Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 16

Itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu

makaronai, faršas, spagečiai, spagečiai su faršu, makaronų patiekalai,

Tokį makaronų apkepą galima gaminti su kokiu tik norisi faršu - tinka jautienos, kiaulienos ar net vištienos faršas. Aš šį kartą gaminau vien su kiaulienos faršu, tačiau įprastai gaminu su maišytu kiaulienos-jautienos faršu. Turiu pripažinti, kad didelio skirtumo nepajaučiau, kad šį kartą jautienos faršo buvo.

Toks patiekalas gali būti nuostabus būdas sunaudoti įvairius maisto likučius - užsilikusio kepto faršo ar virtų makaronų. Pridėsime dar kelis ingredientus ir skanus itališkas apkepas paruoštas!

Beje, internete bandžiau surasti, kaip iš tiesų šį apkepą reikėtų vadinti ir pavyko rasti kelis pavadinimus - pasticijo, pastitsio arba net pasticcio. Gal kas komentaruose galėtų parašyti kaip tiksliai rašosi? :) Kituose šaltiniuose dar pavyko rasti, kad tai graikiškas apkepas, bet mano receptų knygoje parašyta, kad itališkas, todėl palikau pavadinime taip, kaip buvo nurodyta knygoje. Na, bet nėra taip svarbu iš kurios šalies jis kilęs, svarbu, kad skonis itin geras. Einame gaminti!

Ingredientai

Padažui:

  • grietinėlė: 300 mililitrų
  • kiaušiniai: 2
  • sviestas: 50 gramų
  • morkos: 0,5 (nėra būtina)
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje ištirpiname sviestą.

2. Šiek tiek pakepiname miltus, užpilame grietinėle ir gerai išmaišome, kad nebūtų miltų gumuliukų, dar pakaitiname, kad padažas sutirštėtų, pagardiname druska bei pipirais.

3. Paliekame pravėsti ir įplakame kiaušinius, taip pat įtarkuojame morką.

4. Pasiruoštą padažą supilame į išvirtus makaronus ir išmaišome.

5. Sausoje keptuvėje pakepiname faršą, sudedame pomidorų padažą ir susmulkintą česnaką.

6. Po to į pasirinktą formą dedame makaronų sluoksnį, tada kepintą faršą ir ant viršaus dar makaronų.

7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, formą uždengę folija, maždaug 30 minučių.

8. Paskui nuimame foliją, apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje dar maždaug 10-15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau makaronų apkepų receptų rasite: Makaronų apkepai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau