Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 16

Makaronų apkepas su faršu, pievagrybiais ir sūriu

makaronai, faršas, spagečiai, spagečiai su faršu, makaronų patiekalai

Šį kartą noriu su Jumis visais pasidalinti nuostabiu makaronų apkepu su faršu ir pievagrybiais. Jo ingredientai visiškai paprasti, bet skonis tiesiog puikus.

Aš tokį apkepą dažniausiai gaminu su kiaulienos faršu, bet galite pasirinkti ir kitą mėgstamą.

Jeigu esate gerąją ta žodžio prasme, pamišę dėl sūrio, tai jo kiekį galite ir dar padidinti. Jis čia tiesiog privalomas ir tinka idealiai. 

Ingredientai

  • kiaulienos faršas: 500 gramų
  • makaronai: 500 gramų
  • pievagrybiai: 200 gramų
  • fermentinis sūris: 200 gramų (arba pagal skonį)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • druska
  • aliejus: šlakelio
  • mėgstami prieskoniai: šiek tiek (aš naudojau džiovintų žolelių mišinį).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.

2. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapojame.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų.

4. Apkepiname svogūną, kol suminkštėja ir pasidaro tarsi permatomas.

5. Tuomet česnaką ir pakepiname keliolika sekundžių, kol paskleidžia savo aromatą.

6. Tada sudedame faršą ir kepame, vis pamaišydami, kol mėsa bus beveik pilnai iškepusi. Iki galo iškepti nereikia, nes ji dar keps orkaitėje.

7. Pievagrybius nuvalome ir supjaustome riekelėmis. Sudedame į faršą ir dar kelias minutes pakepiname. Tuo pačiu pagardiname prieskoniais.

8. Po to į kepimo indą sudedame išvirtus makaronus, ant jų sudedame apkeptą faršą su pievagrybiais, o viršų pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.

9. Kepimo indą dedame į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 20 minučių, kol sūris šiek tiek apskrunda. Patiekiame ir skanaujame! ;)

Rekomendacija: Daugiau makaronų apkepų receptų rasite: Makaronų apkepai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau