- 16.03.2022
- 1.0 Reitingas
- 2093 Peržiūros
- Aptarti
Tokį makaronų apkepą galima gaminti su kokiu tik norisi faršu - tinka jautienos, kiaulienos ar net vištienos faršas. Aš šį kartą gaminau vien su kiaulienos faršu, tačiau įprastai gaminu su maišytu kiaulienos-jautienos faršu. Turiu pripažinti, kad didelio skirtumo nepajaučiau, kad šį kartą jautienos faršo buvo.
Toks patiekalas gali būti nuostabus būdas sunaudoti įvairius maisto likučius - užsilikusio kepto faršo ar virtų makaronų. Pridėsime dar kelis ingredientus ir skanus itališkas apkepas paruoštas!
Beje, internete bandžiau surasti, kaip iš tiesų šį apkepą reikėtų vadinti ir pavyko rasti kelis pavadinimus - pasticijo, pastitsio arba net pasticcio. Gal kas komentaruose galėtų parašyti kaip tiksliai rašosi? :) Kituose šaltiniuose dar pavyko rasti, kad tai graikiškas apkepas, bet mano receptų knygoje parašyta, kad itališkas, todėl palikau pavadinime taip, kaip buvo nurodyta knygoje. Na, bet nėra taip svarbu iš kurios šalies jis kilęs, svarbu, kad skonis itin geras. Einame gaminti!
Ingredientai
- virti makaronai: 400 gramų
- mėgstamas faršas: 300 gramų (naudojau kiaulienos faršą)
- pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 2 skiltelių
- sūris: šiek tiek.
Padažui:
- grietinėlė: 300 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- sviestas: 50 gramų
- morkos: 0,5 (nėra būtina)
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje ištirpiname sviestą.
2. Šiek tiek pakepiname miltus, užpilame grietinėle ir gerai išmaišome, kad nebūtų miltų gumuliukų, dar pakaitiname, kad padažas sutirštėtų, pagardiname druska bei pipirais.
3. Paliekame pravėsti ir įplakame kiaušinius, taip pat įtarkuojame morką.
4. Pasiruoštą padažą supilame į išvirtus makaronus ir išmaišome.
5. Sausoje keptuvėje pakepiname faršą, sudedame pomidorų padažą ir susmulkintą česnaką.
6. Po to į pasirinktą formą dedame makaronų sluoksnį, tada kepintą faršą ir ant viršaus dar makaronų.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, formą uždengę folija, maždaug 30 minučių.
8. Paskui nuimame foliją, apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje dar maždaug 10-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau makaronų apkepų receptų rasite: Makaronų apkepai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau