- 04.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 549 Peržiūrų
- Aptarti
Įvairūs sūrio pyragai jau seniai tapo mano pagrindiniu kepiniu. Kiekvieną kartą gamindama stengiuosi išmėginti vis kitokį naują skonį. Šį kartą gaminant buvo panaudota - matcha ir laimas.
Matcha pyragas, itin tiks pusryčiams - juk pagamintas su žaliąja arbata. Ir pats visas žalias, gal net sveikiau atrodo... :) Ir jei rimtai, jis išties yra šiek tiek liesesnis už įprastą, nes vietoje sūrio arba kreminės varškės aš pati visada naudoju graikišką jogurtą. Nuo jogurto tekstūra būna lengvutė tarsi pūkelis, bet lygiai tokia pati kreminė. Ir skonis tikrai nenukenčia nė kiek.
Aš pirmą kartą kažką kepiau su matcha arbata, ir vienu metu begaminant jau buvau šiek tie persigandusi, kad jos padauginau. Paragavus, arbatos skonis buvo ganėtinai stiprus, kad tešla tapo karti. Bet iškepus ir čyzkeikui pastovėjus viskas pasidarė labai gerai, lengvas žaliosios arbatos skonis su šiek tiek laimų rūgštelės. Ir man pačiai, kaip labai neįprastų spalvų maisto mėgėjai, matcha variantas itin patiko.
Aš kepiau 2 nedidelius čyzkeikus, vienas nukeliavo į darbą, o kitas pasiliko namuose. Abu vienodai greitai pradingo nuo stalo! Iš to paties ingredientų kiekio gaunasi ir vienas pyragas 24-26 centimetrų torto formoje.
Ingredientai
- graikiškas jogurtas: 1 kilogramo
- cukrus: 1 stiklinės
- kiaušiniai: 5
- kukurūzų krakmolas: 3 šaukštų (galite pakeisti dviem šaukštais miltų)
- laimo vaisiai: 1
- matcha arbatos milteliai: 3 kupinų arbatinių šaukštelių
- sviestiniai sausainiai: 200 gramų
- kokosų aliejus: ~3 šaukštų (arba 80 gramų sviesto)
- rudas cukrus: 2 šaukštų
- druska: žiupsnelio.
Recepto paruošimas
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tada sausainius pagrindui sumalame su maisto smulkintuvu arba tiesiog sudedame į maišelį ir gerai sutriname kočėlu.
3. Į trupinius dedame du šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos. Kokosų aliejų (arba sviestą) ištirpiname ir užpilame ant sausainių. Gerai išmaišome.
4. Masę sudedame į torto formą atsegamais šonais, suspaudžiame ir dedame į orkaitę maždaug 5 minutėms, kol padas šiek tiek sutvirtėja bei apskrunda.
5. Per tą laiką, kol padas kepa, dideliame inde sumaišome graikišką jogurtą su cukrumi, krakmolu bei matcha milteliais. Viską geriausia būtų suplakti rankiniu blenderiu.
6. Į dubenį nutarkuojame žaliają laimo odelės dalį, taip pat supilame išspaustas jo sultis. Tada po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno - masę gerai išplakdami.
7. Pagamintą kremą užpilame ant pakepusio pagrindo ir dedame į orkaitę maždaug 15-kai minučių.
8. Po to temperatūrą sumažiname iki 130 laipsnių ir pyragą kepame dar maždaug 40-50 minučių. Jis bus iškepęs tada, kai pats vidurys dar šiek tiek "liuliuos", bet kraštai jau bus pilnai tvirti. Artėjant kepimui į pabaigą, rekomenduoju formą vis švelniai pajudinti, šitaip patikrinant vidurį.
9. Pyragui iškepus, peiliu atsargiai apeiname pyrago kraštą, kad šis atliptų nuo kepimo skardelos. Kitaip, pyragas gali suskilti, nes vėsdamas jis šiek tiek susmenga.
10. Palaukiame kol atvės iki kambario temperatūros, o tada palaikome šaldytuve mažiausiai 4 valandas arba geriausia būtų per visą naktį. Lepinamės!
Rekomendacija: Daugiau sūrio pyrago receptų rasite: Sūrio pyragai.
Recepto Autorius Wild spoons
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau