Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 27

Lengvi obuolių sausainiai: greitas ir skanus receptas kiekvienam

Lengvi obuolių sausainiai: greitas ir skanus receptas kiekvienam

Obuolių sausainiai – tai ne tik skanus desertas, bet ir puiki galimybė pasimėgauti šviežiais vaisiais. Šis receptas yra tokia paprasta, kad net ir pradedantysis virėjas sugeba jį įveikti. Minkšti, kvapnūs ir su švelniais obuolių gabalėliais, šie sausainiai taps mėgstamiausiu šeimos skanėstu, puikiai tinkančiu su arbata ar kava. Susipažinkite su paprastu būdu, kaip juos pasigaminti!

Puikus saldus kepinys, kurio paruošimas užtrunka vos pusvalandį. Šie sausainiai yra minkšti ir švelnūs, su obuolių gabalėliais, kurie suteikia jiems ypatingą skonį ir aromatą.

Sudedamosios dalys:

  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 vištų kiaušinis
  • 5 valg. š. cukraus
  • 2 obuoliai
  • 60 g sviesto
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • cukraus pudros (apibarstymui)
  • cinamono (apibarstymui)

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas: Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Viską gerai ištrinkite mentele iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį, druską, persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite, kol masė taps homogeniška.

  2. Obuolių paruošimas: Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite obuolius į tešlą ir dar kartą gerai išmaišykite. Jei norite, galite pridėti šiek tiek razinų ar graikinių riešutų, kad suteiktumėte sausainiams papildomą skonį.

  3. Kepimas: Ant kepimo pergamentu išklotos skardos šaukštais pilkite tešlą, darydami nedidelius tarpus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos ir švelniai pakils.

  4. Pabaiga: Sumaišykite cukraus pudrą ir cinamoną. Išmaišykite ir apibarstykite paruoštus sausainius, kol jie dar šilti, kad cukrus geriau priliptų.

Papildomi patarimai:

  • Aromatas: Pridėkite šiek tiek vanilės ekstrakto į tešlą, kad suteiktumėte sausainiams papildomo aromato.
  • Patikrinimas: Prieš išimdami sausainius iš orkaitės, patikrinkite, ar jie yra iškepę, įdėdami dantų krapštuką – jis turėtų išeiti sausas.
  • Saugojimas: Saugokite sausainius uždaroje dėžutėje, kad jie išliktų minkšti ir švieži.

Šie obuolių sausainiai puikiai tinka su puodeliu arbatos ar kavos ir gali tapti mėgstamiausiu šeimos desertu! Bon appétit!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:59, 2024-08-27
Pasidalinkite savo įspūdžiais! Ar jau išbandėte šį obuolių sausainių receptą? Koks jūsų mėgstamiausias priedas? Parašykite komentarą ir pasakykite, kaip sekėsi! Galbūt turite savų triukų, kurie daro šiuos sausainius dar skanesnius?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau