Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 24

Jautienos šašlykas su aštriomis salotomis ir česnakinėmis bulvytėmis

Jautienos šašlykas su aštriomis salotomis ir česnakinėmis bulvytėmis

Noriu pasidalinti nuostabia nuostabia naujiena - sausai brandintos jautienos išpjovos šašlyku, kurio pakuotėje rasite jau suvertus mėsos gabalėlius ant medinio iešmelio. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai tik įkaitinti žarijas, išsikepti ir mėgautis restorano vertu patiekalu namuose.

Brandintai mėsai sausuoju būdu nereikia papildomų prieskonių ar marinavimų, todėl paruošimo būdas kur kas labiau supaprastėja ir gaunate nuostabų skonį.

Ingredientai:

  • "Kitchen me" sausai brandintos jautienos išpjovos šašlykas: 2 pakelių (po 200 gramų)
  • šviežios bulvytės: 10 nedidelių
  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • džiovintos česnako granulės: žiupsnelio 
  • šviežiai pjaustyti krapai: žiupsnelio 
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Salotoms:

  • raudonieji ir geltonieji vyšniniai pomidorai: 10 vienetų
  • agurkas: gabalėlio
  • ridikėliai: 4 vienetų
  • marinuotos jelapeno paprikos: pagal skonį
  • mėgstamas salotų mišinys: poros saujų
  • citrinos sultys: šlakelio 
  • alyvuogių aliejus: šlakelio 
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Recepto paruošimas:

  1. Iš pradžių šviežias bulvytes išverdame lengvai pasūdytame vandenyje, nugariname ir atidedame į šalį.
  2. Prieš kepant jautienos šašlyką, išimame iš pakuotės, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
  3. Salotas paruošiame iš išvardintų ingredientų. Kad nesumirktų salotų lapai, dedame juos tik prieš patiekiant.
  4. Pasirinkime kur kepsime - grilinėje ant žarijų ar elektrinėje, keptuvėje, orkaitėje ar pan. Šį kartą rinkausi elektrinę grilinę.
  5. Pirmiausiai kepame jautienos šašlykus keletą minučių iki norimo iškepimo lygio.
  6. Perdedame į lėkštę, uždengiame folija ir paliekame šiltai pastovėti.
  7. Į dubenį sudedame išilgai perpjautas bulvytes, apšlakstome aliejumi, pagardiname česnako granulėmis, druska ir viską lengvai permaišome. Bulvių puseles iškepame grilinėje.
  8. Serviruojame lėkštes: dedame salotas, bulvių puseles, kurias apibarstome krapais, jautienos šašlyką, kurį pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Skanaus.

Receptu pasidalino: Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau