2020-09-05, 14:35
Balandėliai su grybais ir kruopomis, kepti orkaitėje
Sveikesni ir itin skanūs, tik šitaip galėčiau apibūdinti tokius balandėlius su grybais. Kadangi į svečius užsuko mėsos nevalgantis žmogus, tai teko gaminti neįprastą variantą, kuris labai pasiteisino. Esu visiškai tikra, kad patiks visiems grybų mėgėjams!
Skaityk toliau
2020-09-02, 14:43
Apverstas obuolių pyragas su cinamonu
Obuolius nulupti ir supjaustyti į 8 skilteles. Ant likusios sviesto keptuvėje suberti rudąjį cukrų, paskleisti. Ant viršaus suberti obuolius. Iškepusį pyragą palikti apie 10 min pravėsti, tada atsargiai peiliu atskirti nuo keptuvės kraštų ir išversti į lėkštę.
Skaityk toliau
2020-09-01, 22:21
Višta troškina aluje su grybais
Vištieną įtrinti prieskoniais su šlakeliu aliejaus ir palikti pora valandų pasimarinuoti.
Įkaitinti kelis šaukštus aliejaus puode ir apkepti vištą iš krutinėlės pusės ir nugarėlės. Perkelti į lėkštę.
Tame pačiame puode apkepti pasmulkintus svogūnus ir grybus, tuomet suberti pomidorus ir papriką. Kelias minutes pakepti.Jai reikia įpilti daugiau aliejaus.
Skaityk toliau
2020-08-27, 14:44
Greitai pagaminamas ir minkštutėlis apelsinais kvepiantis keksas
Į elektrinį maišytuvą įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų, cukrų, gabaliukais pjaustytą apelsiną be sėklų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Į paruoštą masę berkite miltų, kepimo miltelių bei ir druskos mišinį ir gerai išmaišykite iki tinkamos konsistencijos. Tešlą pilkite į riebalais išteptą pailgą kepimo formą ir kepkite 40 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skaityk toliau
|