Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 15

Velykiniai patiekalai (+ 3 receptai)

Velykiniai patiekalai (+ 3 receptai)

Velykos yra puiki proga praleisti keletą nuostabių dienų su šeima ir draugais. Jei sukate galvą, ką patiekti ant stalo šįmet, užmeskite akį ir į šiuos receptus. Galbūt patiks mūsų siūlomo saldaus pyrago, pikantiško užkandžio ir sotaus pagrindinio patiekalo rinkinys!

Morkų ir sūrio pyragas

  • 250 g morkų
  • 100 g sviesto
  • Druskos pagal skonį
  • 30 g vanilinio cukraus
  • 200 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Šaukštelis malto cinamono
  • 75 g maltų lazdyno riešutų
  • 300 g grietinėlės sūrio
  • 500 g neriebios varškės
  • 40 g vanilinio padažo miltelių
  • 15 g graikinių riešutų
  • Sviesto kepti
  • Marcipaninių morkyčių puošti

Gaminimas

Morkas nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Sviestą, druską, 15 g vanilinio cukraus ir 100 g cukraus išplakti elektriniu plakikliu. Plakant po vieną įmušti 2 kiaušinius. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir lazdyno riešutus ir įmaišyti į kiaušinių masę. Sudėti morkas ir greitai išmaišyti, kad gautųsi vientisa tešla. Tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo indą su nusegamais šonais, išlyginti ir atidėti.

Grietinėlės sūrį, varškę, likusį cukrų ir vanilinį cukrų išmaišyti. Įmušti 2 kiaušinius. Suberti vanilinio padažo miltelius ir labai gerai išmaišyti. Ant tešlos supilti grietinėlės sūrio masę ir tolygiai paskirstyti. Kepti 55 – 60 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Padėti pyragą ant grotelių, atlaisvinti kepimo indo šonus, ir palaukti, kol atvės.

Susmulkinti graikinius riešutus ir užberti ant pyrago. Papuošti marcipaninėmis morkytėmis arba, kaip norite.

12 porcijų

100 g apie 321 kcal

Ruošti: 1 val. 50  min.

Didriestainiai su morkomis

Morkoms:

  • 3 morkos
  • 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • Šaukštelis linų sėmenų aliejaus
  • 2 šaukšteliai sojų padažo
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių
  • Šaukštelis cukraus
  • Druskos pagal skonį
  • Pusė jūros dumblio lapo

Sumuštiniams:

  • 4 didriestainiai
  • Grietinėlės sūrio pagal skonį
  • Krapų puošti

Gaminimas

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonomis juostelėmis daržovių skustuku. Į puodą įpilti 2 cm vandens, užvirinti ir įstatyti garintuvo įdėklą. Sudėti morkų juosteles, uždengti ir 5 min. troškinti. Atsargiai išimti ir palikti 15 min., kad atvėstų.

Sumaišyti saulėgrąžų, linų sėmenų aliejus, sojų padažą, citrinos sultis, cukrų ir druską. Šiuo mišiniu užpilti troškintas morkas. Jūros dumblį suplėšyti ir sumaišyti su morkomis. Morkas sudėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve mažiausiai 12 val. Retkarčiais pakratyti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų.

Perpjauti didriestainius, aptepti grietinėlės sūriu, uždėti morkų, šiek tiek smulkintų krapų.

4 porcijų

100 g apie 257 kcal

Ruošti: 12 val. 30 min.

Kalakutienos suktinukai kreminio sūrio padaže su bulvių koše

  • 800 g kalakutienos filė
  • 120 g šoninės
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, muskatų pagal skonį
  • 400 ml pieno
  • 300 g grietinėlės sūrio su žolelėmis
  • Šaukštelis garstyčių
  • 1 kg bulvių
  • 2 česnako skiltelės
  • 50 g sviesto
  • 5 petražolių šakelės

Gaminimas

Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjautyti į 8 tokio pat dydžio gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį apvynioti šoninės juostele. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti mėsą iš visų pusių, paskaninti druska ir pipirais.

Suktinukus sudėti į kepimo indą ir kepti 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 ℃.

200 ml pieno sumaišyti su grietinėlės sūriu ir garstyčiomis. Pagardinti druska ir pipirais. Likus maždaug 25 min. iki kepimo pabaigos, ant suktinukų supilti šį padažą.

Nuskusti, supjaustyti ir išvirti bulves pasūdytame vandenyje su smulkintomis česnako skiltelėmis. Nukošti. Tada supilti likusį pieną, įdėti sviesto, maltų muskatų ir sutrinti.

Petražoles susmulkinti ir užberti ant kalakutienos suktinukų. Patiekti su bulvių koše.

4 porcijų

100 g apie 147 kcal

Ruošti: 1 val. 

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau