- 01.09.2020
- 0.0 Reitingas
- 1232 Peržiūros
- Aptarti
Tai nuostabios minkštos bandelės su moliūgo aromatu, pamėginkite ir Jūs!
Ingredientai:
- miltai: ~500 gramų
- cukrus: ~20-100 gramų (nuo to kokio saldumo norisi)
- žalios mielės: 20 gramų (arba 1 arbatinio šaukštelio sausų)
- moliūgo tyrė: 150 gramų (~200 gramų žalio moliūgo)
- minkštas sviestas: 25 gramų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- skystis: 200 mililitrų (pienas arba vanduo).
Recepto paruošimas:
1. Pirmiausia mieles išsukame su cukrumi, sviestu, druska ir šlakeliu vandens.
2. Pilame likusį vandenį, maždaug pusę miltų ir užmaišome tirštą tešlą.
3. Paliekame pastovėti šiltai kol padvigubės.
4. Moliūgą supjaustome gabaliukais.
5. Dedame į mikrobangų krosnelę ir kepame kol suminkštės.
6. Susidariusį skystį nupilame ir moliūgą gerai sutriname šakute.
7. Kai jau masė pravėsta, įmaišome į tešlą ją. Pilame likusius miltus ir užminkome minkštą tešlą.
8. Leidžiame pakilti.
9. Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos apvoliojame miltuose ir aprišame miltuota virve. Virvė privalo būti natūrali linas arba medvilnė, nedažyta. Neįveržiame ir aprišame lengvai.
10. Paliekame maždaug 20 minučių šiltai.
11. Tada aptepame lydytu sviestu arba kiaušinio trynio plakiniu.
12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
13. Iškeptą bandelę išlaisviname iš virvės.
14. Galite, jeigu norisi, papuošti viršuje centrą su razina arba moliūgo sėkla. Skanaujam!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau