Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 27

Lengvi obuolių sausainiai: greitas ir skanus receptas kiekvienam

Lengvi obuolių sausainiai: greitas ir skanus receptas kiekvienam

Obuolių sausainiai – tai ne tik skanus desertas, bet ir puiki galimybė pasimėgauti šviežiais vaisiais. Šis receptas yra tokia paprasta, kad net ir pradedantysis virėjas sugeba jį įveikti. Minkšti, kvapnūs ir su švelniais obuolių gabalėliais, šie sausainiai taps mėgstamiausiu šeimos skanėstu, puikiai tinkančiu su arbata ar kava. Susipažinkite su paprastu būdu, kaip juos pasigaminti!

Puikus saldus kepinys, kurio paruošimas užtrunka vos pusvalandį. Šie sausainiai yra minkšti ir švelnūs, su obuolių gabalėliais, kurie suteikia jiems ypatingą skonį ir aromatą.

Sudedamosios dalys:

  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 vištų kiaušinis
  • 5 valg. š. cukraus
  • 2 obuoliai
  • 60 g sviesto
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • cukraus pudros (apibarstymui)
  • cinamono (apibarstymui)

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas: Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Viską gerai ištrinkite mentele iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį, druską, persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite, kol masė taps homogeniška.

  2. Obuolių paruošimas: Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite obuolius į tešlą ir dar kartą gerai išmaišykite. Jei norite, galite pridėti šiek tiek razinų ar graikinių riešutų, kad suteiktumėte sausainiams papildomą skonį.

  3. Kepimas: Ant kepimo pergamentu išklotos skardos šaukštais pilkite tešlą, darydami nedidelius tarpus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos ir švelniai pakils.

  4. Pabaiga: Sumaišykite cukraus pudrą ir cinamoną. Išmaišykite ir apibarstykite paruoštus sausainius, kol jie dar šilti, kad cukrus geriau priliptų.

Papildomi patarimai:

  • Aromatas: Pridėkite šiek tiek vanilės ekstrakto į tešlą, kad suteiktumėte sausainiams papildomo aromato.
  • Patikrinimas: Prieš išimdami sausainius iš orkaitės, patikrinkite, ar jie yra iškepę, įdėdami dantų krapštuką – jis turėtų išeiti sausas.
  • Saugojimas: Saugokite sausainius uždaroje dėžutėje, kad jie išliktų minkšti ir švieži.

Šie obuolių sausainiai puikiai tinka su puodeliu arbatos ar kavos ir gali tapti mėgstamiausiu šeimos desertu! Bon appétit!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:59, 2024-08-27
Pasidalinkite savo įspūdžiais! Ar jau išbandėte šį obuolių sausainių receptą? Koks jūsų mėgstamiausias priedas? Parašykite komentarą ir pasakykite, kaip sekėsi! Galbūt turite savų triukų, kurie daro šiuos sausainius dar skanesnius?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau