Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 15

Velykiniai patiekalai (+ 3 receptai)

Velykiniai patiekalai (+ 3 receptai)

Velykos yra puiki proga praleisti keletą nuostabių dienų su šeima ir draugais. Jei sukate galvą, ką patiekti ant stalo šįmet, užmeskite akį ir į šiuos receptus. Galbūt patiks mūsų siūlomo saldaus pyrago, pikantiško užkandžio ir sotaus pagrindinio patiekalo rinkinys!

Morkų ir sūrio pyragas

  • 250 g morkų
  • 100 g sviesto
  • Druskos pagal skonį
  • 30 g vanilinio cukraus
  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 75 g maltų lazdyno riešutų
  • 300 g grietinėlės sūrio
  • 500 g neriebios varškės
  • 40 g vanilinio padažo miltelių
  • 15 g graikinių riešutų
  • Sviesto kepti
  • Marcipaninių morkyčių puošti

Gaminimas

Morkas nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Sviestą, druską, 15 g vanilinio cukraus ir 100 g cukraus išplakti elektriniu plakikliu. Plakant po vieną įmušti 2 kiaušinius. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir lazdyno riešutus ir įmaišyti į kiaušinių masę. Sudėti morkas ir greitai išmaišyti, kad gautųsi vientisa tešla. Tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo indą su nusegamais šonais, išlyginti ir atidėti.

Grietinėlės sūrį, varškę, likusį cukrų ir vanilinį cukrų išmaišyti. Įmušti 2 kiaušinius. Suberti vanilinio padažo miltelius ir labai gerai išmaišyti. Ant tešlos supilti grietinėlės sūrio masę ir tolygiai paskirstyti. Kepti 55 – 60 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Padėti pyragą ant grotelių, atlaisvinti kepimo indo šonus, ir palaukti, kol atvės.

Susmulkinti graikinius riešutus ir užberti ant pyrago. Papuošti marcipaninėmis morkytėmis arba, kaip norite.

12 porcijų

100 g apie 321 kcal

Ruošti: 1 val. 50  min.

Didriestainiai su morkomis

Morkoms:

  • 3 morkos
  • 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • Šaukštelis linų sėmenų aliejaus
  • 2 šaukšteliai sojų padažo
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių
  • Šaukštelis cukraus
  • Druskos pagal skonį
  • Pusė jūros dumblio lapo

Sumuštiniams:

  • 4 didriestainiai
  • Grietinėlės sūrio pagal skonį
  • Krapų puošti

Gaminimas

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonomis juostelėmis daržovių skustuku. Į puodą įpilti 2 cm vandens, užvirinti ir įstatyti garintuvo įdėklą. Sudėti morkų juosteles, uždengti ir 5 min. troškinti. Atsargiai išimti ir palikti 15 min., kad atvėstų.

Sumaišyti saulėgrąžų, linų sėmenų aliejus, sojų padažą, citrinos sultis, cukrų ir druską. Šiuo mišiniu užpilti troškintas morkas. Jūros dumblį suplėšyti ir sumaišyti su morkomis. Morkas sudėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve mažiausiai 12 val. Retkarčiais pakratyti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.

Perpjauti didriestainius, aptepti grietinėlės sūriu, uždėti morkų, šiek tiek smulkintų krapų.

4 porcijų

100 g apie 257 kcal

Ruošti: 12 val. 30 min.

Kalakutienos suktinukai kreminio sūrio padaže su bulvių koše

  • 800 g kalakutienos filė
  • 120 g šoninės
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, muskatų pagal skonį
  • 400 ml pieno
  • 300 g grietinėlės sūrio su žolelėmis
  • Šaukštelis garstyčių
  • 1 kg bulvių
  • 2 česnako skiltelės
  • 50 g sviesto
  • 5 petražolių šakelės

Gaminimas

Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjautyti į 8 tokio pat dydžio gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį apvynioti šoninės juostele. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti mėsą iš visų pusių, paskaninti druska ir pipirais.

Suktinukus sudėti į kepimo indą ir kepti 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 ℃.

200 ml pieno sumaišyti su grietinėlės sūriu ir garstyčiomis. Pagardinti druska ir pipirais. Likus maždaug 25 min. iki kepimo pabaigos, ant suktinukų supilti šį padažą.

Nuskusti, supjaustyti ir išvirti bulves pasūdytame vandenyje su smulkintomis česnako skiltelėmis. Nukošti. Tada supilti likusį pieną, įdėti sviesto, maltų muskatų ir sutrinti.

Petražoles susmulkinti ir užberti ant kalakutienos suktinukų. Patiekti su bulvių koše.

4 porcijų

100 g apie 147 kcal

Ruošti: 1 val. 

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau