Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 15

Velykiniai patiekalai (+ 3 receptai)

Velykiniai patiekalai (+ 3 receptai)

Velykos yra puiki proga praleisti keletą nuostabių dienų su šeima ir draugais. Jei sukate galvą, ką patiekti ant stalo šįmet, užmeskite akį ir į šiuos receptus. Galbūt patiks mūsų siūlomo saldaus pyrago, pikantiško užkandžio ir sotaus pagrindinio patiekalo rinkinys!

Morkų ir sūrio pyragas

  • 250 g morkų
  • 100 g sviesto
  • Druskos pagal skonį
  • 30 g vanilinio cukraus
  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 75 g maltų lazdyno riešutų
  • 300 g grietinėlės sūrio
  • 500 g neriebios varškės
  • 40 g vanilinio padažo miltelių
  • 15 g graikinių riešutų
  • Sviesto kepti
  • Marcipaninių morkyčių puošti

Gaminimas

Morkas nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Sviestą, druską, 15 g vanilinio cukraus ir 100 g cukraus išplakti elektriniu plakikliu. Plakant po vieną įmušti 2 kiaušinius. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir lazdyno riešutus ir įmaišyti į kiaušinių masę. Sudėti morkas ir greitai išmaišyti, kad gautųsi vientisa tešla. Tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo indą su nusegamais šonais, išlyginti ir atidėti.

Grietinėlės sūrį, varškę, likusį cukrų ir vanilinį cukrų išmaišyti. Įmušti 2 kiaušinius. Suberti vanilinio padažo miltelius ir labai gerai išmaišyti. Ant tešlos supilti grietinėlės sūrio masę ir tolygiai paskirstyti. Kepti 55 – 60 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Padėti pyragą ant grotelių, atlaisvinti kepimo indo šonus, ir palaukti, kol atvės.

Susmulkinti graikinius riešutus ir užberti ant pyrago. Papuošti marcipaninėmis morkytėmis arba, kaip norite.

12 porcijų

100 g apie 321 kcal

Ruošti: 1 val. 50  min.

Didriestainiai su morkomis

Morkoms:

  • 3 morkos
  • 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • Šaukštelis linų sėmenų aliejaus
  • 2 šaukšteliai sojų padažo
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių
  • Šaukštelis cukraus
  • Druskos pagal skonį
  • Pusė jūros dumblio lapo

Sumuštiniams:

  • 4 didriestainiai
  • Grietinėlės sūrio pagal skonį
  • Krapų puošti

Gaminimas

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonomis juostelėmis daržovių skustuku. Į puodą įpilti 2 cm vandens, užvirinti ir įstatyti garintuvo įdėklą. Sudėti morkų juosteles, uždengti ir 5 min. troškinti. Atsargiai išimti ir palikti 15 min., kad atvėstų.

Sumaišyti saulėgrąžų, linų sėmenų aliejus, sojų padažą, citrinos sultis, cukrų ir druską. Šiuo mišiniu užpilti troškintas morkas. Jūros dumblį suplėšyti ir sumaišyti su morkomis. Morkas sudėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve mažiausiai 12 val. Retkarčiais pakratyti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.

Perpjauti didriestainius, aptepti grietinėlės sūriu, uždėti morkų, šiek tiek smulkintų krapų.

4 porcijų

100 g apie 257 kcal

Ruošti: 12 val. 30 min.

Kalakutienos suktinukai kreminio sūrio padaže su bulvių koše

  • 800 g kalakutienos filė
  • 120 g šoninės
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, muskatų pagal skonį
  • 400 ml pieno
  • 300 g grietinėlės sūrio su žolelėmis
  • Šaukštelis garstyčių
  • 1 kg bulvių
  • 2 česnako skiltelės
  • 50 g sviesto
  • 5 petražolių šakelės

Gaminimas

Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjautyti į 8 tokio pat dydžio gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį apvynioti šoninės juostele. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti mėsą iš visų pusių, paskaninti druska ir pipirais.

Suktinukus sudėti į kepimo indą ir kepti 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 ℃.

200 ml pieno sumaišyti su grietinėlės sūriu ir garstyčiomis. Pagardinti druska ir pipirais. Likus maždaug 25 min. iki kepimo pabaigos, ant suktinukų supilti šį padažą.

Nuskusti, supjaustyti ir išvirti bulves pasūdytame vandenyje su smulkintomis česnako skiltelėmis. Nukošti. Tada supilti likusį pieną, įdėti sviesto, maltų muskatų ir sutrinti.

Petražoles susmulkinti ir užberti ant kalakutienos suktinukų. Patiekti su bulvių koše.

4 porcijų

100 g apie 147 kcal

Ruošti: 1 val. 

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau