- 28.12.2019
- 0.0 Reitingas
- 1182 Peržiūros
- Aptarti
Citrusinių vaisių nauda yra plačiai žinoma. Gausūs eteriniais aliejais, bei turintys kitų sveikatai naudos: pirma, juose gausu vitaminų ir mineralų. Daugiausia randame kalcio, magnio ir geležies, vitamino C, A, B1 ir B2. Antra, apsaugo virškinimo sistemą. Trečią, padeda kontroliuoti cholesterolio lygį, todėl tai gali prisidėti prie širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatos (paranormal.lt).
Dėka vitaminų ir mineralų, jie stiprina imuninę sistemą.
Paprastai žinoma, kad uogienėse yra per daug cukraus. Štai, kodėl mes siūlome receptą su mažai juose cukraus, kad pusryčiai būtų dar sveikesni.
Taigi, mes turime cukrų pakeisti sveiku saldikliu arba, dar geriau, medumi. Taigi, mes ne tik sumažinsime rafinuoto cukraus vartojimą, bet ir suteiksime savo pagamintoms uogienėms pranašumą.
Receptas 1. Citrusinė uogienė su medumi.
Ingredientai:
- 2 dideli apelsinai;
- 3 arba 4 mandarinai;
- 200 ml vandens;
- 400 g medaus;
- Cinamono lazdelė.
Gaminimas:
Pirmiausia gerai nuvalome vaisius.
Po to nulupkite mandarinus ir apelsinus.
Tada vaisius supjaustome mažais gabalėliais.
Toliau į puodą dedame apelsinus ir mandarinus kartu su žievele ir jų sultimis, užpilame vandens. Virkite apie valandą.
Vėliau išimame žieveles ir viską suplakame blenderiu, trintuve, kol taps košelė be gabalėlių.
Tada mes dedame mišinį atgal į puodą ir supilame medų ir cinamoną. Tada, toliau kaitiname apie 15 minučių.
Galiausiai leiskite atvėsti. Tik tada, kai uogienė atvės, ji turėtų būti pakankamai tiršta.
Galiausiai uogienę laikome stikliniuose indeliuose. Atidarę jį, turėtumėte laikyti šaldytuve.
Receptas 2. Citrusinė uogienė su Stevia.
Ingredientai:
- 1 kg apelsinų;
- Citrinų sultys;
- 2 šaukštai Stevijos;
- Cinamono lazdelė.
Gaminimas:
Pirmiausia apelsinus nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais, įsitikinkite, kad neliko balto ir sėklų.
Tada išspauskite apelsinus ir troškinkite sultis apie 40 minučių ant silpnos ugnies.
Per tą laiką išspauskite citriną ir sumaišykite jas su Stevija ir apelsino žievele.
Po to supilkite šį citrinos, Stevijos ir žievelės mišinį į puodą su apelsinų sultimis ir virkite dar 10 minučių.
Galiausiai išjunkite ugnį ir viską sutrinkite trintuve (išskyrus apelsino žievelę).
Galiausiai uogienę supilkite į stiklinį indą.
Kai ji atvės, citrusinė uogienė su Stevija bus paruošta valgymui.
Dar keletas receptų, kaip pasigaminti uogienę su kuo mažiau cukraus.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau