimas: Kiekvieną rutuliuką šiek tiek išlyginkite, įdėkite šaukštą mėlynių įdaro, užspauskite kraštus kaip koldūną ir suformuokite bandelę.
  6. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite bandeles, patepkite jas kiaušinio plakiniu (1 kiaušinis + 1 šaukštas pieno). Kepkite apie 20–25 minutes, kol bandelės gražiai paruduos.
  7. Pabaiga: Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra, jei norite, ir patiekite šiltas.

Raskite daugiau receptų su mėlynėmis.

Patarimai ir Alternatyvos

Norite, kad bandelės būtų dar skanesnės? Štai keletas naudingų patarimų:

  • Tešlos kildinimas: Jei namuose vėsu, įdėkite tešlą į šiltą orkaitę (apie 30 °C) arba šalia šilto puodo, kad ji greičiau pakiltų.
  • Įdaras: Vietoj mėlynių galite naudoti kitas uogas, pvz., avietes ar gervuoges. Taip pat tinka uogienės, tačiau rinkitės tirštesnes, kad neišbėgtų kepant.
  • Sveikesnės alternatyvos: Naudokite viso grūdo miltus ir augalinį pieną, kad sumažintumėte kalorijas. Ksilitolis ar medus puikiai pakeičia cukrų. Daugiau apie sveikesnius kepinius.
  • Kepimo laikas: Jei jūsų orkaitė kepa netolygiai, po 15 minučių apverskite skardą, kad bandelės iškeptų vienodai.

Kalorijų Skaičiavimas

Vienos bandelės maistinė vertė (apytiksliai):

  • Bendras kalorijų kiekis (12 bandelių): ~3080 kcal
  • Vienoje bandelėje: ~257 kcal
  • Riebalai: ~8 g | Angliavandeniai: ~42 g | Baltymai: ~6 g

Norite sumažinti kalorijas? Rinkitės mažesnes porcijas arba pakeiskite sviestą kokosų aliejumi.

Kodėl Verta Išbandyti Šį Receptą?

Šios mielinės bandelės yra ne tik skanios, bet ir universalios. Jas galima pagardinti įvairiais įdarais, pritaikyti veganams ar tiems, kurie renkasi sveikesnius ingredientus. Be to, kepimas namuose sukuria jaukią atmosferą ir leidžia eksperimentuoti virtuvėje. Ieškokite daugiau idėjų namų kepiniams.

Kokius įdarus naudojate savo bandelėms? Pasidalinkite savo idėjomis komentaruose!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:51, 2025-04-24
Koks jūsų mėgstamiausias bandelių įdaras? Išbandykite šį receptą su mėlynėmis ir pasidalinkite savo rezultatais komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:54 Vilnos priežiūra: patarimai megztukams tarnauti dešimtmečius
Vilna – natūralus pluoštas, kuris ne tik šildo žiemą, bet ir kvėpuoja, sugeria drėgmę bei visiškai suyra gamtoje. Remiantis Woolmark duomenimis, ji yra viena perdirbamiausių medžiagų pasaulyje. Tačiau, kad vilnoniai megztiniai tarnautų dešimtmečius, ...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:43 Nostradamo pranašystės 2025 pabaigai: karas, maras ir kosminė grėsmė
Nostradamo pranašystės 2025 metams kelia siaubą: Trečiasis pasaulinis karas tarp Rytų ir Vakarų, kosminis ugnies kamuolys (asteroidas ar bomba), resursų išsekimas su „odos monetomis“, maro sugrįžimas Anglijoje ir Amazonės naikinimas Brazilijoje. Ketu...

Skaityti daugiau

2025-11-03 laikas 08:31 Kodėl galvos skausmas dažniausiai užklumpa rytais? NHS specialistų paaiškinimai
NHS specialistai aiškina, kodėl galvos skausmas dažniausiai pasireiškia rytais. Pagrindinės priežastys: streso hormonų svyravimai, dehidratacija, bruksizmas, alkoholio vartojimas ir tam tikri maisto produktai. Jei skausmas kartojasi reguliariai, būti...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:05 Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais
Pasinerkite į rudeninį Lietuvos mišką su raminančiais ASMR garsais: stiprus vėjas, šnarantys spalvoti lapai, švelnus paukščių čiulbėjimas ir miško ramybė. Idealus miegui, meditacijai ar streso mažinimui. Filmuota 4K kokybe, 2+ val. trukmės kelionė ru...

Skaityti daugiau

2025-11-02 laikas 22:02 Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje
Rūko apgaubtas miško rytas Lietuvoje. Tikri gamtos garsai: švelnus upelio čiurlenimas, paukščių čiulbėjimas, medžių ošimas. Puiku miegui, meditacijai ar atsipalaidavimui po sunkios dienos. 4K kokybė, 5 val. ramybės. 🌫️🌲 Prenumeruok daugiau lietuviško...

Skaityti daugiau