Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 16

Makaronų apkepas su faršu, pievagrybiais ir sūriu

makaronai, faršas, spagečiai, spagečiai su faršu, makaronų patiekalai

Šį kartą noriu su Jumis visais pasidalinti nuostabiu makaronų apkepu su faršu ir pievagrybiais. Jo ingredientai visiškai paprasti, bet skonis tiesiog puikus.

Aš tokį apkepą dažniausiai gaminu su kiaulienos faršu, bet galite pasirinkti ir kitą mėgstamą.

Jeigu esate gerąją ta žodžio prasme, pamišę dėl sūrio, tai jo kiekį galite ir dar padidinti. Jis čia tiesiog privalomas ir tinka idealiai. 

Ingredientai

  • kiaulienos faršas: 500 gramų
  • makaronai: 500 gramų
  • pievagrybiai: 200 gramų
  • fermentinis sūris: 200 gramų (arba pagal skonį)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • druska
  • aliejus: šlakelio
  • mėgstami prieskoniai: šiek tiek (aš naudojau džiovintų žolelių mišinį).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.

2. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapojame.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.

4. Apkepiname svogūną, kol suminkštėja ir pasidaro tarsi permatomas.

5. Tuomet česnaką ir pakepiname keliolika sekundžių, kol paskleidžia savo aromatą.

6. Tada sudedame faršą ir kepame, vis pamaišydami, kol mėsa bus beveik pilnai iškepusi. Iki galo iškepti nereikia, nes ji dar keps orkaitėje.

7. Pievagrybius nuvalome ir supjaustome riekelėmis. Sudedame į faršą ir dar kelias minutes pakepiname. Tuo pačiu pagardiname prieskoniais.

8. Po to į kepimo indą sudedame išvirtus makaronus, ant jų sudedame apkeptą faršą su pievagrybiais, o viršų pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.

9. Kepimo indą dedame į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 20 minučių, kol sūris šiek tiek apskrunda. Patiekiame ir skanaujame! ;)

Rekomendacija: Daugiau makaronų apkepų receptų rasite: Makaronų apkepai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:40 Europa uždraudžia mokėjimus grynaisiais prieš privalomo ‘skaitmeninio euro’ įvedimą
ES paskelbė planus kriminalizuoti visus mokėjimus grynaisiais, numatydama įvesti naują „skaitmeninį eurą“, kuris bus privalomas visiems piliečiams, norintiems dalyvauti visuomenės gyvenime.

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 13:10 Tyrimas: COVID-19 ‘spyglio baltymas’ iš tiesų buvo HERV-K

Mokslininkai atrado, kad COVID-19 „spyglio baltymas“ iš tiesų nebuvo virusinis, o buvo spike formos HERV-K – senovinis endogeninis retrovirusinis baltymas, užkoduotas žmogaus DNR ir žinomas kaip aktyvuojantis uždegimo ir str...

Skaityti daugiau