Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 04

Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu

Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu

Spaghetti bolognese - spagečiai su "Bolonijos" padažu iš jautienos faršo, patiekti su sūriu, tikrų tikriausia klasika, kurią gamina daugelis pasaulyje.

Spagečiai su "Bolognese" padažu - man asmeniškai vienas iš pačių skaniausių makaronų patiekalų. O va mano dukra, šio patiekalo užsimano bene kiekvieną savaitę.

Patarimai ir pastebėjimai. Aš šį padažą verdu lygiai vieną valandą. Spageti makaronų aš įprastai verdu mažiau, kad būtų kuo daugiau padažo.

Visada gaminu su malta neriebia jautiena (ne riebesne nei 20 procentų). Jeigu pasirinksite virti su riebesne mėsa, tai išsiskirs ganėtinai daug riebalų (rekomenduočiau juos nupilti), nes kitaip bus kiek per riebu.

Sudėtingumas. Tikrai nesudėtingai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tikrai fantastika, būtinai kartosiu ir ateityje. Gaminau jau daugybe kartų, receptas niekada nenuvilia.

Ingredientai

  • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
  • malta neriebi jautiena: 500 gramų
  • svogūnai: 1 (susmulkinto)
  • saliero stiebai: 2 (supjaustyti)
  • česnakas: 2 skiltelių (sutraiškytų)
  • pomidorų tyrė: 90 gramų
  • jautienos sultinys: 300 mililitrų
  • smulkinti konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 gramų)
  • druska
  • pipirai
  • spagečiai: 500 gramų
  • tarkuotas parmezano sūris: 1 saujos
  • bazilikas (jeigu norisi).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia puode įkaitiname aliejų.

2. Sudedame jautienos faršą, svogūną, salierą ir kepame maždaug 5 minutes arba, kol jautiena paruduoja.

3. Tada dedame česnaką, pomidorų tyrę, išmaišome, dar pakepame maždaug 60 sekundžių.

4. Tuomet supilame sultinį ir konservuotus pomidorus. Įberiame druskos, pipirų, užverdame.

5. Sumažiname kaitrą, uždengiame puodą dangčiu ir verdame maždaug 60 minučių kartas nuo karto vis pamaišydami.

6. Sūdytame vandenyje išverdame spageti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nukošiame.

7. Po to sukrečiame spagečius į puodą su padažu, viską išmaišome, kad makaronai gerai pasidengtų padažu.

8. Patiekiame su tarkuotu parmezano sūriu ir bazilikais. Skanaujame!

9. Rekomendacija: Daugiau spagečių receptų rasite: Spagečiai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau