- 06.06.2022
- 0.0 Reitingas
- 1284 Peržiūros
- Aptarti
Kaip tik nauja savaitė - taip nauji skoniai mano virtuvėje! Ganėtinai retai gaminu patiekalus iš baklažano, bet kartas nuo karto užeina noras virtuvėje pradėti naudoti vis kokius nors naujus, kitokius ingredientus, nei mūsų šeimai yra įprasta. Todėl Jūsų dėmesiui - faršu įdarytas ponas baklažanas. Šitaip baklažano aš dar nebuvau gaminusi. Anksčiau tikrai esu gaminusi įdarytas cukinijas su vištienos arba kiaulienos faršu. Bet baklažanas įdarytas su jautienos faršu, mano manymu, pralenkia visas įdarytas cukinijas, ir savo skoniu, ir savo išvaizda. Nors įdarytos cukinijos taipogi labai skanu, bet baklažanas, kaip daržovė, kepdamas įgauna kiek kitokį, turtingesnį skonį.
Jei esate apsilankę Turkijoje, tikriausiai pastebėjote, kad baklažanas turkų virtuvėje yra ganėtinai populiari daržovė. Aš jau prieš gerus kokius 5-7 metus esu pamėgusi turkų serialus, todėl man visada smagu išmėginti turkiškus patiekalus, kokius pamatydavau turkų serialuose. Įdarytas baklažanas yra vienas iš tokių. Šitaip paruoštas baklažanas man buvo pats skaniausias su ryžiais ir grietine (dar labai tinka ir natūralus jogurtas). Išmėginti patys, labai nuoširdžiai rekomenduoju.
Ingredientai
- baklažanai: 2 vid. dydžio
- jautienos faršas: 250 gramų
- svogūnai: 1 vid. dydžio
- susmulkinti konservuoti pomidorai: 300 gramų
- vanduo: 200 mililitrų
- česnakas: 3 skiltelių
- susmulkintos petražolės: 1 saujos
- pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- pomidorai: 4 plonų griežinėlių (nėra būtina)
- žaliosios paprikos: 8 plonų juostelių (nėra būtina)
- džiovintos aštriosios paprikos dribsniai arba milteliai: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- aliejus (kepimui)
- druska
- pipirai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia baklažanus perpjaukite pailgai perpus.
2. Tuomet kiekvieną puselę įpjaukite pailgai per vidurį (tik įpjaukite atsargiai, kad neperpjautumėte baklažano odelės).
3. Kiekvieno baklažano įpjovą ir paviršių apibarstykite druska ir palikite pastovėti kambario temperatūroje maždaug 15 minučių.
4. Per tą laiką, svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepiname su šlakeliu alyvuogių aliejaus ant vidutinės kaitros, kol svogūnas suminkštės.
5. Nulupame česnako skilteles, sutrinkite česnako spaustuku, ir kepinkite maždaug 60 sekundžių kartu su svogūnu.
6. Tuomet sudėkite jautienos faršą ir išmaišykite.
7. Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, aštriosios paprikos dribsnius, pagardinkite druska, pipirais ir kepinkite kelias minutes. Faršo nereikia ilgai kepti, nes jis vėliau dar keps orkaitėje ant baklažanų.
8. Paragaujame ar papildomai nereikia druskos ir/arba pipirų.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
10. Baklažanų puseles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
11. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudėkite baklažanus ir kepinkite iš abiejų pusių, kol šie apskrus. Ilgai kepti nereikia, tiesiog, kol baklažanai apskrus.
12. Tuomet baklažanus sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
13. Kepimo indą patepkite aliejumi, sudėkite visas baklažanų puseles taip, kad odelė liestų indo apačią.
14. Ant kiekvieno baklažano po lygiai uždėkite jautienos faršo, išlyginkite paviršių.
15. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius ir paprikos juosteles.
16. Į indą supilkite vandenį sumaišytą su vienu valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus, indą uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
17. Paskui nuimkite foliją ir kepkite dar apie 15 minučių.
18. Baklažanus patiekite su ryžiais, natūraliu jogurtu ir salotomis. Skanaukite!
19. Rekomendacija: Daugiau įdarytų baklažanų receptų rasite: Įdarytų baklažanų receptai.
Recepto Autorius Lithuanian in the USA
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau