Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 16

Itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu

makaronai, faršas, spagečiai, spagečiai su faršu, makaronų patiekalai,

Tokį makaronų apkepą galima gaminti su kokiu tik norisi faršu - tinka jautienos, kiaulienos ar net vištienos faršas. Aš šį kartą gaminau vien su kiaulienos faršu, tačiau įprastai gaminu su maišytu kiaulienos-jautienos faršu. Turiu pripažinti, kad didelio skirtumo nepajaučiau, kad šį kartą jautienos faršo buvo.

Toks patiekalas gali būti nuostabus būdas sunaudoti įvairius maisto likučius - užsilikusio kepto faršo ar virtų makaronų. Pridėsime dar kelis ingredientus ir skanus itališkas apkepas paruoštas!

Beje, internete bandžiau surasti, kaip iš tiesų šį apkepą reikėtų vadinti ir pavyko rasti kelis pavadinimus - pasticijo, pastitsio arba net pasticcio. Gal kas komentaruose galėtų parašyti kaip tiksliai rašosi? :) Kituose šaltiniuose dar pavyko rasti, kad tai graikiškas apkepas, bet mano receptų knygoje parašyta, kad itališkas, todėl palikau pavadinime taip, kaip buvo nurodyta knygoje. Na, bet nėra taip svarbu iš kurios šalies jis kilęs, svarbu, kad skonis itin geras. Einame gaminti!

Ingredientai

Padažui:

  • grietinėlė: 300 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • sviestas: 50 gramų
  • morkos: 0,5 (nėra būtina)
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje ištirpiname sviestą.

2. Šiek tiek pakepiname miltus, užpilame grietinėle ir gerai išmaišome, kad nebūtų miltų gumuliukų, dar pakaitiname, kad padažas sutirštėtų, pagardiname druska bei pipirais.

3. Paliekame pravėsti ir įplakame kiaušinius, taip pat įtarkuojame morką.

4. Pasiruoštą padažą supilame į išvirtus makaronus ir išmaišome.

5. Sausoje keptuvėje pakepiname faršą, sudedame pomidorų padažą ir susmulkintą česnaką.

6. Po to į pasirinktą formą dedame makaronų sluoksnį, tada kepintą faršą ir ant viršaus dar makaronų.

7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, formą uždengę folija, maždaug 30 minučių.

8. Paskui nuimame foliją, apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje dar maždaug 10-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau makaronų apkepų receptų rasite: Makaronų apkepai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau