- 09.06.2020
- 0.0 Reitingas
- 1330 Peržiūrų
- Aptarti
Labai tinka vakarienei. Lengvai pagaminami, visada galima sunaudoti bulvių likučius nuo pietų.
Ingredientai:
8 vidutinio dydžio virtos bulvės ( geriausia virtos su lupena)
2 valg. š. miltų
1 kiaušinis
1 arbat. š. sviesto
druskos
1 valg. š. bulvių krakmolo apvoliojimui.
Recepto Gaminimas:
šaltas bulves sumalame ar sutarkuojame burokine tarka. dedame sviestą, įmušame kiaušinį, beriame druskos ir miltus. Viską gerai suminkome, drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio kukulius ir apvoliojame krakmole.
Dedame į verdantį pasūdytą vandenį, kai pakyla, verdame apie 5 - 10 min, išgriebiame kiaurasamčiu. Patiekiame su tirpintu sviestu, spirgučiais ar grietinės padažu.
Mes valgome su grietinės padažu: keptuvėje pakaitinu trupučiuką sviesto, kelis šaukštus grietinės, truputį vandens, druskos ir krapų.
Atsiliepimai:
Anonimas: Ką tik išbandžiau ši receptą. Bulves tarkavau su burokėliu tarka ir man sis būdas nelabai patiko, kadangi jautėsi gnužuliukai, bulvių mase nebuvo glotni, švelni, kramtant jautiesi nesusitrynusios bulves. o visa kita OK. Kita karta bandyčiau su mėsmale, tačiau ja reikia turėti pirmiausia :))
Ina: Tai gal turite smulkesnę tarkutę ( sūriui ), tarkuokite ja. O gal mažai minkėte, nes man gumuliukų nelieka, o retai kada malu, beveik visada tarkuoju.
Anonimas: Gailiuosi, kad dariau pagal si receptą. Manau, reikia dėti krakmolo i bulves, jei norit valgyt ne bulvių koše.
Ina: Visą amžinybę darau ir tikrai nereikia dėti jokio krakmolo, i krakmolą tik apvoliojame. Gal kažką ne taip padarėte ;)
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau