- 08.11.2023
- 0.0 Reitingas
- 903 Peržiūros
- Aptarti
Mano močiutė juos gamindavo kasdien prie arbatos! Skanūs cukraus suktinukai ant kefyro - tikras vaikystės skonis! Jie paruošiami "per vieną ar du" - taip, kaip jums patinka.
Paruošimo būdas:
Į indą į išplaktą vištos kiaušinį įberkite cukraus pudros, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Vienos citrinos žievelę sutarkuokite ant smulkios tarkos, supilkite rūgpienį ir išmaišykite.
Dalimis supilkite kvietinius miltus, išmaišykite ir iš tešlos suformuokite rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite apie 10 minučių.
Tada suformuokite dešrelę ir supjaustykite į 16 nedidelių gabalėlių.
Iš gabalėlių suformuokite rutuliukus ir uždenkite maistine plėvele. Imkite po vieną rutuliuką ir iškočiokite.
Viršų pabarstykite cukrumi ir suvyniokite į vamzdelį (su cukrumi viduje). Tada suvyniokite į "sraigę". Taip darykite su visais rutuliukais.
Perkelkite į kepimo skardą su pergamentu, pabarstykite cukrumi ir apie 20 min. laikykite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.
Malonaus arbatos vakarėlio!
Ingredientai:
16 vnt. skaičius
- Kefyro - 120 mililitrų
- Vištienos kiaušinis - 1 vnt.
- Augalinis aliejus - 50 mililitrų
- Cukrus - 30 gramų
- Kvietiniai miltai - 250-270 gramų
- Raugas - 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos žievelės.
Ar gaminate tokius sausainius? Parašykite komentaruose. Dalinkitės - ačiū iš anksto!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau