Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Rugpjūčio » 30

Paprasta Ir Sotu: Makaronai Spageti Su Faršu Ir Sūriu

Paprasta Ir Sotu: Makaronai Spageti Su Faršu Ir Sūriu

Kokia šalis pirmoji Jums atsiranda galvoje, ištarus žodį spagečiai. Tikriausiai visų atsakymas dabar Būtų Italija. Bet neseniai knygoje perskaičiau, kad maždaug pusė Italijos gyventoju spagečių net nevalgo. Labai nustebinęs, įdomus faktas.

Bet nuo to šis patiekalas netampa nei kiek prastesnis, anaiptol, taip pagaminti makaronai su faršu ir sūriu, tikrai paliks jus labai sočius ir laimingus.

Ingredientai:

  • spageti makaronai: 1 nepilnos saujos;
  • jautienos/kiaulienos faršas: ~200 gramų (galima naudoti tik kiaulienos faršą);
  • česnakas: poros skiltelių;
  • baltieji svogūnai: 1;
  • kapoti pomidorai: 2 skardinės (po 400 gramų);
  • šviežios petražolės;
  • smulkiai tarkuotas parmezano sūris;
  • šviežiai grūsti juodieji pipirai;
  • alyvuogių aliejus (kepimui);
  • lauro lapeliai.

Recepto paruošimas:

1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, kiaulienos faršą susimalame patys, o ne naudojame pirktinį, nes rezultatas su juo nebus toks geras. 

2. Patarimas prieš gaminant: Jeigu namie neturite mėsmalės - šiame video galite matyti kaip greitai pasidaryti naminį faršą be daug pastangų. :)

3. Iš pradžių pradėkite nuo aliejaus įkaitinimo keptuvėje.

4. Į įkaitintą aliejį įmeskite sutraiškytas česnako galvutes, ir jiems pageltonavus, suberkite supjaustytą svogūną.

5. Kai jau svogūnas suminkštėja, užpilkite juos kapotais pomidorais, pagardinkite druska ir sumažinę ugnį, įmeskite lauro lapelių, troškinkite sudėtą turinį, paversdami jį į padažą maždaug 30 minučių (arba kiek ilgiau).

6. Pasiruoškite puodą su vandeniu virti spagečius, pasūdykite užvirus, ir tuomet sumerkiu makaronus, - virkite maždaug 12-15 minučių (ar jau išvirė, aš pati tikrinu ragaudama).

7. Kai jau troškinamas padažas sutirštėja, sudėkite į keptuvę faršą, padidinkite ugnį ir viską apkepkite maždaug 5 minutes.

8. Stenkitės derinti, kad spageti išvirimo laikas bei faršo su padažu iškepimo laikas sutaptų, nes spageti makaronai yra ganėtinai įnoringi, gali perbrinkti užsistovėję vandeny, o nukošti greit atvėsta ir netenka savo skonio subtilybių... todėl, tik nuėmus nuo kaistuvės, spageti nukošiu, ir išsyk vynioju į lėkštę.

9. O ant jų viršaus sudedu pasiruoštą faršo padažą.

10. Galiausiai apiberkite parmezano sūriu ir šviežiai supjaustytomis žolelėmis. Patiekite ir skanaukite!

makaronai, mėsa, sūris, spageti, faršas, virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau