Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 27

Lengvi obuolių sausainiai: greitas ir skanus receptas kiekvienam

Lengvi obuolių sausainiai: greitas ir skanus receptas kiekvienam

Obuolių sausainiai – tai ne tik skanus desertas, bet ir puiki galimybė pasimėgauti šviežiais vaisiais. Šis receptas yra tokia paprasta, kad net ir pradedantysis virėjas sugeba jį įveikti. Minkšti, kvapnūs ir su švelniais obuolių gabalėliais, šie sausainiai taps mėgstamiausiu šeimos skanėstu, puikiai tinkančiu su arbata ar kava. Susipažinkite su paprastu būdu, kaip juos pasigaminti!

Puikus saldus kepinys, kurio paruošimas užtrunka vos pusvalandį. Šie sausainiai yra minkšti ir švelnūs, su obuolių gabalėliais, kurie suteikia jiems ypatingą skonį ir aromatą.

Sudedamosios dalys:

  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 vištų kiaušinis
  • 5 valg. š. cukraus
  • 2 obuoliai
  • 60 g sviesto
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • cukraus pudros (apibarstymui)
  • cinamono (apibarstymui)

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas: Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir cukrų. Viską gerai ištrinkite mentele iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį, druską, persijotus miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite, kol masė taps homogeniška.

  2. Obuolių paruošimas: Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite obuolius į tešlą ir dar kartą gerai išmaišykite. Jei norite, galite pridėti šiek tiek razinų ar graikinių riešutų, kad suteiktumėte sausainiams papildomą skonį.

  3. Kepimas: Ant kepimo pergamentu išklotos skardos šaukštais pilkite tešlą, darydami nedidelius tarpus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos ir švelniai pakils.

  4. Pabaiga: Sumaišykite cukraus pudrą ir cinamoną. Išmaišykite ir apibarstykite paruoštus sausainius, kol jie dar šilti, kad cukrus geriau priliptų.

Papildomi patarimai:

  • Aromatas: Pridėkite šiek tiek vanilės ekstrakto į tešlą, kad suteiktumėte sausainiams papildomo aromato.
  • Patikrinimas: Prieš išimdami sausainius iš orkaitės, patikrinkite, ar jie yra iškepę, įdėdami dantų krapštuką – jis turėtų išeiti sausas.
  • Saugojimas: Saugokite sausainius uždaroje dėžutėje, kad jie išliktų minkšti ir švieži.

Šie obuolių sausainiai puikiai tinka su puodeliu arbatos ar kavos ir gali tapti mėgstamiausiu šeimos desertu! Bon appétit!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:59, 27.08.2024
Pasidalinkite savo įspūdžiais! Ar jau išbandėte šį obuolių sausainių receptą? Koks jūsų mėgstamiausias priedas? Parašykite komentarą ir pasakykite, kaip sekėsi! Galbūt turite savų triukų, kurie daro šiuos sausainius dar skanesnius?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
14.09.2024 laikas 14:01 Receptai Šaltalankių uogienė: sveikatos ir skanumo derinys
Vasaros metu norime mėgautis šviežiais vaisiais ir uogomis, tačiau šaltajam sezonui pasitikti turėtume pasirūpinti ir vitaminais. Šaltalankiai, nors ir mažiau pamėgti dėl savo rūgštaus ir astringentinio skonio, yra vieni maistingi...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:39 Receptai Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!
Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, sujungiantis klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savitu skoniu ir tekstūra: karamelės sko...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:13 Receptai Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai
Kiekvienas iš mūsų turi saldžių prisiminimų iš vaikystės – ir kas gali būti geriau nei prisiminti tuos momentus, gaminant naminius sausainius per mėsmalę? Šis receptas ne tik sugrąžins jums prisiminimus, bet ir suteiks galimybę pa...

Skaityti daugiau

16.09.2024 laikas 18:18 Malda šeimai: Tėvų ir vaikų maldos rugsėjo 17 d.
Rugsėjo 17-oji yra ypatinga diena, kuomet šeimos susirenka, kad palaikytų vieni kitus maldoje. Šiomis maldomis mes išreiškiame dėkingumą už šeimos ryšius, prašome Dievo išminties ir stiprybės, kad galėtume augti ir klestėti kartu. Malda leidžia mums ...

Skaityti daugiau

16.09.2024 laikas 18:08 Rugsėjo 17: prietarai, ką daryti ir ko vengti
Rugsėjo 17-oji yra ypatinga diena, kuriai daugelis žmonių priskiria įvairius prietarus. Tiek moterims, tiek vyrams ši diena gali turėti skirtingą reikšmę, o prietarai gali turėti įtakos jų sprendimams ir elgesiui. Pasinerkime į šios dienos tradicijas...

Skaityti daugiau

15.09.2024 laikas 19:59 Malda tėvams ir vaikams rugsėjo 16 dieną: meilė ir dėkingumas
Rugsėjo 16 diena yra puiki proga sustoti ir apmąstyti mūsų santykius su artimaisiais. Malda yra galingas būdas išreikšti dėkingumą, apkabinti pozityvumą ir stiprinti ryšius tarp tėvų ir vaikų. Šiame straipsnyje pateiksime maldas, kurios padės jums ka...

Skaityti daugiau