Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 04

Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu

Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu

Spaghetti bolognese - spagečiai su "Bolonijos" padažu iš jautienos faršo, patiekti su sūriu, tikrų tikriausia klasika, kurią gamina daugelis pasaulyje.

Spagečiai su "Bolognese" padažu - man asmeniškai vienas iš pačių skaniausių makaronų patiekalų. O va mano dukra, šio patiekalo užsimano bene kiekvieną savaitę.

Patarimai ir pastebėjimai. Aš šį padažą verdu lygiai vieną valandą. Spageti makaronų aš įprastai verdu mažiau, kad būtų kuo daugiau padažo.

Visada gaminu su malta neriebia jautiena (ne riebesne nei 20 procentų). Jeigu pasirinksite virti su riebesne mėsa, tai išsiskirs ganėtinai daug riebalų (rekomenduočiau juos nupilti), nes kitaip bus kiek per riebu.

Sudėtingumas. Tikrai nesudėtingai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tikrai fantastika, būtinai kartosiu ir ateityje. Gaminau jau daugybe kartų, receptas niekada nenuvilia.

Ingredientai

  • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
  • malta neriebi jautiena: 500 gramų
  • svogūnai: 1 (susmulkinto)
  • saliero stiebai: 2 (supjaustyti)
  • česnakas: 2 skiltelių (sutraiškytų)
  • pomidorų tyrė: 90 gramų
  • jautienos sultinys: 300 mililitrų
  • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 gramų)
  • druska
  • pipirai
  • spagečiai: 500 gramų
  • tarkuotas parmezano sūris: 1 saujos
  • bazilikas (jeigu norisi).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų.

2. Sudedame jautienos faršą, svogūną, salierą ir kepame maždaug 5 minutes arba, kol jautiena paruduoja.

3. Tada dedame česnaką, pomidorų tyrę, išmaišome, dar pakepame maždaug 60 sekundžių.

4. Tuomet supilame sultinį ir konservuotus pomidorus. Įberiame druskos, pipirų, užverdame.

5. Sumažiname kaitrą, uždengiame puodą dangčiu ir verdame maždaug 60 minučių kartas nuo karto vis pamaišydami.

6. Sūdytame vandenyje išverdame spageti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukošiame.

7. Po to sukrečiame spagečius į puodą su padažu, viską išmaišome, kad makaronai gerai pasidengtų padažu.

8. Patiekiame su tarkuotu parmezano sūriu ir bazilikais. Skanaujame!

9. Rekomendacija: Daugiau spagečių receptų rasite: Spagečiai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau